בהלת ה"אמבה אוכלת מוח": שני ילדים ואישה אושפזו לאחר שבילו בחוף גיא וחשו ברע

מרכז רפואי זיו מדווח על עלייה חדה בפניות למחלקה לרפואה דחופה בעקבות שהייה בחוף גיא • משרד הבריאות ממליץ לפנות לבדיקה במקרה של תסמינים ספציפיים • מצבו של בן ה-10 ממשיך להיות קשה

חוף גיא בטבריה. צילום: m

המרכז הרפואי זיו בצפת חווה גל פניות למחלקה לרפואה דחופה בעקבות אירוע בחוף גיא. סך הכל נבדקו 65 אנשים, מתוכם 52 ילדים ו-13 מבוגרים, שדיווחו על תסמינים שונים לאחר שהייה בחוף.

ה"אמבה" שחדרה למוחה של הצעירה הבריטית (ארכיון)

נכון לעכשיו, שלושה מטופלים אושפזו להמשך בדיקות ומעקב: שני ילדים במחלקת הילדים ואישה אחת. בנוסף, 14 אנשים (שישה ילדים ושמונה מבוגרים) עדיין נמצאים במיון לבדיקות ראשוניות. שאר הפונים, כולל אחיו של הילד בן ה-10 שמצבו עדיין מוגדר קשה, נבדקו ושוחררו.

משרד הבריאות מדגיש כי רק מי ששהה בחוף גיא וסובל מאחד או יותר מהתסמינים הבאים: חום, כאבי ראש, טשטוש ראייה או הקאות, מומלץ שייבדק בחדר המיון בבית החולים הקרוב למקום מגוריו. אמש הפיץ משרד הבריאות הנחיות למנהלי בתי החולים לבירור במקרה של אדם עם חשד לדלקת קרום המוח (מנינגיטיס) וחשיפה לפארק המים חוף גיא בכינרת. כל מי ששהו בפארק המים חוף גיא בשבועיים האחרונים נדרשים לפנות למיון במקרה של הופעת תסמינים שמעלים חשד למנינגיטיס: כאב ראש, הקאות, טשטוש ראייה, קישיון עורף וכו'.

אמבה אוכלת מוח מזן "נאלגריה פואלרי", צילום: ויקיפדיה

המרכז הרפואי זיו ממשיך לעקוב אחר המצב ולטפל בפונים, כאשר הדגש הוא על מעקב צמוד אחר מצבו של הילד בן ה-10 ממחניים, שמצבו עדיין מוגדר קשה.

מבית החולים רמב"ם נמסר שגבר צעיר שהיה בחוף גיא הגיע למיון בבית החולים לאחר שלא חש בטוב. למיון ילדים ברמב"ם הגיעו אמש שמונה ילדים ששהו בחוף גיא, חלקם התלוננו על חום, או על תחושה לא טובה. כולם שוחררו ללא חשד לאמבה.

מדובר בזיהום נדיר של אמבה שנמצאת באדמה ובמים מתוקים בטמפרטורה גבוהה. היא חודרת לגוף היא על-ידי שאיפת מים המכילים את האמבה לאף. האמבה נכנסת למוח באופן ישיר דרך האף וגורמת להרס של רקמת המוח. מדובר בזיהום קטלני במידה ומתגלה מאוחר (תמותה של יותר מ-97%) ולכן יש חשיבות גדולה להתחלת טיפול מוקדם כשיש חשד לתחלואה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר