הרב ברלנד // צילום: אורן בן חקון

חשיפה: "הפצת 'טיפות הרב ברלנד' - עבריינות לשמה"

יו"ר הסתדרות הרוקחים תקף בחריפות את חסידי קהילת "שובו בנים" שמפיצים טיפות ל"טיפול בכל מחלה" • דובר הרב ברלנד: "מי שמאמין בזה - לוקח"

"'טיפות הפלא מגן העדן', שיטפלו בכל מחלה כולל סרטן, שיתוק, דימומים ומה לא, יכולות להיות שלכם תמורת בסך הכל 100 שקלים לבקבוקון". הפרסום הבלתי ייאמן הזה מופץ בידי חסידים בקהילת "שובו בנים" של הרב אליעזר ברלנד, ולפיו אפשר להשיג את הטיפות בטלפון, בפקס ובדירת מגורים בירושלים. 

נוסף על כך, שיחת עידוד לרכישת "הפלא" מופצת בווטסאפ, ובה נאמר כי הטיפות "מרפאות מכל המחלות". בשיחה עימו הבהיר המפיץ: "תדעי לך, זו תרופה שעוזרת. בטוח. לא כמו תרופות אחרות, שא־ו־ל־י עוזרות". זאת לאחר שנאמר לו שהתרופה מיועדת לאישה מבוגרת שלקתה בשבץ. עוד הסביר שעל החולה לשתות 20 טיפות בכל שעה עגולה במשך 40 יום, ולאכול עד שבע פעמים ביום מרק גזר, קישוא ובטטה.

יו"ר הסתדרות הרוקחים, הרוקח דוד פפו, הזדעזע כששמע על כך לראשונה והזהיר: "אל תשתו מ'התרופה'". מהפרסום של הטיפות באתר קהילת "שובו בנים" עולה שהפלא עשוי משמנים ארומטיים שמיוצרים בחו"ל, "באיכות גבוהה מאוד ובפיקוח לאורך כל שלבי הייצור". על פי הפרסום, הטיפות מכילות זרעי גזר, רוזמרין, למון גראס, מנטה, ציפורן, אספרגוס ועוד, והן לכאורה מטפלות ב"בניית תאים חדשים - מסייע לגוף להתגבר על כל מחלה - הרצת הדם בכל חלקי הגוף, חילוף חומרים מהיר, איזון הגוף, חיזוק המערכת החיסונית, קשב וריכוז, צלקות וכאבי אוזניים". 

הטיפות מיוחסות ל"רב הגדול הצדיק", ששארית מאסרו בגין עבירות מין שביצע בחסידותיו הומתקה לאחרונה למעצר בית מלא במלונית הסמוכה לבית חולים, בשל מחלת הסרטן שבה חלה. 

"מדובר בעבריינות לשמה. ה'רפואות' האלה מתחילות בחטא ונגמרות בפשע. אין תרופה שמרפאה ה־כ־ל, ואסור לתת התוויה רפואית לתכשיר שאיננו תרופה", אמר פפו. לדבריו, "הרכיב 'ועוד' לא קיים והוא מפחיד אותי. זו הפקרות". פפו הוסיף כי "אין לקנות 'תרופה' ממקור לא ברור. אין להסתפק במספר טלפון או בהכשר - מהודר ככל שיהיה - המודפס על 'תרופה'. חייבים להופיע גם שם היצרן או היבואן וכתובתם ואישור ברור של משרד הבריאות שמדובר בתרופה".

עו"ד לאה ופנר, מזכ"ל ההסתדרות הרפואית, הבהירה כי "אנחנו מתנגדים לכל תכשיר ה'מתחזה' להיות רפואי ואינו ניתן על ידי רופאים. מדובר בתופעה מסוכנת מאוד העלולה לגרום לנזק בלתי הפיך ואף לעלות בחיי אדם, שכן אין אנו יודעים מה מכיל התכשיר. אנו מצפים שמשרד הבריאות ימנע תופעות מעין אלו ויתערב לאלתר, שכן מדובר בעבירה בוטה על החוק". ממשרד הבריאות נמסר כי "המסרים שיוחסו למוצר מטעים ולא אושרו על ידינו. הפנייה הועברה לבדיקת הגורמים המוסמכים".

עו"ד שרה מרקוביץ', המייצגת כמה מקורבנותיו של ברלנד, מסרה שלהערכתה הכספים ממכירת ה"תרופה" מיועדים למימון עורכי הדין של הרב. לדבריה, "חבל שהכסף יגיע מאנשים תמימים ומסכנים שזקוקים לישועה".

הרב בני מחלב, דוברו של הרב ברלנד, מסר בתגובה: "הרב ברלנד נותן את הטיפות האלה כברכה, כמו שהוא נותן תפילה. מי שמאמין בזה - לוקח. אלה טיפות שהרב מברך אותן. פשוט מאוד. לא מעבר לזה. אבל יש לזה עלויות - בקבוקונים, מילוי, לסדר... אז יש עלות של 25-40 שקלים לבקבוק. זו נקודה רגישה שמנסים דרכה לפגוע ברב. יש גם כאלה שמקבלים בחינם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...