שר הביטחון יואב גלנט ביקר היום (שישי) בקברו של סרן ישראל יודקין ז"ל בבית העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים. הביקור התקיים לאחר שוועדת החוץ והביטחון של הכנסת אישרה אתמול תקנות חדשות המאפשרות הוספת הכיתוב "הי"ד" (השם יקום דמו) למצבות חללי צה"ל, לבקשת המשפחות.
האישור ניתן ברוב של ארבעה חברי כנסת, כאשר ח"כ אלעזר שטרן נמנע. התקנות החדשות מהוות נקודת ציון משמעותית במאבקה של משפחת יודקין, שהחל לפני כחודש כאשר ביקשו להוסיף את הכיתוב "הי"ד" למצבת בנם.
כזכור, לאחר סירוב ראשוני של משרד הביטחון, המשפחה בחרה להשאיר את המצבה ללא כיתוב כלל. המועצה הציבורית להנצחת החייל דנה בנושא והחליטה ברוב קולות כי הביטוי "השם יקום דמו" הוא חלק מקובל מהאמונה היהודית ואינו חריג.
שר הביטחון גלנט הביע תמיכה במהלך, שמאפשר גם את הוספת הכיתוב "זכרו לברכה" למצבות. השינוי בתקנות מהווה איזון בין הרצון לשמור על אחידות בבתי העלמין הצבאיים לבין כיבוד רצון המשפחות והמסורת היהודית.
ביקורו של השר גלנט בקברו של סרן יודקין מסמל את סיום המאבק ואת ההכרה בחשיבות הנושא עבור משפחות החללים. צפוי כי בקרוב יחלו ביישום התקנות החדשות ובהוספת הכיתובים המבוקשים למצבות הרלוונטיות.