"אני לא מאלה שנשברים": שרת המשפטים איילת שקד הגיבה הערב (שבת) על ההתקפות החריפות שחוותה בשבוע האחרון מכיוונם של חברי כנסת ופוליטיקאים משמאל, בעקבות פרשת אפי נוה, שהתפוצצה בשבוע האחרון.
בחשבון הפייסבוק של השרה היא הודתה לאזרחים ששלחו לה דברי תמיכה ואמרה: "שמתי לב שחלקכם מביעים חשש, שמא המתקפה המגוחכת והניסיון המטורלל לקשור אותי לפרשה, ירפו את ידי. חלקכם שואלים, מה יהא כעת על המהפכה שהתחלנו לעשות במערכת המשפט. תנוח דעתכם חברים. המהפכה תימשך בכל הכוח".
לדבריה, "המדינה הזו חשובה לי מדי, מכדי שאתן לכמה השמצות משמאל להפסיק לפעול למענה. לא אכחיש: בימים האחרונים אני אכן חווה גל אדיר של ניסיונות משמאל להטיל בי רפש ושקרים. הניסיונות האלה לא יצלחו. הם רק מחזקים בי את הבנת החשיבות של צעדיי".
בהמשך היא ביקרה את הברית בין שופטי בית המשפט העליון לבית לשכת עורכי הדין, בוועדה לבחירת שופטים, שבה חברים שלושה שופטים ושני חברי לשכת עורכי הדין – לעומת ארבעה חברי כנסת ושרים בסך הכל. "הציבור חש, ובצדק חש זאת, שמערכת המשפט אינה משקפת אותו. המערכת נתפסה כמשפחה. לעתים משפחה ממש (...), ולעתים מטאפורית. משימת העל שהגדרתי לעצמי בתחילת הקדנציה, היתה להפוך את המערכת המשפטית למגוונת ומרוסנת יותר. להשמיע את קולו של הציבור, במקום שקולו לא נשמע בעבר. ולראשונה, הברית בין השופטים ללשכת עורכי הדין הופרה. מאזן הכוחות בוועדה השתנה. הציבור החל להשפיע על זהות השופטים הנבחרים".
שקד סיכמה את ארבע שנותיה בתפקיד שרת המשפטים וטענה שמאז "המערכת מגוונת יותר, שמרנית יותר ומאוזנת יותר. שינוי שהדמוקרטיה הישראלית שיוועה לו". עוד היא הוסיפה כי "הוועדה בראשותי בחרה 334 שופטות ושופטים מצוינים, מקצועיים. לפני פרישת הנשיאה נאור, ישבתי איתה ועם הנשיאים של בתי המשפט ושאלנו איך השופטים החדשים שמינינו בשלוש שנים האחרונות. עברנו שם שם. כולם היו מאד מרוצים, הפליגו בשבחים. לא אתן לעשות דה לגיטימציה, לוועדה או לשופטים, בגלל שזה משרת אינטרס פוליטי של אנשי תקשורת ופוליטיקאים".
לסיכום, שקד אמרה שלא תירתע מהמשך דרכה ובביצוע המהפכה שהתחילה בה "גם בקדנציה הבאה".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!