עשרות מינויים בכירים ממתינים על שולחנו. עו"ד רואי כחלון. צילום: שלי פדן לורבר

לשכת ראש הממשלה: בג״ץ לא הגביל את סמכויות מ"מ נציב שירות המדינה

בקביעתו דחה ביהמ"ש העליון את עמדת היועמ"ש בעתירה • השופטים: "משרת ציבור משכמו ומעלה בעל אותות הצטיינות" • לשכת רה"מ מזהירה: "הגבלת סמכויותיו תפר את פסק הדין" • עשרות מינויים בכירים ממתינים על שולחנו של כחלון

[object Object]

בהודעה מטעם לשכת ראש הממשלה שנשלחה היום (רביעי) נכתב כי "בית המשפט העליון לא הטיל מגבלה כלשהי בפסק דינו על סמכויותיו של ממלא-מקום נציב שירות המדינה במהלך שלושת חודשי כהונתו" - זאת ככל הנראה על רקע מכתבו של המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, ד״ר גיל לימון ועל רקע מכתבה של עו״ד שלומית ברנע פרגו.

"כל ניסיון לפגוע בתפקידו או להגביל את סמכויותיו אינו רק חותר תחת סמכותו של ראש הממשלה, אלא גם מפר את פסק דינו המפורש של בית המשפט העליון", נכתב בהודעת הלשכה.

עוד נמסר כי "מהלך כזה פוגע ברציפות התפקודית הנדרשת בתפקיד, ובצורך הדחוף למלא משרות חיוניות בשירות המדינה. על שולחן הנציב מחכה רשימה ארוכה של מינויים בכירים בשירות המדינה שמעוכבים תקופה ארוכה, ובכוונת ממלא-מקום הנציב למלא את כל המשרות הללו".

"נתניהו מברך על דחיית העתירה נגד כחלון: 'עובד ציבור מקצועי ומסור'". רה"מ נתניהו, צילום: חיים גולדברג/פלאש90

ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר: "אני מברך על החלטת בית המשפט שקיבלה את עמדתי. עו"ד כחלון הוא עובד ציבור מקצועי ומסור, ובעל היכולות הנדרשות למלא את תפקיד ממלא-מקום נציב שירות המדינה על הצד הטוב ביותר".

אתמול (שלישי) דחה בג״ץ את עתירת התנועה למען איכות השלטון בישראל נגד מינויו של עו"ד רואי כחלון לתפקיד. בפסק הדין, שניתן על ידי השופטים נעם סולברג, דפנה ברק-ארז ודוד מינץ, אושר המינוי לתקופה של שלושה חודשים, החל מ-5 בינואר 2025, בהתאם להצעת פשרה שהוצעה על ידי בית המשפט והתקבלה על ידי הצדדים.

ציין בדעת הרוב כי יש שיקולים המפחיתים מהקושי. השופט נועם סולברג (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

בדעת הרוב ציין השופט סולברג תחילה כי עו״ד כחלון הוא משרת ציבור משכמו ומעלה מצטיין ועטור פרסים. כמו כן, על צוין כי למרות שנסיונו הניהולי של עו״ד כחלון ומידת בקיאותו בתחומי הפעילות של הנציבות מעוררים שאלות, יש שיקולים המפחיתים מקושי זה, ובראשם העובדה שכהונתו לא תוארך מעבר לשלושה חודשים.

השופטת ברק-ארז הוסיפה כי למרות שסברה שיש להוציא צו על תנאי, ההגבלה לתקופה קצובה של שלושה חודשים, ללא אפשרות הארכה גם אם לא ימונה נציב קבוע, מספקת מענה לקשיים שהתעוררו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...