פיצוץ האוטובוסים בבת ים. צילום: אי.פי.אי

המשטרה והשב"כ עצרו את מסיע המחבל מבת-ים, בית המשפט הורה לשחרר אותו

את הפעולה החשובה יותר לא המשטרה ולא השב״כ הצליחו לעשות - לעצור את המחבל ולהבין כיצד הצליח המחבל להיכנס לתחומי המדינה • בינתיים בית המשפט הורה לשחרר את המסיע

כוחות הביטחון עצרו את הנהג שהסיע את המחבל משטח ישראל בחזרה לשטחים לאחר הנחת מטעני חבלה באוטובוסים בבת ים. היום (חמישי) הוגש נגדו כתב אישום ובקשה למעצר תום ההליכים. את הפעולה החשובה יותר לא המשטרה ולא השב״כ הצליחו לעשות - לעצור את המחבל ולהבין כיצד הצליח המחבל להיכנס לתחומי המדינה. בינתיים בית המשפט הורה לשחרר את המסיע.

זירת הפיגוע בבת ים, צילום: איחוד הצלה

מחקירה משותפת של המשטרה ושירות הביטחון הכללי עולה כי ביום 20 בפברואר 2025, החליט עבד אלכרים עאמר חסן צנובר, תושב שכם, לבצע פיגוע רצחני בישראל באמצעות הנחת מטעני חבלה באוטובוסים בבת ים. צנובר, שלא החזיק בהיתר שהייה כדין, נכנס לשטח ישראל בדרך שעדיין לא ידועה לרשויות החקירה והגיע לבת ים בשעות הערב.

לפי כתב האישום, המחבל הניח מספר מטענים באוטובוסים, ולאחר מכן יצר קשר עם הנאשם דרך מתווך שזהותו ידועה לרשויות. השניים סיכמו כי הנאשם יאסוף את המחבל מרחוב אייזיק חריף 8 בבת ים ויסיע אותו לאריאל תמורת 400 שקלים.

אחד האוטבוסים שהתפוצצו בבת ים, הבוקר, צילום: יוסי זליגר

המחבל, שהחליף בגדים בסמטה סמוכה טרם עלייתו לרכב, הגיע למקום המפגש, לחץ את ידו של הנאשם ונכנס לרכב. הנאשם החל בנסיעה לכיוון אריאל. עם הגיעם ליעד, ביקש המחבל מהנאשם להמשיך לכיוון זוטרא זכריא שבאזור. למרות שהנאשם טען תחילה שאינו נוסע לשם, הוא הסכים להמשיך תמורת תוספת של 50 שקלים. לאחר שעבר את צומת תפוח, הוריד הנאשם את המחבל כ-40 מטר מהמקום ועזב.

הראיות שנאספו במהלך החקירה כוללות סרטוני מצלמות מהאוטובוסים המתעדים את המחבל מניח חפצים מתחת למושבים, עדויות של בני משפחתו של המחבל שזיהו אותו בסרטונים, וראיות מהטלפון של הנאשם המעידות על הקשר בינו לבין המחבל. כמו כן, תיעוד ממצלמות המשטרה מראה את רכבו של הנאשם חוצה את מעבר שומרון לכיוון האזור בשעה 20:31 וחוזר לישראל בשעה 21:00 באותו יום.

אחד האוטבוסים שהתפוצצו בבת ים, הבוקר, צילום: יוסי זליגר

בחקירותיו, הודה הנאשם כי הסיע את המחבל לאחר שנוצר ביניהם קשר טלפוני באמצעות מתווך. הוא תיאר כיצד המתין למחבל זמן רב ברחוב אייזיק חריף בבת ים, וכי לאחר מכן הסיע אותו לאריאל ובהמשך לזוטרא זכריא. הנאשם אף סיפר כי בעבר הסיע פועלים לאזורים בהם יש מחסומים וראה אותם קופצים מעל הגדר, אך טען כי הניח שמי שנכנס למדינה יש לו היתר ולכן לא בירר זאת.

המשטרה ביקשה מבית המשפט להורות על מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, וכן על פסילת רישיון הנהיגה שלו. לנאשם, שנעדר הרשעות קודמות, הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של הסעת תושב זר. ‏כאמור בית המשפט הורה על שחרורו של המסיע למעצר בית אך המשטרה ביקשה עיכוב ביצוע על מנת להגיש ערר על ההחלטה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...