Loading...

תקיפות צה"ל בדרום לבנון\ דובר צה"ל

מטח לצפון: עשרות רקטות נורו לקרית שמונה ולאזור הגליל

נ"ט פגע בבית ספר במטולה • המשלחת המשא ומתן הישראלית שבה מקהיר • ארה"ב ובריטניה לאזרחיהן: "צאו מלבנון באופן מיידי" • תשעה מחבלים חוסלו מהבוקר במרחב טולכרם • דיווחים בלבנון: תקיפה ישראלית על רכב באזור צור • ארה"ב תשלח כוחות נוספים למזרח התיכון, בהם משחתות ומטוסי קרב • מסרים מאיימים מאיראן: "על כולם לעזוב את ישראל, הטילים מגיעים"

היום ה-302 למלחמה: המשלחת הישראלית למו"מ הגיעה היום (שבת) לקהיר. צה"ל חיסל חוליית מחבלים שביצעה ירי לעבר כוחות הביטחון בטולכרם. על פי דיווחים ערביים תשעה מחבלים חוסלו במהלך המבצע. ארה"ב פרסמה אזהרה חריגה וביקשה מאזרחיה לצאת מלבנון במהירות האפשרית ובכל דרך. גם בריטניה ביקשה מאזרחיה לצאת מלבנון "באופן מיידי". 

עדכונים שוטפים

1:05: מטח רקטות מלבנון לעבר הגליל 

00:45: אזעקות הופעלו בגקררית שמונה והסביבה

23:24: מקורות לתקשורת הסעודית: סינוואר מעדיף שסגנו ח'ליל אל-חיה יהיה המחליף של איסמאעיל הנייה כראש הלשכה המדינית בחו"ל (שחר קליימן)

23:23: ירדן קוראת לאזרחיה לעזוב את לבנון בהקדם האפשרי ולא לנסוע אליה (שחר קליימן)

23:09: מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מטרות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב כפר כילא, בהם תשתיות טרור ומבנים צבאיים.

22:56: בשל פעילות צה"ל בלבנון: תושבי קריית שמונה מתבקשים להישאר בקרבת מרחבים מוגנים (עידן אבני)

22:12: שר החוץ הצרפתי, סטפן סז'ורן, שוחח עם מזכיר המדינה האמריקני אנת'וני בלינקן על המצב במזרח התיכון. השניים הסכימו כי "יש להמשיך ולקרוא לכל הצדדים להפעיל איפוק כדי למנוע כל טלטלה אזורית שתהיה לה השלכות הרסניות על מדינות האזור ועל סיכויי השלום".

21:52: סוכנות סחר ימי בריטית הודיעה על תקרית נוספת דרומית לחופי עדן בתימן.

21:07: אזעקות צבע אדום בנחל עוז.

20:55: שר החוץ המצרי שוחח עם עמיתו האיראני והדגיש: ההתפתחויות האחרונות "חסרות תקדים, מסוכנות מאוד ומאיימות על היציבות האזורית".

20:52: גם בקייב מודאגים מהסלמה בלבנון: בהוראת הנשיא וולודימיר זלנסקי, פונו 30 אזרחים אוקראינים מהמדינה ונחתו היום בפולין (דוד ברון)

20:45: אל ג'זירה: חברת התעופה של קטאר ביטלה את הטיסות ללבנון וממנה עד להודעה חדשה (שחר קליימן)

מטוס של קטאר איירווייז, צילום: AFP

20:40: פיקוד מרכז ארה"ב: כוחותינו השמידו בהצלחה טיל ומשגר חות'ים בתימן.

20:30: לשכת ראש הממשלה: "ההדלפות והתדרוכים השקריים של גורמים עלומים בתקשורת מייצרים לציבור מצג-שווא. רה״מ מוכן ללכת כברת דרך ארוכה לשחרור החטופים שיקרים לו, תוך שמירה על ביטחון ישראל. ראש הממשלה לא הוסיף דבר למתווה ה-27.5 וממשיך לדבוק בתנאים הבסיסיים לביטחון ישראל, בהתאם לאותו מתווה. מי שמציע להיכנע לדרישות חמאס כדי לקבל מחיאות כפיים באולפנים - פוגע בסיכויים לשחרור החטופים" (שירית אביטן כהן)

20:16: לפיד: "ראש הממשלה ממשיך לעכב את העסקה להשבת החטופים, רק מסיבות פוליטיות. על ראשי מערכת הביטחון לצאת ולומר לציבור את האמת - אם ממשלת ישראל ויתרה על החטופים, שתהיה ישרה עם המשפחות ותפסיק לשחק משחקים".

יאיר לפיד במחאה נגד הממשלה בתל אביב, צילום: ליאור שגב)

19:56: שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין: "אתמול שוחחתי עם שר הביטחון הישראלי יואב גלנט על האיומים שמציבים איראן, חיזבאללה לבנון וארגוני טרור אחרים הנתמכים על ידי איראן. הודעתי לשר שאנו נוקטים בצעדים נוספים כדי לתמוך בהגנה על ישראל, כדי לכלול מספר מהלכי עמידה בכוח הקרובים. הדגשתי גם שהסלמה נוספת אינה בלתי נמנעת, וכל הצדדים ירוויחו מרגיעה, שתביא להשלמת הסכם הפסקת אש ושחרור בני ערובה בעזה".

19:53: אזעקות על ירי טילים ורקטות במשגב עם.

19:42: דיווחים ערביים: מספר ההרוגים בתקיפת בית הספר חמאמה עלה ל-16.

תקיפת צה"ל בבית ספר "חמאמה" בעיר עזה %2F%2F רשתות ערביות

18:56: טיל נ"ט פגע בבית ספר במטולה (עידן אבני)

18:53: סוכנות סחר ימי בריטית הודיעה על תקרית דרומית לחופי עדן בתימן.

18:52: ערוץ אלמנאר דיווח על שבעה אזרחים שנפצעו בתקיפה של כטב"ם במרכז הכפר דיר סריאן שבדרום לבנון (שחר קליימן)

תקיפה בדרום לבנון (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

18:30: דיווחים פלשתינים: 15 נהרגו בתקיפה על בית הספר "חמאמאה".

18:23: בצל קרע בין חברי הצוות לנתניהו: המשלחת הישראלית שבה מקהיר.

18:22: משפחות החטופים בקריה: "יש עסקה על השולחן ונתניהו עושה לה סיכול ממוקד, בגללו החטופים ממשיכים למות, להיאנס ולעבור עינויים בשבי. הוא בוחר לגרור אותנו להסלמה, במקום לסגור את העסקה שתציל חיים ותימנע הסלמה. ראשי המשא ומתן - סיפרו שהגורם היחיד שמתנגד משיקוליו האישיים לעסקה זה נתניהו. 

הצהרת משפחות חטופים בשער בגין בתל אביב, צילום: גדעון מרקוביץ

18:01: שר החוץ המצרי הביע "דאגה עמוקה" כלפי מקבילו הלבנוני על "קצב ההסלמה הגובר באופן מסוכן" באזור.

17:51: בריטניה מצטרפת לארה"ב: "לעזוב את לבנון באופן מיידי".

17:34: צה"ל ממשיך לתקוף יעדי טרור של חיזבאללה בדרום לבנון בטיר חרפא וכפר כילא שבדרום לבנון. בנוסף תקף בירי טנקים תשתית טרור ששימשה את הארגון ברב א-תלתין. (לילך שובל)

17:32: בהמשך לאזעקות בגליל העליון - זוהתה נפילה באביבים. אין נפגעים (לילך שובל)

17:26: לפחות 10 נהרגו בתקיפה בבית הספר "חמאמה", כך על פי חמאס.

הרס בשכונת מגורים בעיר עזה (ארכיון), צילום: איי.אף.פי

17:14: חיל האוויר תקף מחבלים שפעלו במתחם פיקוד ושליטה של חמאס ששימש בעבר בית ספר "חמאמה" בעיר עזה. במתחם יוצרו ואוחסנו אמצעי לחימה ששימשו את ארגון הטרור ושם התאמנו מחבלים על פגיעה בביטחון ישראל.

17:08: אזהרה חריגה ביותר של ארה״ב - ממליצים לאזרחים לצאת מלבנון בכל דרך אפשרית. "אזרחי ארה"ב שחסר להם כסף לחזור לארה"ב יכולים לפנות לשגרירות לקבלת סיוע כספי באמצעות הלוואות להחזרה", נכתב בהודעת שנשלחה לאזרחים האמריקנים. "אנו ממליצים לאזרחי ארה"ב הבוחרים שלא לעזוב את לבנון להכין תוכניות חירום למצבי חירום ולהיות מוכנים לחסות במקום למשך תקופה ממושכת" (שחר קליימן)

17:05: הג'יהאד האסלאמי אישר כי ארבעה מחבלים שלו חוסלו הבוקר בתקיפה של צה"ל בטולכרם. כולם היו חלק מהתארגנות הטרור המקומית (שחר קליימן)

תיעוד מחיסול חוליית המחבלים בטולכרם (ארכיון), צילום: דובר צה"ל

16:50: אזעקות בבצת ושלומי.

16:25: אזעקות בשאר יישוב.

16:08: אזעקות בברעם.

15:33: כלי תקשורת ערביים דיווחו על תקיפת כטב"ם ישראלי על מכונית בסוריה, ליד העיר זבדאני, בכביש דמשק-ביירות. לפי הדיווחים, המחוסל הוא סורי מהשבטים. (שחר קליימן)

תקיפה בסוריה (ארכיון), צילום: רשתות ערביות

15:23: פגיעת נ"ט בבית באביבים. אין נפגעים. (עידן אבני)

14:40: על פי הערבים - 9 מחבלים חוסלו מהבוקר במרחב טולכרם במהלך המבצע. 5 בתקיפה הראשונה, 4 בתקיפה השניה. (לילך שובל)

14:35: הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: באירוע נוסף - חוסלה מהאוויר חוליית מחבלים שביצעה ירי לעבר כוחותינו במהלך מבצע של כוחות הביטחון בטול-כרם. ארבעה מחבלים פתחו בירי לעבר כוחותינו, בהכוונה מודיעינית של שב"כ, לוחמי דובדבן ויחידה 636 כלי טיס של חיל האוויר חיסלו את החוליה. (לילך שובל)

תיעוד מחיסול חוליית המחבלים בטולכרם %2F%2F דובר צה"ל

14:30: חיסול הנייה - האיראנים טוענים: "הוא נהרג מטיל מטווח קרוב ולא מטען, ישראל תשלם בזמן ובמקום המתאים".

13:33: דובר צה"ל: צה"ל חיסל את עלי נזיה עבד עלי, מחבל מרכזי בחזית הדרום של ארגון הטרור חיזבאללה. החיסול התבצע במרחב אל בזוריה שבדרום לבנון. עבד עלי היה מעורב בפעילות הטרור של חזית הדרום ולקח חלק בתכנון וההוצאה לפועל של מגוון פעולות טרור. סיכולו מהווה פגיעה משמעותית בתפקוד חזית הדרום וארגון הטרור חיזבאללה במרחב. (עידן אבני)

חיסול המחבל מחזית הדרום של חיזבאללה %2F%2F דובר צה"ל

13:19: הערוץ הלבנוני "אל-מנאר", השייך לחיזבאללה, מדווח על תקיפות באזור טיר חרפא שבדרום לבנון.

12:57: המשלחת הישראלית בראשות ראש המוסד דדי ברנע וראש השב"כ רונן בר הגיעה לקהיר לשיחות על עסקת החטופים.

12:26: תקיפה נוספת בטול כרם: כלי טיס תקף מחבלים חמושים במהלך היתקלות של כוחות הביטחון. (לילך שובל)

12:15: שבדיה הודיע כי תסגור את השגרירות שלה בביירות, בירת לבנון, ותעביר אותה באופן זמני לקפריסין. הצעד מגיע בעקבות המתיחות הגוברת בין ישראל לחיזבאללה. "ההחלטה תקפה לחודש אוגוסט, נכון לעכשיו, אך עשויה להשתנות בהתאם להתפתחויות", מסר שר החוץ השבדי טוביאס בילסטרום, והוסיף: "אני קורא לכל האזרחים השבדים בלבנון לעזוב כל עוד הם יכולים".

