השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג אמרה היום (שלישי) בכנס המכון הישראלי לדמוקרטיה בנושא משבר האקלים כי היא תביא לאישור הממשלה החלטה היסטורית למעבר של ישראל לכלכלה דלת פחמן.
לדבריה, "עד היום קבעה ישראל רק יעדי הפחתת פליטות לנפש, שלא שינו את המגמה. ההחלטה הנוכחית תקבע, בפעם הראשונה בישראל, יעדים אבסולוטיים להפחתת הפליטות – 85% עד 2050 ו-27% עד 2030". עוד ציינה כי השאיפה במשרד להגנת הסביבה היא לראות את קביעת המנגנון לתמחור פחמן כבר בחוק ההסדרים הנוכחי.
השרה זנדברג הציבה למשרדה ארבעה עקרונות מנחים למגנון תמחור הפחמן. הראשון - הפנמה מלאה של מחיר הפחמן על כל הדלקים. השני - יצירת וודאות ארוכת טווח לשווקים על ידי העלאה הדרגתית של מחיר הפחמן. השלישי - שמירה שהמנגנון לא יפגע בעשירונים התחתונים ובתחרות במשק. העיקרון הרביעי והאחרון הוא ייצור תכנית השקעות מקיפה שתתמרץ את המעבר לכלכלה דלת פחמן על ידי השקעה מסיבית בתשתיות חכמות לייצור אנרגיה.
עוד אמרה השרה: "אני רוצה לתקן טעות נפוצה - זה לא גז טבעי, גז טבעי באותה מידה שפחם הוא טבעי. זה גז פוסילי, זו המציאות וזו האמת וצריך להתחיל לדבר עליה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו