היום ה-257 למלחמה: כלי טיס של חיל האוויר תקף וחיסל היום (חמישי) את המחבל פצ׳ל אבראהים, שימש כמפקד המבצעים בגזרת ג׳ויא של ארגון הטרור חיזבאללה, במרחב דיר כיפא שבדרום לבנון. עימותים בקלקיליה לאחר שוד אלים של ישראלי, שנפצע באורח קשה. עשרות שיגורים לעבר יישובי הגליל המערבי, מספר בתים נפגעו.
עדכונים שוטפים
02:55: דיווחים ערביים: חיל האוויר תוקף ברפיח.
02:01: כוחות הפיקוד המרכזי של ארה"ב (USCENTCOM) דיווחו כי השמידו בהצלחה ארבע כלי שיט חות'ים ללא צוות ושתי מערכות אוויריות ללא צוות מעל הים האדום (שחר קליימן)
01:55: דיווחים פלשתיניים על ירי טנקים במזרח חאן יונס בדרום רצועת עזה (שחר קליימן)
23:49: בהמשך להתרעות שהופעלו במרחב דישון ומלכיה: יורטה מטרה אווירית חשודה שחצתה משטח לבנון (עידן אבני)
23:12: אזעקות המתריעות מפני ירי רקטות וטילים הופעלו בדישון ובמלכיה שבצפון.
23:02: דניס רוס, בכיר לשעבר בממשלים הדמוקרטים ומי ששימש כשליח האמריקני למזרח התיכון, אמר כי הרוב הגדול של הסיוע שמוזרם לעזה מגיע לחמאס או למאפיה שם. ברשת X (לשעבר טוויטר) כתב: "פקיד באו"ם אמר לי שלאחרונה, 80 אחוז מהסיוע ההומניטרי שנכנס לעזה, נבזז על ידי כנופיות פשע או חמאס. זה חייב להיפסק; חייבת להיות אבטחה להפצה. או שישראל תעשה את זה, או מצרים, או קבלנים. אבל מישהו חייב לעשות את זה". (אריאל כהנא)
22:49: דיווחים ערביים על תקיפות צה"ל סמוך לבית החולים נאצר ברצועה, דיווח על מחוסל אחד.
22:37: בהמשך להתרעה שהופעלה בעין השלושה זוהו שני שיגורים מרצועת עזה. לא בוצעו יירוטים ואין נפגעים.
22:00: התרעת צבע אדום הופעלה בעין השלושה שבעוטף.
21:57: מטוסי קרב תקפו מוקדם יותר היום שני מחסני אמצעי לחימה של ארגון הטרור חיזבאללה במרחבים חולא ותלוסה, לצד מבנים צבאיים ותשתית טרור של הארגון במרחבים מיס א-ג'בל, עיתרון ויארון שבדרום לבנון. בנוסף, צה"ל תקף בירי ארטילרי במספר מרחבים בדרום לבנון. (לילך שובל)
21:34: צה"ל מבהיר כי השמועות שהופצו ברשתות החברתיות בשעות האחרונות, על מבצע חילוץ חטופים ברצועת עזה, שקריות.
21:15: הפלשתינים מדווחים על
תחקיר המחדל בכפר עזה: הקיבוץ נכבש בתוך שעה, לוחמים פצועים פונו לפני אזרחים
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
פרסומת | יום פתוח באקדמית אחוה 18.3
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
חשש מחזית נוספת: בעקבות התגברות האיומים מירדן - שר הביטחון ייפגש עם ראשי המועצות
20:47: ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב על דבריו של דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, שאמר כי הסרטון שנתניהו פרסם בעניין עיכוב משלוחי הנשק היה "מביך ומאכזב". החשבון הרשמי של משרד ראש הממשלה בעברית צייץ מפי נתניהו: "אני מוכן לספוג התקפות אישיות ובלבד שישראל תקבל מארה"ב את התחמושת שהיא זקוקה לה במלחמה על קיומה".
20:06: דיווחים ערביים: צה"ל פתח בגל תקיפות נוסף בדרום לבנון. כתב של הערוץ הלבנוני "אל-מנאר" דיווח על תקיפה בעיתרון.