12:05: הודעה משותפת לדובר צה״ל ודוברות שב״כ: צה"ל ושב"כ חיסלו מהאוויר חוליית מחבלים שהיו בדרכם לבצע פיגוע. כוחות הביטחון פועלים כעת במרחב טול-כרם לסיכול טרור. (לילך שובל)

תקיפת חוליית מחבלים בכפר קפין שבחטיבת מנשה %2F%2F דובר צה"ל

11:52: אזעקת ירי רקטות וטילים במתת שבגליל העליון.

11:45: זמן קצר אחרי התקיפה האווירית כוחות מחטיבת מנשה נכנסו לטולכרם למבצע לסיכול טרור. הכוחות ממשיכים במבצע, יש חילופי אש עם מחבלים כרגע ללא נפגעים. (לילך שובל)

11:36: הנציגות הקבועה של איראן לאו"ם: חיזבאללה "יבחר יעדים רחבים ועמוקים יותר" לאחר התקיפה של ישראל בביירות.

11:25: ערוץ הטלוויזיה הסעודי "אל-חדת'": ההרוג בתקיפת הכטב"ם סמוך לצור שבדרום לבנון הוא "גורם מחיזבאללה".

10:55: "אל-מיאדין" הלבנונית: כטב"ם תקף רכב סמוך לצור שבדרום לבנון, יש נפגעים במקום.

09:30: הערוץ הלבנוני "אל-מנאר": כטב"ם ישראלי תקף בכפר רב א-תלתין שבדרום המדינה, אין נפגעים.

09:12: דובר צה"ל: לוחמי צה"ל ממשיכים להשמיד תשתיות טרור של חמאס במרכז ובדרום הרצועה. הושמדו מהאוויר מבנים צבאיים ששימשו מחבלים לירי נ"ט על כוחותינו. (לילך שובל)

תקיפות צה"ל ברצועת עזה %2F%2F דובר צה"ל

08:18: דיווחים ערביים: בתקיפה האווירית בטולכרם חוסלו 5 מחבלים. מנהל בית החולים הממשלתי תאבת בטול כרם, ד"ר אמין חאדר, אמר לטלוויזיה הפלשתינית: "זוהו חמישה הרוגים. האית'ם נור אלדין באלידי (בן 25) ממחנה טול כרם, ו-4 הרוגים נוספים הועברו לבית החולים הממשלתי תאבת לאחר שנפגעו על ידי טיל ממזל"ט". (לילך שובל)

07:50: העיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" דיווח כי מצרים העבירה מסרים לאיראן מטעם ארה"ב, במטרה לצמצם את המתח במזרח התיכון אחרי החיסולים של בכיר חיזבאללה, פואד שוכר, וראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה. לפי הדיווח, קהיר העבירה לטהרן אזהרות מפני תקיפת בכירים או דיפלומטים ישראלים במזרח התיכון, וכן מפני פגיעה באזורים או מתקנים אזרחיים או מסחריים.

07:41:  דיווח ב"ניו יורק טיימס": איראן עצרה עשרות חשודים, כולל קציני מודיעין בכירים, בחשד למעורבות בחיסולו של מנהיג חמאס אסמאעיל הנייה. יותר מ-20 בני אדם נעצרו בחשאי, מבלי שהדבר פורסם בתקשורת האיראנית, כולל עובדים בבית ההארחה שבו חוסל הנייה.

07:15: הפלשתינים מדווחים כי ארבעה בני אדם נהרגו בתקיפה האווירית של צה"ל. לדבריהם, התקיפה כוונה לעבר רכב שנסע בכביש המחבר בין הכפרים עתיל וזיתא, שסמוכים לקיבוץ מגל.

07:03: דיווחים פלשתיניים: בתקיפת כלי הרכב בטול כרם נהרג בכיר בזרוע הצבאית של חמאס בעיר, שייח היית'ם בלידי.

