שאנגחאי בעוד 30 שנה // צילום מסך מערוץ היוטיוב של CNN // שאנגחאי בעוד 30 שנה

ערי העולם בסכנת הצפה

אז מה יקרה אם הטמפרטורה הממוצעת העולמית תעלה בשתי מעלות? • הצצה אל עתיד לא מבשר טובות

בעוד מנהיגי העולם מתדיינים בניהם בוועידת האקלים בפאריס, כיצד להאט את התחממות כדור הארץ ואיך נכון להתמודד עם שינויי האקלים, כתבה של רשת CNN מציגה תמונות הדמיה מחרידות של העיר שאנגחאי, שבסין, על 24 מיליון תושביה, בעתיד הלא רחוק. 

המשך התחממות כדור הארץ בשל אפקט החממה צפויה להביא, בקרוב מאוד, להשלמה של עליה בת שתי מעלות בממוצע האקלים העולמי, מאז שהחלו המדידות בשנת 1909. מאז אותה שנה עלתה הטמפרטורה של כדור הארץ, בממוצע של בין 0.9-1.5 מעלות צלסיוס.

אם תושלם עליה בת שתי מעלות צלסיוס, הדבר יביא לשינויים בלתי הפיכים איתם האנושות תתקשה להתמודד, לכן זו נחשבת לנקודת האל חזור. המסת הקרחונים תגבר משמעותית ועל כל סנטימטר שהים יעלה תאבד היבשה 10 מטרים משטחה. 

ערי החוף יהיו הראשונות להיפגע, אך המצב בסין חמור עוד יותר. זיהום האוויר הקשה במדינה הענקית מביא להתחממות קיצונית יותר כך שגם במצב של עליה ממוצעת עולמית בת 2 מעלות, העלייה הממוצעת בסין תהיה בת 3 מעלות. בכתבה ניתן לראות, בתמונות הדמיה, את עתידה העצוב של העיר המאוכלסת ביותר בעולם – שאנגחאי, שם היבשה צפויה לאבד 450 מטרים משטחה תוך 30 שנה. 

צריכת האנרגיה לא תצטמצם בטווח הנראה לעין לכן מומחים ממליצים לבנות כבר עכשיו חומות שיעצרו את פלישת המים הצפויה ופיתוח חקלאות שתתאים לשינוי האקלים ותפחית את איבוד היבולים שצפויה להתגבר ככל שהטמפרטורות יעלו.

במקביל, דווח על ערפיח רעיל שכיסה את בירות הודו וסין אתמול (שני). רמות הזיהום בערי הענק הרקיעו שחקים וגרמו לסגירת כבישים, עצירת עבודות בניה והמלצה לתושבים להישאר בבתים. פליטת המזהמים גוברת בחודשי החורף עקב פעילות מערכות החימום.

בניו דלהי שבהודו מרובת שכונות העוני, שורפים התושבים פחם בכדי להתחמם דבר שהביא לזיהום אוויר כה קשה עד שהראות הוגבלה ל-200 מטרים בלבד. 

אישה מנסה לפלס את דרכה דרך ענן הערפיח הרעיל בבייג'ין אתמול // צילום: רויטרס

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...