פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (רביעי) לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד אסתר נחמיה (54) וציונית מזרחי (59) ממעלה אדומים, שהתעללו ותקפו פעוטות במעון הילדים "אמילי" ביישוב.
מכתב האישום שהוגש באמצעות עו"ד תמר איבלמן עולה כי השתיים, שעבדו כמטפלות במעון הילדים וטיפלו ב-17 פעוטות בגילאי שנה עד שנתיים, התעללו ותקפו את הפעוטות בתחילת השנה ובמספר הזדמנויות שונות.
נחמיה דחפה, הכתה והרימה את הפעוטות באמצעות משיכת ידיהם ורגליהם, או תוך אחיזה בחולצתם, הנפתם באוויר והטחתם במזרן או ברצפה, נהגה באגרסיביות בעת שהשכיבה את הפעוטות לישון: משכה אותם בחוזקה, הטיחה אותם במזרונים לעיתים מגובה, וכיסתה את פניהם בשמיכה.
ציונית מזרחי הרימה את הפעוטות תוך אחיזה בחולצתם, הנפתם באוויר והטחתם למזרן, דחפה אותם בכוח, בעטה בהם, הטיחה אותם במזרן בעת השכבתם לשון וכיסתה את פניהם בשמיכה. בנוסף, נהגה לסטור לפעוטות, או לנער אותם בחוזקה.
בכתב האישום נכתב כי: "הנאשמות התעללו בקטינים חסרי ישע, בהיותן אחראיות עליהם. ההתעללות באה לידי ביטוי בין היתר בטיב האירועים, ריבוי המעשים והקטינים הנפגעים, תדירותם, גילם הרך של הקטינים, והיותן האחראיות הבלעדיות על צרכיהם, בריאותם ושלומם במהלך האירועים המפורטים בכתב האישום. מכלול הנסיבות הפך את ההתנהלות המתעללת לשגרה אליה נחשפו כל הקטינים ששהו בגן".
השתיים נאשמות בביצוע עבירות של התעללות בקטין חסר ישע על ידי אחראי, תקיפת קטין חסר ישע על ידי אחראי הגורמת חבלה של ממש ותקיפת קטין חסר ישע על ידי אחראי.
הפרקליטות מבקשת את הארכת תנאי המעצר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדן ולהורות על הרחקתן מכל אזור מעלה אדומים לצד הגבלת העיסוק עם פעוטות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו