יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן הבהיר למזכיר המדינה האמריקני בפגישתם היום (רביעי) ברמאללה כי הוא אינו יכול להמשיך ולקדם רפורמות ברשות כל עוד ישראל לא משחררת את כספי המיסים. את הדברים אמר ישירות לבלינקן בביקור שנערך במוקאטעה הבוקר, כך לדברי גורם פלשתיני.
הגורם הוסיף כי בהנהגת הרשות ציפו מארהב להפעיל לחץ על ישראל בעניין זה וכן בעניין הפסקת המלחמה בעזה והנחת הצעה לאופק מדיני אך "גילו שאמריקה לא יכולה לעשות דבר מול ממשלת הימין של סמוטריץ'".
הגורם אמר ל"ישראל היום" שהפגישה בין אבו מאזן לבלינקן התנהלה בצורה עניינית וכי המסרים שעלו בה היו המשך לרצף השיחות והמגעים הקודמים שהתנהלו בין יור הרשות ובכירי ההנהגה הפלשתינית לבין בכירי הממשל האמריקני. לדבריו, שר החוץ האמריקני בלינקן אמר לאבו מאזן כי הרשות צריכה להתחיל לבצע רפורמות ולנקוט צעדים להתחדשות במוסדותיה ובמשרדי הממשלה שלה כדי להיות מוכנה לקבל על עצמה אחריות על רצועת עזה. אבו מאזן השיב לבן שיחו האמריקני כי הרשות כבר התחילה ברפורמות אך בשביל לקדם אותן היא זקוקה לכסף.
"הכספים שלנו נמצאים אצל הממשלה הישראלית", הבהיר יור הרשות, בהתכוונו לכספי המיסים, שהוויכוח בעניין העברתם לרשות עדיין תלוי ועומד בין ירושלים לרמאללה. "אנחנו עשינו צעדים להתחלה ברפורמות אבל איך אנחנו יכולים להמשיך בהן אם אין לנו כסף והממשלה הישראלית מקזזת את הכספים שלנו?"
יצוין כי ממשל ביידן מפעיל לחץ על הרשות הפלשתינית לבצע רפורמות משמעותיות כחלק מההיערכות לקראת היום שאחרי המלחמה. בשיחה הועלה גם נושא שיקום רצועת עזה, ובהנהגה הפלשתינית דיברו על שאלת הקצאת סכומי הכסף הרבים ומקורות המימון הנדרשים לשם פרויקט זה.
כזכור, הקיזוזים שישראל מבצעת מכספי הסילוקין של הרשות הפלשתינית נעשים על רקע התשלומים שהאחרונה מעבירה למחבלים ומשפחות מחבלים. אחרי מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר, החליטה ישראל לנכות גם הסכום שהרשות מעבירה מדי חודש לרצועת עזה, ואשר עומד על 140 מיליון דולר מדי חודש. חלק מהכספים מועברים למשכורות של פקידי פתח ברצועה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו