אדם בוהלר, היועץ של טראמפ לענייני חטופים אמריקנים. צילום: אי.פי

שליח טראמפ לשחרור החטופים: "הנשיא אמר שהוא רוצה את החטופים והוא יקבל אותם"

אדם בוהלר בראיון בלעדי ל"ישראל היום", מארה"ב • על המדיניות הכללית בניגוד לממשל ביידן: "אנחנו לא נהיה הבייביסיטר של ישראל ולא נגיד לה מה לעשות, ומה לא לעשות, שלא כמו ביידן, נעבוד עם ישראל בשותפות" • על קריסת משטר אסד: "זה לא עסק שלנו, אבל נמשיך לעקוב מקרוב, מה שבטוח איראן ורוסיה הפסידו את הממשל התומך שהיה להם בסוריה"

[object Object]

השגריר אדם בוהלר, מי שמונה על ידי דונלד טראמפ, לשמש כשליחו לשחרור החטופים מאשר כי יש "מאמצים מוגברים להגיע לעסקה לפני ה-20 בינואר. הקטארים חזרו לקדם עסקה ואנשים ממוקדים בזה. הנשיא אמר שהוא רוצה את החטופים והוא יקבל אותם".

בראיון בלעדי ל"ישראל היום" מארה"ב, בוהלר סיפר על שליחותו. "המשימה שאני קיבלתי מהנשיא היא להוציא את החטופים האמריקנים מהמקומות האלה. אני מרגיש חזק מאוד שאנחנו הולכים להוציא את כולם, את החיים ואת אלה שלא. הנשיא היה נחרץ מאוד שזה צריך לקרות לפני כניסתו לתפקיד ואני חושב שעצם האמירה שלו הזיזה דברים קדימה באופן משמעותי".

בוהלר. ממשיך עם טראמפ עוד מהקדנציה הראשונה, צילום: אי.פי

הבכיר האמריקני הדגיש כי הממשל העתידי של טראמפ תומך במאמצים שנעשים כעת להביא לעסקה. "אנחנו תומכים בכל יוזמה בנושא הזה", אמר. בוהלר שירת גם בממשל טראמפ הראשון ובין היתר היה בין מי שתרמו לפריצת הדרך ההיסטורית של הסכמי אברהם.

בתשובה לשאלה אלו פעולות מעשיות טראמפ יוכל לנקוט כדי לכפות עסקה על חמאס כי "הנשיא טראמפ הוא אדם שהמילים שלו מגובות במעשים. הוא חיסל את קסאם סולמיאני - מה שיכלו לעשות הרבה נשיאים לפניו. כך האיראנים הבינו שהוא מתכוון למה שהוא אומר, וזה גם מה שהוליד בסופו של דבר את הסכמי אברהם. אף שאיני יכול לחזות מה הוא יעשה, הוא הכי קשוח שיש והם יכבדו את זה".

באשר למדיניות הכללית של ממשל ביידן כלפי ישראל בוהלר הדגיש כי "אנחנו לא נהיה הבייביסיטר של ישראל ולא נגיד מה לעשות, ומה לא לעשות. שלא כמו ביידן, שעצר את ישראל בהרבה דברים אף שהצדק היה איתה, אנחנו נעבוד עם ישראל בשותפות".

ביידן וטראמפ בבית הלבן. "עצר את ישראל בהרבה דברים אף שהצדק היה איתה", צילום: אי.אף.פי

בנוגע לקריסת משטר אסד בסוריה אמר נציגו של טראמפ כי "כמו שאמרו הנשיא וסגנו, זה לא עסק שלנו. חיילים אמריקנים לא צריכים להיות מעורבים בזה. אבל נמשיך לעקוב מקרוב וללמוד את ההתפתחויות. מה שבטוח, איראן ורוסיה הפסידו את הממשל התומך שהיה להם בסוריה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...