חייל אוקראיני לצד גופת גבר בעיר בוצ'ה באוקראינה | צילום: איי.פי

שגריר אוקראינה לליברמן: "בוא לראות את גופות האזרחים"

שר האוצר אמר כי הוא מגנה פשעי מלחמה, אך כי "צריך לשמור על האינטרסים שלנו" • בנציגות אוקראינה בישראל זעמו: "שליברן יפגוש את הנשים שנקשרו ונאנסו - אז הואי דע מה קרה" • לפי דיווחים באוקראינה, יותר מ-400 גופות נמצאו בעיר ובערים סמוכות אליה

בהתייחסות לטענות כי צבא רוסיה טבח באזרחים אוקראינים בעיר בוצ'ה, שר האוצר אביגדור ליברמן אמר הבוקר (שני) כי "יש פה האשמות הדדיות - אוקראינה מאשימה את רוסיה ורוסיה את אוקראינה".

בדברים שאמר בראיון בתוכניתו של אפי טריגר בגלצ, אמר ליברמן כי "כולנו מגנים פשעי מלחמה. צריכים להבין, יש שם מלחמה עקובה מדם, ואנחנו צריכים לשמור על העמדה המוסרית של ישראל, ומצד שני - על האינטרסים שלנו".

שגריר אוקראינה, יבהן קורניצ'וק, הגיב לדבריו של ליברמן וכתב: "אני מזמין את ליברמן לבקר באוקראינה. ניקח אותו בשיירה לבוצ'ה וכל שאר המקומות שם הוא יוכל לראות בעיניו את גופות האזרחים ולפגוש את הנשים שנקשרו ואנסנו. אולי אז הוא ידע מה קרה".

זוועה באוקראינה%3A גופות פזורות ברחובות העיר בוצ'ה לאחר הנסיגה הרוסית

מאז שהרוסים עזבו את בוצ'ה, הנמצאת במרחק של כמה קילומטרים מצפון-מערב לבירה קייב, נחשפו מעשי זוועה שבוצעו לכאורה על ידי צבאו של הנשיא ולדימיר פוטין.

שר החוץ יאיר לפיד הגיב אתמול על הנושא, באומרו כי "אי אפשר להישאר אדיש אל מול התמונות המחרידות שהתגלו בעיר. פגיעה מכוונת באוכלוסייה אזרחית היא פשע מלחמה, ואני מגנה אותה נחרצות".

דברים דומים אמר הבוקר שר הביטחון בני גנץ בתוכניתו של אריה גולן, והגדיר גם הוא את המצב בבוצ'ה כ"פשע מלחמה": "לצערי, אזרחים עלולים להיפגע במסגרת לחימה, אבל הם לא יכולים להירצח".

צילומים שנחשפו על ידי כלי התקשורת באוקראינה הציגו עשרות גופות המתגוללות ברחובות בוצ'ה, שחלקן כפותות ידיים, סימן ברור לכך שחיילים הוציאו להורג אנשים בעת נסיגתם. בכביש מצפון לעיר נמצאו כמה גופות של נשים עירומות, שככל הנראה נאנסו.

התובעת הכללית במדינה, אירינה ונדיקטובה, אמרה בטלוויזיה הממלכתית כי נמצאו 410 גופות בערים ובעיירות מצפון לקייב. התובעת לא פירטה אם מדובר בגופות אזרחים בלבד, או גם בגופות של לוחמים.

חיילים הולכים לצד הריסות בבוצ'ה, לאחר שהצבא הרוסי עזב את העיר שבאוקראינה, אתמול, צילום: איי.פי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...