היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הגיב להתבטאויות נגד בג"ץ בעקבות הוצאת הצו המקפיא את הריסת בתי משפחות המחבלים. "אני מבקש להוקיע את המתקפות שלוחות הרסן על ביהמ"ש העליון הממלא תפקידו ומבקש לשפוט ללא מורא", אמר ויינשטיין. לדבריו, "סימון מערכת המשפט כאויבת העם היא נקודת שפל למולה כל האנשים החפצים בהמשך קיומה של החברה הישראלית כחברה דמוקרטית חייבים להתקומם".
מוקדם יותר היום נשמעו ביקורות קשות נגד החלטת בג"ץ בשורות חברי כנסת מהימין. ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) אמר כי "שופט בית המשפט העליון עוזי פוגלמן, בפסק דינו מהיום שעיכב הרס בתי מחבלי רוצחים, שם את עצמו בצד של האויב". חבר הכנסת הוסיף וקרא לשופט פוגלמן "לפשוט את מדי השופט ולהצטרף לרשימה המשותפת שפסיקותיו כדעותיה". בעקבות דבריו החריפים, אמר יו"ר סיעת יש עתיד, ח"כ עפר שלח, כי "ח״כ מוטי יוגב מדבר דברי בלע חסרי רסן על בית המשפט העליון. אחרי שהציע להעלות דחפור על היכל הצדק הישראלי, הוא מסית עכשיו נגד שופט עליון ומבטיח, תוך אי הבנה מוחלטת של התהליך הדמוקרטי, לסכל את פסיקותיו".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
השר זאב אלקין (ליכוד) אמר כי "שופטי בג״ץ צריכים להבין שאנחנו במלחמה נגד הטרור, ודמוקרטיה שלא יודעת להגן על עצמה לא תוכל לנצח במלחמה הזאת". השר יריב לוין (ליכוד) אמר כי ״בג״ץ מצליח לשבור פעם נוספת את שיאי האבסורד של עצמו כאשר בהחלטה שהיא על גבול ההזיה, כובל את ידיהם של כוחות הביטחון ושל הממשלה בעיצומו של גל הטרור".
חבר הקבינט, שר העליה והקליטה, זאב אלקין התייחס להחלטת בג"ץ: ״אני קורא לבג״ץ לא לגרור רגליים ולקיים באופן מיידי את הדיונים לגבי הריסת בתי מחבלים שנעצרו. גם שופטי בג״ץ צריכים להבין שאנחנו במלחמה נגד הטרור, ודמוקרטיה שלא יודעת להגן על עצמה לא תוכל לנצח במלחמה הזאת. מניעת הפיגוע הבא על ידי יצירת הרתעה בהריסת בתי מחבלים זה צו השעה ולא יכול להיות שבג״ץ יתקע מקלות בגלגלים של החלטות הקבינט.״
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר כי הוא "מקווה שבג"ץ יחליט במהירות האפשרית את מה שהוא יחליט, ועדיף שיחליט מהר ולא יחליט לאט. במידה שהם מחליטים, ובד"כ הם מחליטים כן להרוס, עדיף לעשות את זה בצמידות למעשה ותוך ימים ספורים ולא תוך שבועות או חודשים".
עצירת הריסת הבתים עד לדיון בנושא
שופט בית המשפט העליון, עוזי פוגלמן, הוציא היום צו ארעי האוסר להחרים או להרוס את בתיהם של מספר מחבלים, שהשתתפו במספר פיגועים בירושלים ובגדה המערבית, בהם נרצחו בני הזוג נעמה ואיתם הנקין, מלאכי רוזנפלד ודני גונן.
הצו הארעי הוצא עד להחלטה בעתירה של משפחות המחבלים כנגד מפקד כוחות צה"ל בגדה המערבית, באמצעות המוקד להגנת הפרט.
היום גם דחו שופטי בג"ץ את עתירתו של חליל אלעבד (25), פעיל חמאס תושב הכפר כובר בגזרת רמאללה, המעורב בפעילות ביטחונית, כנגד המשך מעצרו המנהלי. אלעבד נתון במעצר מנהלי החל מה-14 ביולי 2014 בעקבות צו שהוצא נגדו לאחר שהשתחרר ממאסר של כארבעה חודשים. העתירה הוגשה כנגד מעצרו המנהלי השלישי שהוצא ב-7 ביולי 2015, המורה על מעצרו עד תחילת שנת 2016.
שופטי בג"ץ ציינו בהחלטתם כי "לאחר דיון במעמד שני הצדדים, בהסכמת בא כוח העותר, עיינו בחומר החסוי והתרשמנו כי אכן החומר אינו כולל מידע רב, אולם יש בו כדי להצביע על מסוכנותו של העורר כפעיל חמאס המעורב בפעילות ביטחונית, וככזה, מהווה סכנה לביטחון האזור."