נפתלי // צילום: יונתן זינדל // נפתלי // צילום: יונתן זינדל

"האם מני נפתלי מעל החוק?"

כך כתבו 6 בכירות מהליכוד ליועמ"ש מנדלבליט, בעקבות "שיקולים פסולים", לטענתן, של המשטרה בחקירת תלונות ההטרדה המינית של אב הבית לשעבר במעון רה"מ • "נוצר הרושם שהמשטרה מגוננת על נפתלי"

חברות כנסת ושרות מטעם הליכוד האשימו אתמול את המשטרה ב"שיקולים תמוהים ופסולים" שבגללם היא "מגוננת באורח עקבי על מני נפתלי". בפנייה שהעבירו ליועמ"ש אביחי מנדלבליט טענו כי המשטרה לא מטפלת כראוי בשלוש פרשיות של הטרדה מינית ואלימות נגד נשים, שביצע לכאורה אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה.

במכתב מפורט שעליו חתמו שרת התרבות מירי רגב, סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי, והח"כיות ענת ברקו, נאוה בוקר, נורית קורן ושרן השכל, נטען כי "במשך כתשעה חודשים זנחה המשטרה באופן תמוה תלונה של עובדת מעון רה"מ נגד נפתלי בשל הטרדה מינית ומעשה מגונה. להפתעתנו, המשטרה לא התייחסה כלל גם לפרסום באמצעי התקשורת אודות עובדת מעון נוספת שאף היא הוטרדה לכאורה ע"י נפתלי למרות שבנסיבות כאלה מחויבת המשטרה לנקוט צעדים ביוזמתה. לרשימה זו נוספה תלונה שהגישה תושבת עפולה למשטרה נגד נפתלי בטענה כי נהג בה בבריונות פיזית ומילולית, אולם המשטרה סגרה תלונה זו בנסיבות המעוררות תמיהה".

במכתב מפרטות נציגות הליכוד את פרטי התלונות, ובהן זו של עובדת מעון ראש הממשלה לשעבר, שהתלוננה כי נפתלי ביצע בה מעשה מגונה בחדר השינה של ראש הממשלה ורעייתו. "נראה כי בסיטואציה הזו נמצאו החוקרים בניגוד עניינים מובנה", כתבו בעקבות העובדה כי אותו צוות חקירה טיפל בתלונה של העובדת לשעבר ובפרשת מעונות ראש הממשלה שבה נפתלי מעיד. "בנסיבות תמוהות אלה מתחייבת השאלה האם עשו החוקרים כל שלאל ידם כדי להגיע לחקר האמת או חלילה פעלו כדי למנוע את חשיפתה", כתבו. עוד נאמר במכתב כי "נוצר הרושם כי בשל שיקולים תמוהים ופסולים מגוננת המשטרה באורח עקבי על נפתלי חרף המקרים שפורטו, גם במחיר של פגיעה בנשים שכל רצונן הוא כי תלונותיהן תיחקרנה כנדרש בחוק. מתחזקת התחושה כי בסוגיה זו נוהגת המשטרה בשונה מהאופן שבו היא נוהגת במקרים אחרים כלפי נשים שפירסמו 'פוסטים' ובהם טענו שהוטרדו מינית - שאז מנסה המשטרה לשדלן להגיש תלונה. הכיצד תלונה כה חמורה על הטרדה מינית ומעשה מגונה שהוגשה נגד נפתלי לפני כתשעה חודשים אינה נחקרת כלל?"

לסיכום, כותבות הח"כיות, "אנו כנשים וח"כיות דורשות לדעת האם נפתלי עומד מעל לחוק? האם בשל נימוקים ככל שיהיו העניקה המשטרה לנפתלי לכאורה רישיון לבצע עבירות מין ואלימות כנגד נשים ולפטור אותו בכך מהחובה לשאת בתוצאות מעשיו?"

רגב: "יחס והגנה שווים"

בתוך כך, נודע אתמול כי העובדת פנתה לשרה מירי רגב בבקשה שתסייע לה במאבקה האישי, שבו היא רואה גם מאבק ציבורי. הפרשה שעליה התלוננה לפני כ־9 חודשים התגלגלה לכדי עימות בינה לבין נפתלי רק לפני כשבועיים, אחרי שנחשפה בתקשורת.

להערכת המתלוננת, נקלעה שלא בטובתה לסבך אינטרסים ושיקולים פוליטיים שאינם מעניינה. "עברתי הטרדה מינית. איני 'אשמה' שזה קרה במעון רה"מ ושהמטריד תורם למשטרה בעניין אחר", אמרה אתמול ל"ישראל היום". "פניתי לשרה ומאוד שמחתי שהיא מצאה זמן לסייע גם לאישה פשוטה כמוני".  

השרה רגב קראה לארגוני הנשים, למשטרה ולתקשורת "לתת יחס והגנה שווים לכלל נפגעות התקיפה המינית בלי קשר לשיוכן הפוליטי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...