06:45: דובר צה"ל מעדכן כי אכן כלי טיס תקף מהאוויר רכב ובו חוליית מחבלים במרחב טול כרם שבחטיבת מנשה. עדכונים נוספים יתקבלו בהמשך. (לילך שובל)

כלי טיס תקף מהאוויר רכב ובו חוליית מחבלים במרחב טול כרם %2F%2F רשתות ערביות

06:36: דיווחים ערביים: לפני זמן קצר, בוצעה תקיפה מהאוויר של רכב סמוך לכפר עתיל, צפונית לטול כרם. על פי הדיווח שני מחבלים שהיו ברכב חוסלו.

עשן עלה ממקום פיצוץ כלי רכב בין עתיל וזיתא, מצפון לטול כרם., צילום: ללא

05:18: לפי דיווחים זרים, במזרח טהרן מוצגת פריסה של מערכות הגנה אווירית לטווח בינוני חרדאד 3 של חיל האוויר והחלל האיראני, בהכנה לכל איום שיגיע בתגובה לתקיפה בישראל.

04:09: דיווחים פלשתיניים: כוחות הביטחון ממשיכים לפעול במחנה אל-ג'לזון, מצפון לרמאללה, ולפשוט על מספר בתים. במקביל, מדווחים כי ארבעה דחפורים צבאיים משתתפים בהסתערות על טול כרם.

כוחות הביטחון בפעילות באל-ג'זלון שברמאללה %2F%2F רשתות ערביות

03:39: דיווחים ערביים: כוחות הביטחון עצרו את המחבל חמאם אל-חאג', בנו של המחבל עבד אל-באסט אל-חאג', בפעילות לסיכול טרור בעיירות סביב ג'נין. עבד נעצר ב-2005 בג'נין יחד עם פעיל חמאס נוסף במשרדים של ארגון הטרור וריצה עונש מאסר בישראל. גם המחבלים סמי יחיא אל-באזור ואיאד עבד אל-ג'באר ח'באס, נעצרו על ידי כוחות הביטחון.

המחבלים איאד עבד אל-ג'באר ח'באס, חמאם אל-חאג' וסמי יחיא אל-באזור, צילום: רשתות ערביות

03:30: דיווחים פלשתיניים על אישה וילדה הרוגות בתקיפת בית ברצועה. עוד מדווחים על מספר לא ידוע של פצועים במקום.

03:27: דיווחים פלשתיניים: במקביל לפשיטות על עיירות מסביב לג'נין, כוחות הביטחון מסתערים על מחנה אל-ג'לזון, מצפון לאל-בירה.

כוחות הביטחון מסתערים על מחנה אל-ג'לזון%2C מצפון לאל-בירה %2F%2F רשתות ערביות

03:18: על פי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", בכירים ממדינות ערב מסרו כי הם העבירו אזהרות לאיראן מטעם ישראל וארה"ב, לפיהן ישראל מוכנה לצאת למלחמה אם חיזבאללה ואיראן יגיבו באגרסיביות על חיסול הנייה. בכירים איראניים השיבו כי הם מבינים את הסיכון שבהסלמה, אך חמינאי נתון ללחץ פנימי מצד גורמים קיצוניים להגיב, כך על פי הדיווח.

03:04: דיווחים זרים: כוחות הפרה-צבאיים החלו לנוע מעיראק לבוקמאל בסוריה-לח'באר הסורי. במקביל, פיצוץ שמקורו לא ידוע מול משרד החינוך בדמשק.

פיצוץ בדמשק, צילום: ללא

02:28: דיווחים פלשתיניים: מספר פצועים כתוצאה מהפצצה בסביבת מסגד אל-ספעא במחנה אל-בורייג' במרכז העיר עזה.

02:01: דיווחים ערביים על פעילות כוחות הביטחון בעיירות סמוכות לג'נין.

כוחות הביטחון נכנסים לעיירות סמוכות לג'נין, הלילה, צילום: רשתות ערביות

01:50: דיווחים ערביים על תקיפה אווירית בכפר כילא שבדרום לבנון. בנוסף ישנם דיווחים על תקיפה בצפון הבקעא, בעומק לבנון.

01:24: דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל": בישראל ובארה"ב נערכים לתגובה האיראנית, שעל פי ההערכות תהיה בלתי צפויה ועשויה להתרחש כבר במהלך סוף השבוע. בניגוד למתקפה הקודמת, איראן לא הודיעה על אופי התגובה או טווח זמן לביצועה, כדי לשמור על אפקט ההפתעה. דיפלומט המעורב בפרטים אמר לעיתון: ״אין טעם בלנסות ולתווך בין הצדדים. ישראל חצתה את כל הקווים האדומים. התגובה תהיה קשה״.

01:10: הפנטגון מדווח כי שר ההגנה האמריקני אוסטין לויד הורה לשלוח ספינות ומשחתות של חיל הים למזרח התיכון. צבא ארה"ב מגביר את רמת הנכונות שלו לפריסת יותר הגנות טילים קרקעיות. כמו כן, ארה"ב שולחת טייסות קרב נוספות למזרח התיכון.

מזכיר ההגנה האמריקני, אוסטין לויד, צילום: רויטרס

01:01: ערוץ סקיי ניוז בערבית דיווח מפי מקורותיו כי חקירת כוח יוניפ"ל של האו"ם העלתה כי חיזבאללה הוא ששיגר את הרקטה שהביאה למותם של 12 הילדים במג'דל שמס.

00:50: כוחות הביטחון פועלים בשעה זו בכפר קוסרה דרומית לשכם. מחבלים השליכו מטען חבלה תוצרת בית לעבר הכוחות.

כוחות הביטחון בפעילות לסיכול טרור בג'נין %2F%2F רשתות ערביות

00:47: על פי מקורות זרים: חיזבאללה אל-נוג'בה (חטיבה 13 של אל-השד אל-שעבי) הורתה על גיוס כללי של כוחותיה.

00:39: בעקבות האיומים, חברת Wizz Air מבטלת את הטיסות מישראל ואל ישראל עד מחר, כולל. מהחברה נמסר כי רוכשי הכרטיסים יפוצו. בתוך כך, חברות תעופה קרואטיות, אתיופיות, לטביות והונגריות מבטלות את טיסותיהן לתל אביב.

חברת וויז אייר מבטלת את הטיסות לישראל, צילום: ללא

00:31: הערוצים האיראנים, ואלה המזוהים עם הציר השיעי, מפעילים לוחמה פסיכולוגית על אזרחי ישראל בשעות האחרונות במסגרת "הציפיה לתגובה האיראנית". סייד מוחמד מרנדי, יועץ משרד החוץ האיראני, צייץ בחשבון ה-X שלו: ״עזבו את ישראל, הטילים מגיעים״. גם המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי מצייץ: "נגמר המשטר הציוני".

00:19: שגרירות ארצות הברית בירושלים הוציאה הודעה לאזרחים האמריקנים השוהים בישראל, וביקשה מהם לנקוט משנה זהירות בשל ״המצב ההפכפך בארץ״ כלשונם.

מטוסים אמריקנים ובריטים טסים במרחב האווירי של ירדן ועיראק

00:05: דיווח ב"וושינגטון פוסט": המשחתת רוזוולט הגיעה למיצרי הורמוז באיראן. בתוך כך, הצבא האמריקני מארגן מחדש את כוחותיו ומעביר יכולות הגנתיות נוספות למזרח התיכון כדי להגן על ישראל מפני התקפה אפשרית  מצד איראן, כך אמרו גורמים רשמיים לעיתון.

00:00: על פי הדיווחים, הותקפו משאית עם מיכלי דלק ומשאית מזון באזור גבול סוריה לבנון. (שחר קליימן)

בהכנת הידיעה השתתפו: לילך שובל, עידן אבני, שחר קליימן, אריאל כהנא, שירית אביטן כהן, יואב לימור, חנן גרינווד, נטעאל בנדל, רן רזניק, איליה יגורוב, אבי כהן, מישל מכול, מיטל יסעור בית-אור, איציק סבן, אפרת פורשר, יהודה שלזינגר, ירון דורון, נטע בר, אסף גולן, רונית זילברשטיין, סוניה גורודיסקי, שמעון יעיש, היאלי יעקבי-הנדלסמן, יורי ילון, נועם (דבול) דביר, אייל לוי, טל אריאל יקיר, דוד ברון, מרב סבר, דור מלול ומתי טוכפלד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...