Loading...

אוגדה 98 פועלת בסג'עייה || דובר צה"ל

בצה"ל מעריכים: 14,000 מחבלים חוסלו, אך חמאס עדיין מסוגל לשגר טילים לתל אביב

חמאס עדיין מאיים: יכולת שיגור לת"א וירושלים נשמרה חרף 9 חודשי לחימה • 14,000 מחבלים חוסלו, אך סינוואר ובכירים נוספים עדיין חופשיים • ארגון הטרור במצוקה אך נחוש לפגע • הלחימה תימשך בעצימות גבוהה, כולל באזורים שטרם נכבשו

בחלוף תשעה חודשי מלחמה לחמאס יש יכולות שיגור רקטות לעבר ת״א וירושלים, כך מודים היום (שלישי) בצה"ל. באותה נשימה, בצבא מציינים שכיוון שמעבר רפיח וציר פילדלפי כרגע בשליטת צה"ל, ומתבצעת עבודה לאיתור וחסימת מנהרות ההברחה תחתיו, ומשום שהצבא פגע וממשיך לפגוע ביכולות הייצור של חמאס בתוך הרצועה, כל רקטה שחמאס משגר לישראל היא רקטה אחת פחות, והמרדף מתבצע כעת אחר יכולות השיגור של ארגון הטרור.

 

עד כה צה״ל תקף כ-37,000 מטרות מהאוויר בשטח הרצועה, ויותר מ-25,000 תשתיות טרור ואתרי שיגור. על פי ההערכות בצה"ל, במלחמה בעזה נהרגו עד כה כ-14,000 מחבלים, ביניהם שישה מפקדי חטיבות, 22 מג״דים, 148 מ״פים. כמחצית מהנהגת הזרועה הצבאית של חמאס חוסלה בסדרת תקיפות וחיסולים. ברשימת הבכירים בחמאס שחיסל צה"ל במלחמה, ניתן למנות את מרוואן עיסא, אחמד ע'נדור, איימן נופל, ראפע סלאמה, ראאד ת'אבת. אך ישנם גם מספר לא מבוטל של בכירים שצה"ל לא הצליח עדיין לשים עליהם את ידו, וביניהם, כמובן, יחיא סינוואר, ואחיו, מחמד. גורלו של מחמד דף עדיין לא ידוע, וגם מח"ט רפיח מחמד שבאנה עדיין לא ברשימת המחוסלים, וכך גם מחמד עודה, עמאד עקאל וראא'ד סעד.

צמרת חמאס והבכירים שחוסלו, צילום: דובר צה"ל

בתוך כך, המנהרות והפירים עדיין מוגדרים כמרכז כובד של חמאס ברקע חפירות שארכו כעשרים שנה. צה"ל לא מפרסם כמה מהמנהרות ומהפירים אותרו ונהרגו, אך ההערכה היא שהפגיעה במרכזי הכובד של חמאס בתת הקרקע קשה. ההערכה היא שאחת מהסיבות שגרמו למוחמד דף וראפע סלאמה לצאת מהמנהרות כדי להתאוורר היא פעילות צה"ל במנהרות, והעובדה שקשה מאוד להיות לאורך זמן מתחת לקרקע, במקום צפוף ומחניק.

איתור פירי המנהרות והשמדת תוואי המנהרה במרכז רצועת עזה, צילום: דובר צה"ל

למרות הפגיעה בגדודי חמאס, בצה"ל מציינים כי לארגון הטרור יש עדיין מוטיבציה גבוהה להוציא לפועל פיגועים. אחד מהמתווים סוכל לאחרונה - ימוש בכלי טיס מאויש מרחוק (כטמ״מ) בעל ראש נפץ שנועד להתפוצץ על הכוחות. יחד עם זאת, בצבא מציינים כי הם מזהים מצוקה בחמאס, שמתנהל בכלכלת חימושים וחמושים. הארגון נמצא כרגע בהישרדות, מנסה לגייס פעילים ולייצר אמצעי לחימה. יחד עם זאת, חשוב להשגיד כי ישנם ברצועה עדיין מקומות שצה"ל לא תמרן בהם, בדגש על נוצייראת, המואסי, וחלקים מדיר-בלאח.

כלכלת חימושים, מחבלי חמאס, צילום: רשתות ערביות

ברקע המו״מ לשחרור חטופים מעריכים בצה״ל כי כל עוד לא תתקבל הנחייה אחרת מהדרג המדיני, הלחימה תימשך באותה רמת עצימות הדומה לימים האחרונים. בצה"ל הגדירו את שלב איתור המנהרות בציר פילדלפי כתהליך ארוך, שייקח עוד זמן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...