19:44: שרה נתניהו בהופעה פומבית ראשונה לאחר תקופה ארוכה: ראש הממשלה ורעייתו ביקרו את משפחתו של שלומי זיו שחולץ משבי חמאס. ראש הממשלה נתניהו לשלומי זיו: ״אנחנו נפגשנו ביום השחרור, אתה נראה נהדר. אני חייב להגיד לך - יש אור, אור קורן מפניך. אני פשוט נהנה לראות את השמחה הגדולה״. רעיית ראש הממשלה המשיכה בפגישה אישית עם משפחת זיו, בה אמרה: ״איזה אושר לראות אותך, כמה ישבנו ודיברנו עליך. איזה אושר לראות את אמא שלך, זה פשוט חלום שמתגשם. (לילך שובל)
19:21: חמישה לוחמי צה"ל פונו היום ליחידת הטראומה בהדסה עין כרם. שניהם מהם במצב קשה, אחד בינוני ושניים באורח קל. (יורי ילון)
19:06: מוקדם יותר היום שני לוחמי צה"ל מגדוד שריון 46, חטיבה 401 נפצעו באורח קשה בקרב בדרום רצועת עזה כתוצאה מפגיעת נ"ט. הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, משפחותיהם עודכנו. (לילך שובל)
19:01: אייל אשל, אביה של התצפיתנית סמל רוני אשל ז"ל נפגש עם מבקר המדינה מתניהו אנגלמן. אשל תיאר בפני המבקר את הכשלים החמורים שהיו ביחס לתצפיתניות, ואמר כי קיימת חשיבות קריטית בביצוע ביקורת מקיפה של מבקר המדינה, כמה שיותר מהר, הן על הדרג המדיני והן על הדרג הצבאי, כדי למנוע את האסון הבא ועל מנת שלקיחת האחריות של הכשלים תמומש. זאת לצד תחקורים פנימיים והדרישה הציבורית להקמת ועדת חקירה ממלכתית.
המבקר אנגלמן הבהיר שזהו אחד מנושאי הביקורת העיקריים ואמר כי "בביקורת שלנו אנחנו שמים לנגד עינינו את התצפיתניות שנפלו, את הלוחמים, את החטופים, את ההרוגים ואת כל מי שנפגע. לאזרחי ישראל מגיעות תשובות. אם היו מקשיבים לתצפיתניות ולגורמים אחרים שהתריעו לפני 7.10 ייתכן שהיינו במקום אחר לגמרי". לצד זאת המבקר אמר כי הביקורת על צה"ל והשב"כ מושהית עד לדיון בבג"ץ שצפוי להתקיים במהלך יולי. (לילך שובל)
18:45: נקבע מותו של הגבר בן ה-70 שנשדד באלימות על ידי פלשתינים סמוך לקליקיליה. (חנן גרינווד)
18:44: דובר הבית הלבן ג'ון קירבי על טענותיו של נתניהו נגד בלינקן: "זה היה מביך בלשון המעטה, בהחלט מאכזב, במיוחד לאור העובדה שאף מדינה אחרת לא עושה יותר כדי לעזור לישראל להגן על עצמה מפני האיום מצד חמאס".
18:35: פיר מתחת למיטת ילדים: צוות הקרב של חטיבת הנח״ל ממשיך להילחם במרחב רפיח, בהובלת אוגדה 162. הלוחמים פושטים על יעדי טרור במרחב. באחת הסריקות שביצעו לוחמי סיירת נח״ל, הלוחמים איתרו בבית מגורים אמצעי לחימה רבים שהוחבאו בארונות בגדים, בהם: רימונים, מטענים, משגר וטילי נ"ט, מחסניות ונשקים. בסריקה נוספת שנעשתה על ידי רחפן, אותר פיר מתחת למיטת ילדים ובחדר נוסף אותר מעבר בקיר אותו יצרו מחבלי חמאס על מנת לעבור בין בתי מגורים בשכונות צפופות. (לילך שובל)
18:31: נתניהו למשפחות החטופים והחללים: "אנחנו מחויבים להחזיר את כולם, את כל ה-120 החטופים - החיים והחללים כאחד. גם אם זה בשלבים, לא נוותר על אף אחד. כשאנחנו בתוך עזה הלחץ משתנה, הפעילות שלנו מייצרת הזדמנויות להשבת החטופים. לא נצא מרצועת עזה עד שכל החטופים יחזרו, ולא נצא עד שנחסל את היכולות הצבאיות והשלטוניות של החמאס. אין לנו אופציה להרים ידיים, אין לנו אופציה לוותר על הניצחון".
