משרד החינוך פרסם היום (שני) את רשימת תשלומי ההורים לשנת הלימודים הקרובה התשפ"ד. מהרשמה עולה כי ההורים ישלמו יותר ביחס לשנה שעברה.
גובה התשלום הוא כ-20 שקלים לכל תלמיד במערכת החינוך. התשלום השנתי של מה שמכונה "חוק חינוך חינם" יעלה כמעט בכל שכבות הגיל. לדוגמא, ביסודי ישלמו ההורים 560 שקלים אל מול 540 שקלים בשנה שעברה. בכיתות ג'-ד' ישלמו בתשפ"ד 585 שקלים לעומת 565 בשנה שעברה. בתיכונם ישלמו ההורים סכום של 1,392 שקלים לעומת שקלים 1,372 בשנה שהסתיימה.
כבר שנים מבטיחים במשרד החינוך לבטל את תשלומי ההורים שמהווים עול בייחוד על משפחות מרקע סוציו אקונומי נמוך. לא פעם הם גרמו להתנהגות מבישה כלפי תלמידים, שלא שילמו על ההצגה או הטיול שנתי. אלא שנראה שגם השנה תחת שר החינוך יואב קיש ומנכ"ל משרדו אסף צלאל התשלומים לא רק שלא נעלמו – הם אף עלו. זאת על אף הצהרתו של שר החינוך קיש כי תקציב משרד החינוך הנאמד במיליארדים הוא הגבוה ביותר עד כה.
ועדת החינוך בכנסת דנה היום בהצעה של משרד החינוך לעדכון תעריפי תשלומי ההורים. התשלומים המחויבים באישור ועדת החינוך הם ביטוח תאונות אישיות וכן תשלומי רשות עבור סל תרבות, מסיבות סיום, טיולים ועוד. תשלומים בעבור התל"ן (תכנית לימודים נוספת) ורכישת שירותים מרצון אינם דורשים את אישור הוועדה וכאן מדובר בסכומים גבוהים הרבה יותר.
לפי אומדן הלמ"ס, עמד היקף תשלומי ההורים בשנת תשפ"ב על כמעט 5 מיליארד שקלים. מנתוני מרכז המחקר והמידע של הכנסת עולה כי בשנת תשפ"ב כ־78% מבתי הספר קיבלו אישור לגבות תשלומי הורים בסכום מקסימלי של 2,000 שקלים וכ־22% מבתי הספר קיבלו אישור לגבות תשלומי הורים בסכום שעולה על 2,000 שקלים. במילים אחרות, 3 מכל 4 בתי ספר על־יסודי קיבלו אישור לגבות מעל 2,000 שקלים.
לסיום, בשנת תשפ"ב הקצה משרד החינוך סכום של כ-130מיליון ש"ח למלגות סיוע לתלמידים שהוריהם התקשו בתשלום, כך ש-200,000 תלמידים קיבלו סיוע בסכומים של 250-800 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו