מתיחות בגבול הדרומי: ישראל פנתה למצרים ולארה"ב בבקשה להתחיל בתהליך של פירוק התשתיות הצבאיות שבנה צבא מצרים בסיני בניגוד להסכם השלום עם המדינות. גורם ביטחוני בכיר הגדיר בשיחה עם עיתונאים את הפעולות המצריות כ"הפרה משמעותית" של הנספח הביטחוני.
בכיר חמאס ח'אלד משעל מקבל את פני המחבלים במצרים // רשתות ערביות
הוא הסביר כי כניסת כוחות צבאיים לסיני מעבר למכסות שהוסכמו בנספח הצבאי להסכמי השלום היא "הבעיה הקטנה", כיוון ש"מעשים כאלה הם הפיכים. לא מסובך להחזיר טנקים אחורה", אמר הגורם הבכיר. עוד הדגיש כי הסוגיה נמצאת בסדר עדיפויות גבוה על שולחנו של שר הביטחון ישראל כ"ץ שביקש לשים דגש על הנושא.
ישראל מעוניינת לשמר את הסכם השלום עם מצרים
הבכיר הישראלי הדגיש שישראל מעוניינת לשמר את הסכם השלום עם מצרים וגם לא מתכוונת לשנות את ההיערכות הצבאית שלה לאורך הגבול עם מצרים. ואולם, הוסיף כי ישראל "לא תשלים עם המצב".
בהקשר אחר סיפר הבכיר הישראלי כי ברחבי העולם הולך ומחריף האיום מצד "חמאס חוץ". בפרט ישנה סכנה לפעילות טרור של כוחות חמאס בסוריה. הגורם הביטחוני גילה כי שליטה של סוריה, אבו מוחמד אל ג'ולאני, שחרר מהכלא הסורי את ראשי חמאס והג'יהאד האסלאמי שהיו במאסר בזמן שלטונו של בשאר אסאד. עם יציאתם מהכלא ראשי ארגונים אלה מאיימים לתקוף את ישראל.
כדי לסכל את האיום הזה ישראל הקימה את מרחב הביטחון ממזרח לרמת הגולן, שרוחבו כ-18 ק"מ ואורכו כ-80 ק"מ. לאורכו נבנו תשעה מוצבים גדולים, אשר המרכזי שבהם מוקם בכתר החרמון. "צה"ל ישהה באזורים האלה עד הודעה חדשה. הצבא יחצוץ בין האויבים לבין תושבי ישראל. לא יחזור המצב שהיה לפני 7 באוקטובר", אמר הגורם הביטחוני.