תנועת נחלה מתכננת להקים מחר (רביעי) שלשה יישובים חדשים, בבנימין, בשומרון וביהודה. המיקומים המדויקים לא פורסמו כדי להקשות על כוחות הביטחון למנוע את הקמתם. היישובים הללו הם התחלה של תכנית להקמת 28 יישובים חדשים בשטחי יהודה ושומרון. מאות משפחות מתכננת לעלות ליישובים שמבחינתם "הגיעו מים עד נפש".
לקראת העלייה ליישובים צה״ל, משטרת ישראל וכוחות הביטחון נערכים בכבישים, במחסומים, ובנקודות המרכזיות במרחבי יהודה ושומרון לשמירה על הביטחון והחוק והסדר במרחב. שר הביטחון בני גנץ אמר כי תינקט אכיפה קפדנית, ולא תתאפשר הפרת חוק.
בפגישת זום של תנועת נחלה שהתקיימה היום הסבירה ראש התנועה, דניאלה וייס, שמטרת העלייה היא "לבלום את התוכנית הפלשתינית לבנות על שטחי C". היא האשימה את שר הביטחון גנץ בכך שהוא מאשר מאחזים בלתי חוקיים פלשתינים ופרט בשני אזורים המובילים לגוש עציון. ואמרה כי "ההיסטוריה תשפוט אותו על הפקרת השטח". היא יוצאת כנגד נתינת אדמות לפלשתינים כיוון ש"הקרקע אינה שייכת לאדם אחד, וגם לא למנהיג, אלא לעם היהודי".
בזום הבהירו אנשי נחלה כי האדמות שאליהם עולים הן אדמות מדינה. והם קוראים למדינה: "להתעשת ולחזור להקמת יישובים יהודיים ולהילחם בהשתלטות הפלשתינית על שטחי יו"ש".
עוד אמרה וייס: "קיבלנו החלטה לא לשתוק יותר. אני מודיעה כאן - איננו מתכננים לחזור לבתים שלנו". עם זאת הבהירה וייס כי הם נגד עימות עם כוחות הביטחון. היא יציאה נגד השימוש בצבא מול המתיישבים ואמרה: "אסור להשתמש בצבא כדי לכופף פוליטית". היא כינתה את החשש מעימותים עם כוחות הביטחון "מגמה מרושעת להאשים את תנועת נחלה בתוכניות של עימות מול כוחות הביטחון".
בתגובה לכוונה להקים את המאחזים, אמרו הבוקר בחמאס כי מדובר ב"תוקפנות בוטה על אדמתנו". בארגון הטרור קראו לעם הפלסטיני לעמוד מול הניסיונות האלה, ומול קבוצות המתנחלים, בכל האמצעים העומדים לרשותו.
"זהו פשע מאורגן והפרה של אמנות האו"ם, וכן תוצאה של הסכמי הנורמליזציה עם הכיבוש הציוני, והתמיכה האמריקנית במדיניות ההתנחלויות והייהוד", נמסר בהודעה.
כמו כן, הארגון הטיל אחריות מלאה על ישראל להשלכות "התוקפנות הזאת", וקרא לבני העם הפלסטיני לפעול כדי "למנוע את ביצוע תוכניות המתנחלים לגנוב את אדמותינו", וזאת "באמצעות הסלמת ההתנגדות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו