לראשונה זה זמן רב מתקפה עוצמתית כמו זו של צה"ל במהלך השבת עשויה להפעיל את הלחץ הנדרש על חמאס להסכים לעסקה בתנאים שהוצבו וכפי שהוצגו על ידי נשיא ארה"ב ביידן. גם במערכת הביטחון וגם בדרג המדיני מעריכים כי לפעולת החיסול השפעה חיובית באופן ארוך טווח על קידום עסקה להשבת חטופים, חרף תחושת הנסיגה שהיא מייצרת בטווח המיידי.
ראש הממשלה נתניהו אף אמר זאת במסיבת העיתונאים שערך אמש כאשר הודה שלראשונה זה זמן רב חמאס מראה סימני שבירה ("סדקים") אותם יש להעמיק כדי להבשיל עסקה שאינה מתכון לכניעה ישראלית.
סימן מאושש לכך שפעולת החיסול איננה פעולה "לחיסול העסקה" כפי שהזדרז להודיע יאיר לפיד, ניתן לראות בדברים של פוליטיקאים לרוחב המפה הפוליטית שבירכו על ניסיון החיסול שטרם נודעו תוצאותיו, כולל מי שישב עד לפני זמן לא רב בקבינט המלחמה. בערב הזה יו"ר המחנה הממלכתי לא מתח ביקורת על נתניהו או על החלטות שנגועות בפוליטיקה כפי שאמר בשבועות האחרונים אלא נתן את ברכתו לפעולה הצה"לית. זו שתשרת את מטרות המלחמה של ישראל גם בניצחון על חמאס וגם בהגעה לעסקה. לפיד, ולא בפעם הראשונה במערכה הזו, לא הצליח להתעלות לגודל השעה.
גם במהלך כתיבת שורות אלה יש להודות באמת - המפתח לעסקה נמצא בידיים של סינוואר. ברצותו יאמר הן, ברצותו ימשיך לגרור את כאב הלב הישראלי עוד שבועות וחודשים ארוכים למרות שהעסקה המונחת לפתחו עשויה להיות צעד לקראת סיום המלחמה. לעסקה הזו שקיבלה את "חותמת הכשרות" של הדרג הצבאי וראש הממשלה, אך לא של ממשלתו, יש גבולות גזרה בניגוד לניסיון של רבים להפוך אותה לדף לבן בחתימה ישראלית וכניעה לכל גחמה חמאסית.
גבולות הגזרה ברורים
נתניהו חזר גם אמש על גבולות הגזרה, חזר ואמר כי מדובר בעסקה שקיבלה את ברכתו של הנשיא האמריקני וגם חשף כי מי שמנסה לעצב את העסקה הזו מחדש גם הפעם זה חמאס ולא ישראל. לא פחות מ-29 שינויים ביקש חמאס להכניס בעסקה שהציג ביידן בשם ישראל. בעוד המשא ומתן נמשך פעם בקטאר ופעם במצרים - ראש המוסד יידרש לעמוד על הקווים האדומים של ישראל, לא כדי להותיר את אנשינו בעזה, אלא כדי להוציא אותם משם בהקדם תוך סיכון מינימלי לחייהם של 9 מיליון אזרחים.
ובחזרה לפעולת החיסול שבמרכזה מוחמד דף. לפי הערכות במערכת הביטחון מדובר במכה קשה מאוד לארגון. לא רק תודעתית ומורלית כמי שתכנן את 7 באוקטובר ורצח של מאות ישראלים, כי אם בזריעת פחד במחבלים שמובילים את המערכה נגדנו כבר תשעה חודשים. בתקווה שלפעולה תהיה התוצאה המיוחלת - מיטוט ארגון הטרור ויכולותיו והחזרת החטופים במהרה לבתיהם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו