הרס מוחלט בצפון מערב הרצועה. צילום: ללא

"הפערים גדולים": חמאס עדיין דורש את נסיגת צה"ל וערבויות לסיום המלחמה; דיווח: ישראל תקפה אתרי חיזבאללה בדמשק

צה״ל ומשרד הביטחון סיימו את השלב הראשון בחלוקת אמצעי לחימה לכיתות הכוננות בכ-70 יישובים בעוטף עזה • שר הביטחון גלנט באיום על חיזבאללה: "חרטומי המטוסים שלנו מופנים צפונה" • עוד אמר גלנט לשליח האמריקני עמוס הוכשטיין: "מעדיפים לפתור את המצב בצפון בדרך מדינית אבל ערוכים לפתור אותו גם בדרך אחרת"

היום ה-121 למלחמה: הדיון בקבינט המלחמה הגיע לסיומו. למרות הצפי לתשובה שתתקבל עוד הערב (ראשון), חמאס טרם השיב למתווכות את תשובתו לעסקה עם ישראל. כוחות צה"ל תקף בלבנון בתום יממה שכללה 17 שיגורים משעות הצהריים.

פרויקט "כוונת על חמאס", צילום: ללא קרדיט

פרויקט מיוחד: מאחורי הפלישה בשבעה באוקטובר עמדה שרשרת מפקדים ומנהיגים שנושאים באחריות לאירועי הטבח ההמוני. מי חוסל ומי נשאר בחיים? כוונת על חמאס

עדכונים שוטפים

1:45: דיווח ב-CNN: חיל האוויר הירדני, בשיתוף פעולה עם חיל האוויר ההולנדי הצניח סיוע ואספקה רפואית בסביבת בית החולים השדה הירדני בצפון עזה, כך על פי גורמים רשמיים בשתי המדינות.

0:21: בתימן מדווחים על התחדשות התקיפות של ארה"ב ובריטניה במחוזות אל-חודיידה וצעדה. (שחר קליימן)

23:26: מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר מפקדה מבצעית ומבנה צבאי של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב הכפר יארון. בנוסף, צה"ל תקף עמדת תצפית של ארגון הטרור במרחב הכפר מרון א-ראס.  

23:06: דיווחים פלשתיניים: 30 הרוגים בתקיפה ישראלית בדיר אל-בלח שבמרכז הרצועה. לפי הדיווחים, מדובר במספר הרוגים בתקיפות ב-24 השעות האחרונות. (שחר קליימן)

22:20: רשת "סקיי ניוז" בערבית דיווחה כי חמושים התנקשו היום בנאג'י אל-כעבי, מנהיג בולט במיליציה העיראקית הפרו-איראנית בזמן שנסע במכוניתו במחוז מיסאן.

22:14: איסמעיל הנייה נפגש בטורקיה עם ראש מפלגת הודא-פאר הכורדית אסלאמיסטית, השותפה בקואליציה של ארדואן. (שחר קליימן)

הנייה נפגש עם ראש מפלגת הודא-פאר הכורדית אסלאמיסטית, צילום: רשתות ערביות

21:27: "אונס זה לא התנגדות": עשרות התכנסו היום בלונדון למחאה מול משרדי BBC בלונדון כדי לעורר מודעות לנשים הישראליות שעדיין נמצאות בשבי החמאס, ולאפשרות שהן חשופות לאלימות מינית.

מחאה מול משרדי BBC בלונדון למען החטופות בשבי חמאס, הערב, צילום: אי.אף.פי

21:30: יו"ר הכנסת אמיר אוחנה הודיע כי ההצבעה המליאת הכנסת על הדחת ח"כ עופר כסיף תתקיים ב-19 בפברואר.

20:50: מקור בחמאס לרשת אלאקסא של הארגון: "התנועה לא הגישה את תשובתה והיא מקיימת התייעצויות אחרונות להשגת האינטרס של העם הפלשתיני בעצירת התוקפנות, שיקום ושחרור אסירים, והצפי הוא שהתשובה תוגש בקרוב". (דנה בן שמעון) לידיעה המלאה

הרס עצום שנגרם במערבי בחאן יונס %2F%2F רשתות ערביות

20:43: הפלשתינים מדווחים על פשיטת חיל האוויר ברפיח ועל הפצצות נרחבות בדרום הרצועה. בנוסף מדווחים בעזה כי חיל האוויר תוקף כעת מבנים של פעילי טרור בכירים בדיר אל בלאח שבמרכז רצועה.

הפצצות צה"ל בדיר אל-בלח במרכז רצועת עזה %2F%2F רשתות ערביות

20:05: דיווח ברויטרס: דובר החות'ים, מוחמד עבד א-סלאם, הבטיח שהתקיפות האמריקניות והבריטיות נגד המורדים, שנמשכו גם אמש עם שורת הפצצות בתימן, לא יביאו להפסקת הניסיון שלהם להטיל מצור ימי על ישראל. "התוקפנות נגד תימן לא תשיג כל מטרה ורק תגביר את הבעיות שלהם באזור. לא קל להשמיד את היכולות הצבאיות שלנו, הן נבנו מחדש בשנות מלחמה קשות".

חות'ים, צילום: אי.פי.איי

19:54: יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ נפגש עם השליח המיוחד של נשיא ארה"ב עמוס הוכשטיין בקריה בתל אביב. בפתח הפגישה ביקש גנץ להביע את הערכתו למאמצים הרבים והתפקיד החשוב שממלאת ארה״ב בהתמודדות עם האתגרים באזור בעת הזו, בהם מאמץ להשבת החטופים, המאבק בתוקפנות ציר הטרור האיראני והשבת היציבות האזורית. בנוסף, ציין גנץ בפני הוכשטיין כי לבנון היא האחראית לטרור שיוצא משטחה וישראל תרחיב ותעמיק את הפעילות הצבאית להסרת האיום אלא אם הקהילה הבינלאומית תסיר את האיום, וזאת ללא קשר להתפתחויות הלחימה בדרום.

19:36: הפלשתינים בעזה מפרסמים תיעוד מתקיפות צה"ל בחאן יונס, הערב.

תיעוד%3A כך נראות תקיפות חיל האוויר במרכז חאן יונס %2F%2F רשתות ערביות

19:06: נפתחה ישיבת קבינט המלחמה המצומצם בבסיס הקריה בתל אביב.

19:00: בצה"ל מעריכים כי נותר כשבוע להכרעת הגדוד המערבי והאחרון של חטיבת חאן יונס של חמאס. עוד מעריכים באוגדה כי בגזרה בלבד מופו עד כה כ-160 קילומטרים של מנהרות מסוגים שונים. בנוסף, חטיבת גבעתי פשטה על המוצב "אל-קאדסיה", שמשמש כמוצב המרכזי של חטיבת חאן יונס - ובו אותר בין היתר משרדו של מוחמד סינוואר, אחיו של מנהיג חמאס ברצועה. (לילך שובל) לידיעה המלאה

חטיבת גבעתי במוצב האימונים של חמאס %2F%2F דובר צה"ל

18:28: מנכ"ל משרד ראש הממשלה וראש מנהלת תקומה ייפגשו הערב ב7 וחצי עם ראשי רשויות של העוטף להצגת מתווה חזרת התושבים לעוטף.

18:09: רשת "אל-ערביה" הסעודית דיווחה ממקורותיה כי חמאס דוחה עסקה במתווה של הפעימות הקודמות. עוד נמסר כי חמאס מעוניין בהגדלת מספר האסירים הביטחוניים שישוחררו, וכי ישראל הודיעה למתווכים שהיא מתנגדת למספר שחמאס מעוניין לשחרר. לא מדובר בהתייחסות רשמית. (שחר קליימן)

נמשכת הלחימה בין כוחות צה״ל למחבלי חמאס במרכז העיר עזה %2F%2F רשתות ערביות

17:07: היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן, התייחס לביקורו של מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן במזרח התיכון ואמר שם שעסקה לשחרור חטופים מעזה אינה "ממש מעבר לפינה". עוד ציין כי "בסופו של דבר סוגים אלה של משא ומתן מתפתחים מאוד לאט עד שהם מתפתחים מהר מאוד". והוסיף: "אין לנו ולא יכולה להיות לנו תמונה ברורה" של כמה חטופים המוחזקים בעזה עדיין בחיים. עוד אמר: "בשלב זה, התקדמות העסקה תלויה בחמאס".

17:02: בנק לאומי הודיע היום לסוכנות אונר"א כי חסם את החשבון אחרי שזוהתה בו פעילות חריגה. בין השאר, עלה חשד ממשי לכך שנעשה שימוש בכספים שלהם בחשבון למטרות טרור נגד מדינת ישראל ושכספים מגיעים מהחשבון לגורמי טרור ברצועת עזה. בנק לאומי סירב להתייחס לפרסום. (סוניה גורודיסקי) לידיעה המלאה

17:00: הצנחנים מעמיקים את הלחימה בחאן יונס: כספי טרור בשווי 3 מיליון שקלים נתפסו: דובר צה"ל עדכן על הפעילות של חטיבת הצנחנים בחאן יונס, בדרום הרצועה, ומסר כי בימים האחרונים מעמיקים הלוחמים את הלחימה בשכונת אל-עמל במערב העיר. (לילך שובל) לידיעה המלאה

רגע לפני שהוא מבצע ירי - המחבל מחוסל מהאוויר %2F%2F דובר צה"ל

16:54: בגליל העליון מדווחים על 17 אזעקות מאז הצהריים באזור, בנוסף ל-4 התראות על ירי רקטות לעבר שטחים פתוחים. (עידן אבני)

16:48: שר הביטחון גלנט בבסיס תל נוף: ״כל תקיפה בעזה מקרבת אותנו לפירוק חמאס והשבת החטופים, כל תקיפה בלבנון מקדמת אותנו בשינוי המצב הביטחוני בגבול הצפון. עדיין לא הפעלנו את כל יכולותינו המיוחדות, חרטומי המטוסים מופנים צפונה." עוד אמר גלנט: "הסיסמה שראיתי בכניסה לבסיס – 'אין מקום שהוא רחוק מדי', היא סיסמה מאוד נכונה עבור חיל האוויר ועבור מדינת ישראל. אנחנו נפעל בכל גזרה ונבוא חשבון עם כל מי שתקף אותנו, על מנת להבטיח את ביטחוננו ואת קיומנו״.

גלנט מאיים על חיזבאללה%2C אחרי רצף השיגורים%3A "חרטומי המטוסים מופנים צפונה" צילום%3A שחר יורמן%2C שירה קינן

16:25: ראש הממשלה נתניהו לשרים: "נקודת הייחוס שלנו כמו היחס בין המחבלים לחטופים בעסקה הקודמת. עסקה לא תהיה בכל מחיר".

16:11: הפלשתינים מדווחים על תקיפת רכב ברפיח, שבדרום הרצועה.

תיעוד פלשתיני%3A חיסול ממוקד של רכב ברפיח שבדרום הררצועה

15:52: מטוסי קרב תקפו מוקדם יותר עמדת שיגור בה שהו מחבלים ועמדות תצפית של חיזבאללה במרחבים בלידא ומיס אל ג'בל שבדרום לבנון. בנוסף, טנק של צה״ל תקף חוליית מחבלים במרחב בליידא. בהמשך להתרעות בצפון הארץ לפני זמן קצר, זוהו מספר שיגורים שחצו משטח לבנון לעבר שטח מדינת ישראל, צה"ל תקף את מקורות הירי. (עידן אבני)

15:46: שיגורים נוספים בצפון. בשעה האחרונה למעלה מ-15 שיגורים.

צה"ל תקף מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה בשטח לבנון, צילום: רשתות ערביות

15:40: באזעקות בקריית שמונה ומטולה זוהו ארבעה שיגורים. המועצה האזורית גליל עליון עדכנה בהמשך לאזעקות שנשמעו מוקדם יותר באזור כי דווח על מספר יירוטים ועל נפילות בשטחים חקלאיים מדרום לקיבוץ מעיין ברוך. עוד נמסר כי לא דווח על נזק או נפגעים. (עידן אבני)

15:30: בפעם השנייה בחצי שעה: אזעקה הופעלה בקריית שמונה.

15:25: דיווחים בעזה: שמונה הרוגים פלשתינים וכמה פצועים בשלוש תקיפות באזורים שונים בדיר אלבלח במרכז הרצועה. הותקפו מסגד ושני בתים. נפגעים פלשתינים בתקיפה במרכז ח'אן יונס. מזרחית לשם בעיירה בני סוהילא כוחות צבא פוצצו בתים. תקיפות אוויריות ופיצוצים במערב ודרום העיר עזה. (דנה בן שמעון)

רחוב אל-באהר בצפון הרצועה - לפני ואחרי הפצצות חיל האוויר %2F%2F רשתות ערביות

15:05: שר האוצר בצלאל סמוטריץ' פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון יואב גלנט, וביקש כי הקבינט המדיני-ביטחוני יפתח בבדיקה על "העלמת המידע בנוגע למעורבות אונר"א בטבח במתקפת חמאס". לידיעה המלאה

15:00: אזעקות בבית הלל, קריית שמונה וכפר גלעדי. 

14:32: ח"כ דני דנון, חבר ועדת חוץ וביטחון ברשת x: "המצב בו מדינה שלמה יושבת ומחכה למוצא פיו של טרוריסט מחילות עלוב - רק מוכיח עד כמה אנחנו רחוקים מהכרעה בעזה. אם היינו מפעילים את מלוא העוצמה של צה"ל, סינוואר היה זה שמתחנן לעסקה. חייבים לשנות את המשוואה. חייבים הכרעה!". (אריאל כהנא)

ח"כ דני דנון, צילום: אורן בן חקון

14:25: הירי לכיוון ערב אל עראמשה לפני שעה קלה: זוהו שלושה שיגורים, טיל אחד יורט. לא היו נפגעים או נזק וצה"ל הגיב בארטילריה. (עידן אבני)

14:23: אזעקות נוספות בגליל המערבי.

13:59: אזעקה במרגליות.

12:37: מועצה אזורית הגליל העליון: בהמשך להודעות רבות על אזעקות במהלך השעה וחצי האחרונות, מעדכנים שלא זוהו נפילות כלשהן.

תיעוד ערבי%3A פשיטת צה"ל העיירה בלידה%2C בדרום לבנון %2F%2F רשתות ערביות

12:09: אזעקות ביפתח. 

11:42: טיל נ"ט שנורה מלבנון פגע במוסך טרקטורים בקיבוץ יראון. נגרם נזק במקום. בצה"ל מוסרים כי כל האזעקות באצבע הגליל - אזעקות שווא. (עידן אבני)

11:25: אזעקות באצבע הגליל. 

10:53: אזעקה במנרה.

10:45: ערוץ אל-חדת' הסעודי מדווח כי חמאס והפלגים יימסרו את התשובה שלהם להצעה לעסקת חטופים בשעה שבע בערב. (שחר קליימן)

10:40: דיווחים בעזה על מטוס קרב שתקף רכב ליד בית קברות ברפיח. (שחר קליימן)

התקהלות ברפיח לאחר תקיפת הרכב

הרכב שהותקף ברפיח, צילום: רשתות ערביות

09:35: צה״ל ומשרד הביטחון סיימו את השלב הראשון בחלוקת אמצעי לחימה לכוחות הגנת היישוב (כיתות כוננות) בכ-70 יישובים בעוטף עזה. 

09:22: כוחות צה"ל ממשיכים לחסל מחבלים מהאוויר, מהים ומהיבשה ברחבי רצועת עזה; לוחמי צוות הקרב של חטיבת הצנחנים פשטו על מבנה ששימש את מפקד חטיבת חאן יונס לניהול הלחימה

תיעוד ההרס מחאן יונס 04.02.2024 %2F%2F רשתות ערביות

07:04: לאחר התקיפה המשולבת הלילה של כוחות אמריקניים ובריטים במספר מוקדים בתימן, מגיב בשעות האחרונות מוחמד אל בוחייתי, חבר בכיר בלשכה המדינית של ארגון הטרור ומאיים: "נגיב להסלמה בהסלמה, התוקפות האמריקנית לא תישאר ללא מענה". עוד הוסיף: "המתקפה לא תשנה את העמדה שלנו, נמשיך עם הפעולות הצבאיות נגד ישראל עד להפסקת פשעי רצח העם בעזה והסרת המצור על תושביה".

6:00: הותר לפרסום: רס״ל במיל' שמעון יהושע אסולין, בן 24 מבית שמש, לוחם בגדוד ההנדסה 924, נפל בקרב בדרום רצועת עזה. לידיעה המלאה

רס"ל שמעון יהושוע אסולין, צילום: דובר צה"ל

00:40: כוחות הפיקוד המרכזי של צבא ארה"ב, לצד הכוחות של צבא בריטניה ביצעו תקיפות נגד 36 מטרות של החות'ים ב-13 אזורים שונים ברחבי תימן (שחר קליימן).

לוחמי המילואים ברצועה, צילום: דובר צה"ל

23:46: ארה"ב ובריטניה תוקפות בשעה זו כ-30 מטרות של החות'ים ברחבי תימן. על-פי דיווחים  זרים, המתקפה מתרכזת בעשרה מיקומים שונים לרבות בעיר הבירה צנעא ובמחוזות תעז ואל-חודיידה.  בתגובה לתקיפות, אמר בכיר במיליציה של החות'ים כי מדובר ב"מלחמה פתוחה" והוסיף "הפעולות שלנו נגד ישראל יימשכו עד להפסקת התוקפנות על עזה יהיה המחיר אשר יהיה".(שחר קליימן)

בהכנת הידיעה השתתפו: לילך שובל, עידן אבני, דנה בן שמעון, שחר קליימן, אריאל כהנא, שירית אביטן כהן, יואב לימור, חנן גרינווד, נטעאל בנדל, רן רזניק, איליה יגורוב, אבי כהן, מישל מכול, מיטל יסעור בית-אור, איציק סבן, אפרת פורשר, יהודה שלזינגר, ירון דורון, נטע בר, אסף גולן, רונית זילברשטיין, סוניה גורודיסקי, שמעון יעיש, היאלי יעקבי-הנדלסמן, יורי ילון, נועם (דבול) דביר, אייל לוי, טל אריאל יקיר, דוד ברון, מרב סבר, דור מלול ומתי טוכפלד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...