התחממות הגלובלית (להמחשה) | צילום: GettyImages

דו"ח חמור מתריע: המשך ההתחממות הגלובלית יגרום לאירועי אקלים קיצוניים

פאנל בין ממשלתי לשינויי האקלים מזהיר כי חלון ההזדמנויות להצלת הסביבה וכדור הארץ הולך ונסגר • המדענית הראשית של המשרד להגנת הסביבה: "הפגיעה המשמעותית ביותר תהיה באוכלוסיות מוחלשות" • החברה להגנת הטבע: "יש לאשר את היעדים להפחתת פליטות"

הפנאל הבין ממשלתי לשינוי האקלים ה-IPCC, פרסם היום (שני) דו"ח חמור מאד על מצבו של  אפקט החממה ותהליכי שינויי האקלים שמחוללת האנושות, בו הם מתריעים כי חלון ההזדמנויות להצלת הסביבה וכדור הארץ הולך ונסגר.

בנוסף , הם מציינים כי המשך ההתחממות תוביל לאירועי אקלים קיצוניים שלא יהיה ניתנים ליבול על ידי מדינות העולם. למעשה היכולת של הטבע ושל האנושות להסתגל לשינויי האקלים ילכו ויקטנו יותר ויותר לפי כותבי הדו"ח אם לא יהיה שינוי ממשי גדול בתהליך הפליטות של המדינות השונות בעולם.

כך, על פי הדו"ח נראה כי יהיה קשה מאד למנוע את התחממות העולם במעלה וחצי בממוצע במהלך המאה ה-21. דבר זה יעצים מאד את הסכנות שגורם המשבר הסביבתי למיליארדי אנשים בעולם - הסופות החזקות, עליית פני הים והמסת הקרחונים.

המסת הקרחונים תלך ותיגבר (להמחשה), צילום: AFP

המדענית הראשית של המשרד להגנת הסביבה, פרופ' נגה קרונפלד-שור: "השינויים שמוזכרים בדוח הם בעלי השלכות הרסניות. הפגיעה המשמעותית ביותר היא באוכלוסיות מוחלשות, שחלקן בהתחממות הגלובלית קטן, והפערים בין המדינות האלו למדינות המפותחות הולכים וגדלים.

"כ-3.5 מיליארד בני אדם חיים כיום באזורים פגיעים מאוד לשינוי אקלים. בהתבסס על התחייבויות המדינות על הפחתת פליטות גזי החממה (NDC's), העולם צפוי לחצות את סף המעלה וחצי במהלך המאה ה-21, ויהיה קשה למנוע את חציית סף שתי המעלות. בנוסף, קיימים פערים משמעותיים בין ההתחייבויות לבין המדיניות והפעולות בפועל, מה שמחמיר עוד יותר את המצב".

בתגובה לדו"ח אומרת השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן כי "העולם לא ערוך ונמצא בסכנה. יש לנו עדיין יכולת להשפיע - ההחלטות שנקבל היום והפעולות שנבצע, ישפיעו עלינו ועל הדורות הבאים. הדוח מחדד את הצורך בקידום דחוף של חוק האקלים וההיערכות ישראל".

סופות במונטריאול במסגרת גל מזג אוויר קיצוני (להמחשה), צילום: אי.אף.פי

בחברה להגנת הטבע מגיבים לדו"ח ואומרים כי "הדוח, קובע כי עצירת ההתחממות העולמית, לא תתאפשר, ללא הגנה על המערכות הטבעיות ושיקומן.החברה להגנת הטבע, קוראת לממשלה לאשר את היעדים המעודכנים להפחתת פליטות – 50%, עד לשנת 2030, כפי שנקבע בהסכמים הקואליציוניים, להקפיא לאלתר את שיווק השטחים החדשים לחיפושי גז בים התיכון (המכרז הרביעי) ולהשקיע את כל מרצה, בקידום אנרגיות מתחדשות, בדגש על גגות ושטחים מבונים".

נזק בארה"ב לאחר סופת הוריקן. תדירות ועוצמת הסופות גברה כתוצאה מההתחממות (להמחשה), צילום: איי.אף.פי

"החברה להגנת הטבע, קוראת לממשלה לאשר את התכנית הלאומית לשמירה על המגוון הביולוגי, ובמסגרתה לקדם תכניות להגנה על לפחות 30% מכלל בתי הגידול ביבשה ובים, כשמורות טבע, עד לשנת 2030, לתקצב תכנית לאומית לשיקום טבע ולגבש מתודולוגיה למדידת התועלות האקלימיות של המערכות הטבעיות.

"לא ייתכן, שבעוד הציבור הישראלי, כבר מרגיש את השפעת שינויי האקלים, וצפוי לסבול מנזקים חריפים לבריאות, לכלכלה ולביטחון, משרד האנרגיה מלבה את המשבר, באמצעות האצת ההפקה של דלקים פוסיליים, לצרכי ייצוא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...