"כל דקה מרגישה כמו גיהנום": אביחי ברודץ', בן קיבוץ כפר עזה, נשוי להגר ולהם שלושה ילדים, עופרי בת 10, יובל בן 8, אוריה בן 4 שנחטפו לעזה, ניפגש אתמול (חמישי) עם שגריר קטאר בוושינגטון, משעל אל-ת'אני.
זו הפגישה הראשונה הרשמית של הנציג הקטארי הבכיר עם משפחה ישראלית מאז פרוץ המלחמה. ״כהורה, אבא לשלושה ילדים המוחזקים בידי החמאס בעזה, אני מקווה שקטאר תמשיך במאמציה להחזיר מיידית את אשתי ושלושת ילדיי, ועוד יותר מ-30 ילדים המוחזקים כבני ערובה בידי החמאס, הביתה. כל דקה מרגישה כמו גיהנום״.
נציין כי קטאר היא ממדינות החסות המרכזיות של חמאס, ולצד העברת כספים לרצועה, היא מארחת בשטחה את בכירי הארגון, כדוגמת חאלד משעל.
לאחר הפגישה עם השגריר הקטארי, המשיך אביחי לסדרת פגישות אישיות עם חברי קונגרס וסנאט. נבחרי הציבור האמריקני הבטיחו לאביחי כי יעשו כל שביכולתם כדי להביא לשחרור מהיר של החטופים.
"אם המלחמה תיפסק"
שר המדינה הקטארי לענייני חוץ, מוחמד אל־ח'ליפי, אומר כי יש "אפשרות לשחרר את כל האזרחים החטופים בחמאס ברצועת עזה בתוך ימים", אם הלחימה תיפסק. בראיון לסקיי ניוז ציין גם כי "המשא ומתן קשה" ו"יש התקדמות".
"אם המדינה שמתווכת רוצה לבצע את המשימה שלה בצורה הטובה ביותר - אז צריך להגיע לתקופה של שקט... אנחנו צריכים פרק זמן שבו נוכל לדבר באופן הגיוני עם כל הצדדים ולהגיע ליוזמות חיוביות", הוסיף השר הקטארי. "כל הסלמה תקשה עוד יותר על המשימה שלנו. לכן אנחנו מנסים לשלוח את המסרים האלה לשותפים ולחברים שלנו".
100 אלף סיבות להוקיר את חלוצות השיקום: האתגר הנשי בחזית הבריאות
תחקיר המחדל בכפר עזה: הקיבוץ נכבש בתוך שעה, לוחמים פצועים פונו לפני אזרחים
פרסומת | פתיתים של תקווה
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
יש לציין כי גם בכירים בחמאס חותרים למצב של הפסקת אש, שבמסגרתו יתנהלו מגעים על שחרור של חטופים אזרחים ועל עסקה לשחרור אסירים ביטחוניים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו