אמהות לוחמים מפגינות מחוץ למשרדי אונר"א בירושלים. צילום: אמהות הלוחמים

פנייה דחופה ליו"ר הכנסת: לכנס דיון מיוחד במליאה לאישור חוקי אונר"א

חברי הכנסת יוליה מלינובסקי ודן אילוז דורשים לאשר בדחיפות את החוקים במליאת הכנסת לפני סיום הפגרה • "חשיבותם הלאומית מצדיקה את העברתם"

השלב הבא לאחר אישור חוקי אונר"א בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת: ח"כ יוליה מלינובסקי, מיוזמות החוק לניתוק הארגון מישראל, דורשת לקיים הצבעה דחופה בכנסת לקריאה שנייה ושלישית.

בפנייה דחופה שהעבירה ליו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, טוענת מלינובסקי כי אין צורך להמתין לחידוש עבודת הכנסת לאחר החגים, אלא לאשר אותם בקריאות סופיות בכנסת בדיון מיוחד ודחוף.

ח"כ יוליה מלינובסקי, צילום: אורן בן חקון

"הצעת החוק זוכה לתמיכה רחבה חוצת מפלגות, הן מהקואליציה והן מהאופוזיציה. יתירה מזאת, ההצעה עברה ברוב מוחץ בוועדת החוץ והביטחון, דבר המעיד על הקונצנזוס הרחב סביבה", כותבת מלינובסקי, "אשר על כן עסקינן בחוק תקדימי והיסטורי, אשר חשיבותו הלאומית מצדיקה את העברתו, בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת עוד בטרם סיום הפגרה. אנו רואים בכך חובה ציבורית להביא לאישורו של חוק זה בהקדם האפשרי".

יוני ריקנר

גם ח"כ דן אילוז, מיוזמי הצעת החוק, מצטרף לקריאה של מלינובסקי לאשר בדחיפות את החוקים במליאת הכנסת לפני סיום הפגרה. "אונר”א הפכה מזמן ממוסד הומניטרי לכלי שרת בידי הטרור, תוך שהיא חרגה מתפקידה, והפכה לבעלת ברית של חמאס במאבק נגד ישראל. הצעת החוק שלי לניתוק הקשרים עם אונר”א היא הכרחית לביטחונה של ישראל ולשמירה על ריבונותנו. כל מי שמסייע לטרוריסטים לא ייהנה מהחסות והחסינות של מדינת ישראל".

ח"כ דן אילוז. מוביל החוק בדיון, צילום: אורן בן חקון

יו"ר ועדת החוץ והביטחון, יולי אדלשטיין, שקידם אף הוא את החוקים נגד אונר"א, העריך היום בוועדה ש-100 חברי כנסת יתמכו בהם.

הצעת החוק קובעת כי אונר"א לא תוכל להפעיל נציגות, לספק שירותים או לקיים כל פעילות בשטחה הריבוני של ישראל, וכן שלילת מעמדו הדיפלומטי של הארגון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...