אירוע חריג בשפלה: בולען נפער היום (חמישי) בבריכה פרטית בחצר בית ביישוב כרמי יוסף במהלך מסיבת בריכה. שני בני אדם במקום נסחפו לתוכו - אחד מהם, גבר בן 34, חולץ בכוחות עצמו כשהוא במצב קל והשני נעדר. כוחות הצלה שהוזעקו למקום פתחו בסריקות אחר הנעדר.
על פי דוברות מד"א, בשעה 14:40 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב איילון על בור שנפער בקרקעית בריכה פרטית בחצר בית בשפלה. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו במקום טיפול רפואי לגבר בן 34 שחולץ במצב קל בהכרה מלאה עם חבלות בגפיים.
מפקד האירוע טפסר אורן שישיצקי: "התקיימה מסיבת בריכה של חברת שיווק שבה שהו 50 אנשים. במהלך המסיבה, נפער בולען שלתוכו נשאבו המים. יש חשש כבד לבחור בן 30, שככל הנראה, נשאב עם המים למנהרות תת קרקעיות. אנחנו עסוקים בניסיונות בלאתר את אותו נעדר. החילוץ ימשך כמספר שעות".
שוטרי תחנת רמלה בשיתוף כוחות כיבוי והצלה ומסוק היחידה האווירית של משטרת ישראל מבצעים כעת סריקות אחר הנעדר.
על פי הודעת דוברות כבאות והצלה, במסיבת בריכה שנערכה בבית פרטי בכרמי יוסף נפתח בולען מתחת לבריכה ,במקום היו שני לכודים אחד יצא בכוחות עצמו, השני עדיין נעדר. צוותים של חילוץ מיוחד בדרכם למקום. כרגע הצוותים מבצעים סריקות, חשש לבולענים נוספים וקריסת קרקע.
חובש רפואת חירום במד"א אורי דמארי שהגיע למקום סיפר: "מדובר באירוע חריג מאוד. כשהגעתי למקום ראיתי בור שנפער בתחתית הבריכה הריקה. אנשים שהיו במקום סיפרו לי שלפתע נפער הבור ובתוך שניות בודדות כל המים של הבריכה נשאבו פנימה. גבר בן 34 שחילץ את עצמו מתוך הבור ישב מחוץ לבריכה כשהוא נסער. הוא סבל מחבלות קלות בראשו ובגפיים ולאחר טיפול רפואי פינינו אותו לבית החולים. האנשים שהיו במקום מכירים אחד את השני ודיווחו לנו שיש אדם אחד שנעדר וכוחות מיוחדים של הכיבוי פועלים כרגע על מנת לאתר ולחלץ אותו מתוך הבור".
פרופסור זהר גבירצמן, מנהל המכון הגיאולוגי של ישראל: "מבלי להתייחס למקרה בכרמי יוסף שאני לא בקי בו כרגע, אני יכול להגיד שברוב מוחלט של הארץ הקרקע יציבה ולא אמור להתחולל מקרה של בולען, לכן כשקורה מקרה כזה, כמו שקרה למשל בחנייה של שערי צדק, אז מדובר על פי רוב בכשל טכני למשל בחפירת מנהרה כפי שהיה שם עבור דרך חדשה. בתל אביב גם זכורים לי מקרים כאלו שגם קרו בגלל פעילות אנושית. המקום היחידי בארץ שבו יש בולענים ואנו מכירים את התופעה זה אזור ים המלח. שם אנו חוקרים את נושא הבולענים כבר 20 שנה ויש לזה הסבר טבעי. אבל לרוב בשאר הארץ כמו גם מקרים כאלו בעולם מה שגורם לבולענים האלו הוא טעות אנוש או תקלה שקשורה לעבודה של בני אדם ולא למשהו טבעי. אני יכול להגיד שרוב הארץ היא יציבה לחלוטין".