17:14: פגיעה ישירה באבן מנחם. (עידן אבני)
16:39: בעקבות איומי חיזבאללה: "אל-חדת'" מדווחת כי "בריטניה, ארה"ב וישראל מבצעות יחד עם קפריסין סקר מקיף של הלבנונים באי. אלה הקשורים לחיזבאללה יטופלו על ידי הרשויות ויוגדרו כגורמי טרור".
16:09: כוחות צה״ל נכנסו לקלקיליה לסריקות אחר החשודים בעקבות אירוע השוד האלים בכניסה לעיר. במקום התפתחה הפרת סדר שכללה זריקות אבנים. כוחותינו הגיבו בירי, פלשתיני נפצע. (חנן גרינווד)
15:35: עד כה זוהו 25 שיגורים לעבר הגליל המערבי. נזק לבתי מגורים. (עידן אבני)
15:05: חיזבאללה מאשר כי עבאס חמאדה, מחבל בארגון, חוסל בדיר כיפא. (שחר קליימן)
15:00: כלי טיס של חיל האוויר תקף וחיסל היום את המחבל פצ׳ל אבראהים, שימש כמפקד המבצעים בגזרת ג׳ויא של ארגון הטרור חיזבאללה, במרחב דיר כיפא שבדרום לבנון. (לילך שובל)
14:48: יותר מעשרה שיגורים לעבר הגליל המערבי, לא ידוע על נפגעים. (עידן אבני)
14:29: אזעקות בגליל המערבי.
13:52: בלבנון מדווחים כי חוסל מחבל בחיזבאללה בשם האדי ג'מעה, בן של אחד מבכירי הארגון.
13:45: דיווח ערבי: בכפר חומין אל-פווקא חוסל במכוניתו מפקד בחיזבאללה בשם מוחמד ג'מעה, בעקבות תקיפה כטב"מ ישראלי בלבנון. (שחר קליימן)
13:41: שלוחת הג'יהאד האסלאמי בג'נין טוענת כי מחבליה הצליחו לבצע פעולת טרור בחומש עם מטען חבלה אתמול בערב. (שחר קליימן)
13:38: מעבר אליהו: צוותי מד"א מבצעים פעולות החייאה בגבר כבן 70 שהותקף והוכה על ידי פלשתינים ששדדו את רכבו. מצבו מוגדר אנוש. נערכות סריקות לאיתור השודדים. הפלשתינים נמלטו לקלקיליה. (חנן גרינווד)
13:30: דיווח לבנוני: צה"ל תקף בהר ריחאן בדרום לבנון. (שחר קליימן)
13:04: מקורות לבנוניים: יעד התקיפה בדירכיפא שחוסל הוא עבאס איברהים חמאדה מכפר בדרום לבנון, מחבל בחיזבאללה. (שחר קליימן)
12:31: תוך דקות: בלבנון מדווחים על תקיפה נגד רכב נוסף, בכפר חומין אל-פווקא שמצפון לנבטייה. הרוג אחד גם בתקיפה הזו. (שחר קליימן)
12:17: דיווחים בלבנון: כטב"מ ישראלי תקף רכב בדירכיפא שבאזור צור. הרוג אחד בזירה על פי מקורות לבנוניים. (שחר קליימן)
10:50: כלי טיס של חיל האוויר, בהובלת אוגדת עזה, אמ״ן ושב״כ, תקף וחיסל במרחב בית חאנון את המחבל אחמד חסן סלמי אלסוארכה מארגון הטרור חמאס. אלסוארכה שימש כמפקד בחוליה בכוח הנח׳בה ופשט ליישובי העוטף ב-7 באוקטובר. בנוסף, המחבל הוביל והכווין את מתווה הצליפה במרחב בית חאנון ולקח חלק בפעולות טרור נגד כוחות צה״ל. (לילך שובל)
10:25: בפעילויות מעצרים הבוקר ביו"ש עצרו כוחות צה"ל תשעה פלשתינים. במבצע בצוריף כפר בו ריכוז גבוה של מחבלי חמאס, שבחטיבת עציון, כוחות צה"ל חקרו חשודים רבים, החרימו אמצעי לחימה, עצרו שני מבוקשים והחרימו כ-50 כלי רכב בלי חוקיים. בפעילות של יחידת דובדבן בג׳נין, נעצרו שני פלשתינים, הוחרמו האקדחים שהיו ברשותם. נוסף על כך, בעקבות מידע מודיעיני מקדים כוחות מג"ב איתרו חמישה כלי נשק במעבדת סמים בברטעה הפלשתינית. מעבר לכך, במבצע בבית סירא , שבמרחב חטיבת בנימין, נעצרו ארבעה פלשתינים ונחקרו כ-15 חשודים נוספים. (לילך שובל)
09:29: שר החוץ האיראני, עלי באקרי כני, נפגש בדוחא עם ראש הלשכה המדינית בחמאס, איסמאעיל הנייה. (שחר קליימן)
06:37: המזח הימי האמריקני הותקן וחובר מחדש אל חוף עזה, כך מדווחת רשת CNN מפי שני מקורות. המזח פורק קודם לכן בשל תנאיי הים ומזג האוויר ודווח אז כי בבית הלבן נבחנת האפשרות כי לא יחובר עוד והרעיון ייזנח.
04:40: סוכנות הידיעות המרכזית הקוריאנית KCNA מדווחת כי רוסיה וצפון קוריאה חתמו על הסכם יחסי אספקה הדדיים של סיוע צבאי זמין במקרה ובו אחת מהן תתמודד עם "תוקפנות מזוינת".
04:20: הפלשתינים מדווחים על הפגזה ארטילרית במרכז ובמערב רפיח. בנוסף, סוכנות הידיעות הפלשתינית "שהאב" מדווחת כי צה"ל פועל במחנה הפליטים אל-פארעה במזרח השומרון.
03:12: פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית (CENTCOM) הודיע: השמדנו שתי תחנות פיקוד, שליטה ובקרה באזור הנשלט על ידי החות'ים. בנוסף, הצהירו כי כוחות הצבא האמריקני השמידו בהצלחה שתי ספינות בלתי-מאוישות של החות'ים בים האדום.
01:35: דיווחים פלשתיניים: מבוקש ניצל מתקיפה של כטב"מ ליד מחנה נור א-שמס באזור טולכרם. לפי דיווחים ערביים אחרים - כטב"מ התפוצץ באותו אזור ליד תחנת דלק. (שחר קליימן)
23:25: תקיפת החות'ים של הספינה Tutor בים האדום באמצעות כטב"ם, וגם באמצעות כלי שיט בלתי מאויש, מכיוון שהפליגה לעבר ישראל: הערכה שהאונייה טבעה. אל ג׳זירה מפרסמים תיעוד מהחות׳ים.
19:20: מטוסי קרב של צה"ל תקפו עמדת שיגור לצד מבנה צבאי ותשתית טרור של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב עייתא א-שעב בדרום לבנון.
19:00: בבית הלבן מכחישים כי הממשל העניש את ישראל בשל סרטון "תנו לנו את הנשק" שראש הממשלה נתניהו הקליט לפני כיומיים. פקיד בבית הלבן אומר ל"ישראל היום", כי "עבדנו כדי למצוא זמן לקבוע מועד לפגישת השיח האסטרטגי כך שיתאים הנסיעות והזמינות של המנהלים האחראיים, אך עדיין לא סיכמנו את הפרטים במלואם, כך ששום דבר לא בוטל".
בתוך כך מסתמן כי השר רון דרמר, וראש המל"ל, צחי הנגבי, שנמצאים בוושיגנטון יתקבלו לפגישות על ידי היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן ובכירים אמריקנים אחרים. עם זאת, כעשרה פקידים ישראליים שהיו אמורים להשתתף היום (חמישי), במפגש האסטרטגי עם האמריקנים, ביטלו אמש את יציאתם לבירה האמריקנית ברגע האחרון, וזאת בשל ההחלטה של הממשל לבטל את המפגש האסטרטגי, כצעד תגובה לסרטון של נתניהו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו