מטוס בנתב"ג. צילום: משה שי

בזכות ערנות נוסעת: אסון נמנע בנתב"ג

נוסעת על טיסת טרנס-אירו למוסקבה התריעה על בעיה בכנף • הטיסה נדחתה רגעים לפני המראה • משפחתה: "היא גילתה תושייה"

ערנותה של מורה מניו יורק, שישבה במטוס טרנס-אירו שעמד להמריא למוסקבה במוצאי שבת מנעה ככל הנראה תאונה אווירית בהמראה, לאחר שהיא איתרה תקלה בכנף והביאה לביטול הטיסה. אביה, הרב קלמן ויינפלד, סיפר אתמול בשיחת טלפון מניו יורק, כי בתו ישבה ליד החלון לא הרחק מהכנף, וכאשר המטוס החל לנסוע לאחור ביציאה מהשער, היא הבחינה ברעש מוזר בכנף. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"בעוד המטוס ממשיך לכיוון מסלול ההמראה", סיפר האב, "היא אמרה לסובבים אותה שמשהו נשמע לה לא בסדר, אבל הם צחקו ממנה. היא לא הייתה רגועה וקמה אל הדיילות, שכבר היו חגורות בעצמן. הן צעקו אליה לשבת, אבל היא אמרה שהיא פוחדת ולא רוצה לטוס במטוס הזה. "אם אתם רוצים לטוס, תטוסו, אבל אותי תורידו, כי אני לא מתיישבת", אמרה להם.

הרב ווינפלד המשיך וסיפר: "המטוס הוחזר לשער הטרמינל ואמרו לכולם לחכות בזמן הבדיקה. אחד הנוסעים גם חש לחץ בחזה, והוזעק עבורו אמבולנס. לאחר מכן הורו לכל הנוסעים לרדת מהמטוס ואמרו להם לחכות לתיקון התקלה בלי להסביר מה הבעיה. אחרי שלוש שעות, כשראו שאין אפשרות לתקן מיידית את התקלה, מסרו לנוסעים שהטיסה בוטלה ומטוס חלופי יגיע רק למחרת".

בדקנו: האם כדאי לקנות גלקסי 6?

לדברי האב, למחרת הגיע מטוס בואינג 747 שהטיס את הנוסעים למוסקבה, משם המשיכה הבת בטיסת המשך לניו יורק ואתמול כבר חזרה לעבודתה בבית הספר. "היא גילתה תושייה", אמר הרב ויינפלד. "אנו תמיד מחנכים לשמור על ביטחון ובטיחות".

מרשות שדות התעופה נמסר, כי הטייס ביקש לחזור לעמדה בגלל תקלה טכנית, ולאחר בדיקת טכנאי הוחלט להשאיר את המטוס לטיפול בארץ. מחברת אופן סקיי, נציגת טרנס-אירו בישראל, לא נמסרה תגובה.

הכתבה הכי נקראת היום באתר: אחרי 20 שנות נישואים - הבעל הפך לאשתו

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...