כשבוע לאחר שהמדגמים הכריזו על ניצחון גוש נתניהו בבחירות, ושלוש יממות אחרי התוצאות הרשמיות שאישרו זאת, נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן התקשר לראש הממשלה המיועד נתניהו ובירך אותו על ניצחונו בבחירות.
ביידן אמר לראש הממשלה המיועד נתניהו: ״אנחנו אחים, נעשה היסטוריה ביחד. המחויבות שלי לישראל היא בלתי ניתנת לערעור. ברכות, חבר, ודרישת שלום חמה לשרה״.
המשבר באיראן מחריף: קריאות תיגר בפרלמנט והסכם אסטרטגי שעשוי להתבטל
לאחר מאמצים דיפלומטיים: בוטלה הדחת ישראל מארגון הסטודנטים הבינלאומי
פרסומת | פתיתים של תקווה
ישראל העבירה מסר נגד אחיזת ארדואן בסוריה - שתקף: "לא ישיגו את מטרותיהם"
בישראל סבורים שחמאס לא יעמוד בהסכם: "יודע שהחטופים הם תעודת הביטוח האחרונה שלו"
נתניהו ענה לביידן ואמר: ״נביא עוד הסכמי שלום היסטוריים, זה בהישג יד. המחויבות שלי לברית בינינו וליחסים בינינו חזקה מתמיד. דרישת שלום חמה לרעייתך ג׳יל״. השיחה נמשכה כשמונה דקות.
למעט הנשיא, שגריר ארה"ב בישראל, טום ניידס, בירך גם הוא את יו"ר האופוזיציה דקות לאחר ההודאה של לפיד בהפסד התקשר לברך את נתניהו.
ל"ישראל היום" נודע כי היה ניסיון לתאם שיחה ביום שבת האחרון, אולם הדבר לא צלח. גורם בממשל אומר כי הסיבה להתעכבות הנשיא מלברך את נתניהו היא שביידן מרוכז במאמץ המפלגתי לנצח ב"בחירות האמצע", הנערכות השבוע בארה"ב. ואולם בכיר לשעבר במערכת המדינית סבור כי מדובר בתירוץ ועיכוב השיחה אינו מקרי.
לדברי הגורם, "לנתניהו לקח כמה ימים טובים לברך את ביידן על ניצחונו בבחירות נגד טראמפ ב-2020, והוא עשה זאת רק כאשר התברר מעל לכל ספק כי טראמפ אכן הפסיד. יש קשר בין האיחור של נתניהו אז להתעכבות של ביידן כיום".
שר החוץ אנתוני בלינקן טרם התקשר לברך את נתניהו. בימים האחרונים בלינקן השתתף בפסגת G7 ונועד עם שורה של שרי החוץ מהעולם. תוך כדי הוועידה שוחח בטלפון עם נשיא מצרים, עבד אל פתח א-סיסי, עם נשיא עיראק עבדולטיף ראשיד ועם יו"ר הרשות הפלשתינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן). נתניהו, כאמור, טרם קיבל שיחה.
נשיא אוקראינה וולדימיר זלנסקי התקשר גם הוא לראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו ובירך אותו על ניצחונו בבחירות. בשיחה ביניהם, נתניהו הודה לזלנסקי על הברכות וחזר על דבריו במערכת הבחירות, שלאחר שיכנס לתפקידו הוא יבחן בכובד ראש את סוגיית אוקראינה. זלנסקי צייץ בטוויטר לאחר השיחה: "שוחחתי עם נתניהו וברכתי אותו על ניצחונו בבחירות ואיחלתי לו הקמה מוצלחת של ממשלה חדשה".
אתמול (ראשון) נשיא צרפת, עמנואל מקרון, התקשר לראש הממשלה המיועד, בנימין נתניהו, ובירך אותו על . הנשיא הצרפתי הזמין את נתניהו לבקר בפריז "בהקדם האפשרי". שני המנהיגים חזרו על הצורך לחזק את הקשרים בין ירושלים לצרפת.
גם רישי סונאק רה"מ הבריטי בירך את נתניהו: "בשם הממלכה המאוחדת, אני רוצה לברך את נתניהו על ניצחונו בבחירות בישראל. על פני תחומים כמו סחר, ביטחון וטכנולוגיה יש כמות עצומה שהמדינות שלנו עושות יחד ואני מצפה לעבוד עם ראש הממשלה החוזר", כתב סונאק בחשבון הטוויטר שלו.
השתתפו בהכנת הידיעה: תמיר מורג ודמיאן פצ'טר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו