אלי חזן, ראש אגף קשרי חוץ בליכוד (שני מימין) ולידו ראש ממשלת קנדה לשעבר, סטיבן הרפר // צילום: צורי סיסו

הליכוד צורף לארגון הגג של המפלגות השמרניות

מפלגת השלטון הישראלית צורפה לארגון שבו חברות גם המפלגה הרפובליקנית והמפלגה השמרנית הבריטית • ראש אגף קשרי החוץ בליכוד, אלי חזן: "זו זכות להניף את דגל השמרנות אל מול השמאל העולמי"

מפלגת הליכוד התקבלה באופן רשמי כחברה באיחוד הדמוקרטי הבינלאומי בטקס שהתקיים בספריית רונלד רייגן בלוס אנג'לס, כמה שעות לפני כניסת יום הכיפורים. את הליכוד ייצגו מנכ"ל המפלגה צורי סיסו וראש אגף ההסברה וקשרי החוץ, אלי חזן. 

האיחוד הדמוקרטי הבינלאומי הוא ארגון הגג של מפלגות מרכז ימין בעולם כולו ומי שעומד בראשו הוא ראש ממשלת קנדה לשעבר, סטיבן הרפר. מדובר על ארגון מקביל לאינטרנציונל הסוציאליסטי, מהצד הימני-שמרני.

מטה הארגון נמצא במינכן וחברות בו, בין השאר, המפלגה השמרנית הבריטית בראשות ראש הממשלה תרזה מיי, האיחוד הנוצרי דמוקרטי הגרמני בראשות הקנצלרית אנגלה מרקל, המפלגה הרפובליקנית האמריקאית בראשות הנשיא דונלד טראמפ, המפלגה הליברלית האוסטרלית, מפלגת איסתיקלאל המרוקנית והמפלגה השמרנית הקנדית. עם הצטרפותו הפך הליכוד לחברה ה-73.

ראוי לציין כי בעוד שמפלגת העבודה השעתה את חברותה באינטרנציונל הסוציאליסטי, עקב אימוץ נרטיב עוין כנגד מדינת ישראל, הרי שהליכוד עושה את הדרך ההפוכה. זהו הארגון הרביעי של מפלגות מרכז ימין אליו המפלגה מתקבלת מאז הקים חזן את אגף ההסברה וקשרי החוץ בדצמבר 2014. במרץ האחרון ביקרה בארץ משלחת בת 14 חברים של האיחוד הדמוקרטי הבינלאומי בהם ופוליטיקאים מכל העולם, וביניהם השרה לאינטגרציה אירופית בממשלת סרביה, שר הבריאות והמסחר לשעבר של קנדה ואחרים. לצד שאר פעילויותיהם הם קיימו פגישות עם חברי ליכוד וגם קיבלו הדרכה בעיר העתיקה בירושלים מחזן שהסביר להם את המצב המורכב של האזור ומדוע אי אפשר לחלק את העיר.

בנאומו בטקס אמר חזן: "אנחנו שמחים להתקבל כחברים במסגרת החשובה ביותר של מפלגות מרכז ימין בעולם כולו. אנו רואים זאת כזכות להמשיך ולהניף את דגל השמרנות אל מול השמאל העולמי והדבר נעשה כחלק ממדיניותו של ראש הממשלה נתניהו להוביל את ישראל למקומות שפעם רק חלמנו עליהם".

מפתיעות במיוחד היו התגובות של חברים בארגון. חבר הפרלמנט הבריטי מטעם השמרנים, אלק שלברוק, בירך על הצטרפות הליכוד ואמר שהוא מגנה ומוקיע את ג'רמי קורבין ואת האנטישמיות של מפלגת הלייבור. "אני תומך תמיכה מלאה בהצטרפות הליכוד לארגון ועומד לצד מדינת ישראל. זה לא שאין לנו ביקורת אך חשוב לנו שלמדינה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון תהיה נציגות בארגון".

שבדיה בדרך כלל נחשבת למדינה מאוד ביקורתית כלפי ישראל אך נציגת מפלגת המודרטנה, אווה גוסטסון, ביקשה את רשות הדיבור ואמרה: "אנו מוקיעים כל גילוי של אנטישמיות ולצערי היא קיימת גם בשבדיה ואנו מוכרחים להילחם בה. הצטרפות הליכוד לארגון תסייע לנו בכך".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...