שרשרת הרציחות והירי בלוד, שהובילה את המגזר הערבי בעיר להכריז על שביתה וגררה איתה גל הפגנות של יהודים וערבים שקראו להחזרת המשילות לעיר, ממשיכה להשפיעה על סדרי היום.
ראש העיר, יאיר רביבו, פרסם קריאה לתושבי העיר לעלות איתו לירושלים ביום ראשון ולהפגין על המצב בעיר אל מול ישיבת הממשלה השבועית. בהודעה שהפיץ ראש העיר נכתב כי "תושבים יקרים, עד כאן! יום ראשון הקרוב נעלה לירושלים ונזעק בפתח ישיבת הממשלה. עם כל הכבוד לרפורמה המשפטית, תקדישו זמן מיידי גם לשינוי חקיקת המשילות, כדי שהשב"כ ייכנס לטפל בפשיעה, שמחזיקי נשק לא חוקי ייכנסו לכלא, ושהופשעים יסולקו מפה לאלתר. זה הזמן של כולנו לצאת מהאדישות ומהמקלדת ולהגיע, יהודים וערבים, לזעוק ולמחות, כי זה באמת לא רק בעיה של לוד, אלא בעיית משילות של מדינת ישראל". במסגרת המחאה שמוביל ראש העיר, ייסגרו גם משרדי העירייה ביום ראשון כדי לאפשר לעובדים תושבי העיר לעלות לירושלים.
המחאה האחרונה מגיעה אחרי שהיום ביקר שר האוצר בצאלאל סמוטריץ בעיר. בהקשר לכך כתב ראש העיר כי "בהזמנתי הבהולה והדחופה, הגיע הבוקר שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לישיבת חירום של הנהלת העיר לוד בשל אירועי הפשיעה והאלימות בימים האחרונים. אמרתי לשר כי אני דורש מהממשלה את חקיקת רפורמת המשילות מידית ולהעביר את הטיפול בפשיעה בלוד ללהב 433, ליחב"ל, ולשב"כ. השר סמוטריץ נענה לבקשתי ואמר שיעשה הכל לסייע לעיר ולתושביה להילחם בפשיעה הפלילית".
בעוד ראש העיר מנסה להוביל מחאה אל מול רשויות המדינה, מתברר כי הציבור הלודאי עצמו התייאש כבר מעצם המחאה והדרישה לשינויים במצב הביטחוני בעיר. על הודעת העיירה כי שר האוצר מבקר בעיר כתב תושב זועם כי "כולם באים להצטלם אבל אף אחד לא עושה כלום בפועל. זה מתחיל מזה שתחנת המשטרה בעיר נראית עלובה לעומת גודל האוכלוסיה שבה". תושב אחר כתב לראש העיר: "יאיר ידידי, כולם מגיעים מדברים ולא עושים כלום. אני לא חושב שזה מעניין מישהו מהם, קח יוזמה צא למאבק. תיסגור את המדינה, רק כך ישבו וידברו איתך. נ.ב איפה כל שרי הליכוד שתמיד באים כשיש בחירות, מצתלמים ונעלמים".
ביקורת דומה על המצב הושמעה גם בקבוצות ווטסאפ של התושבים בשכונות השונות בעיר. אחד התושבים כתב על ישיבת מועצת העיר הבהולה כי "הייתי בארבע ישיבות חירום כאלו של המועצה וכל מה שיצא משם זה צעקות וכתיבת פוסטים".
תושבים רבים גם הביעו ייאוש מההנהגה הערבית בעיר שעוסקת רק "באמירת אכלו לי, שתו לי ולא עוסקת בקבלת אחריות על המצב".