ארגוני האסירים הפלשתיניים הודיעו לפני כחודש על "חיסולו בכלא הישראלי של האסיר ת'אאר אבו עסב". הרשות לענייני האסירים ברמאללה ומועדון האסיר הפלשתיני מסרו אז בהודעה כי אבו עסב, בן 38, מאזור קלקיליה "חוסל בידי הכיבוש בכלא הנגב".
מפגן תמיכה בחמאס בקבלת הפנים לאסירים הביטחוניים ששוחררו הערב
בדיווחים נמסר כי אבו עסב נעצר במאי 2005 ונידון ל 25 שנות מאסר. בעקבות מותו הכריזה תנועת פת"ח בקלקיליה על שביתה כללית כאות אבל.
"היה נתון להכאות מתמשכות"
בכלי תקשורת פלשתיניים פורסמה בסוף החודש שעבר עדות של אסיר משוחרר ולפיה "אבו עסב היה נתון להכאות מתמשכות עד שמת". האסיר שהעיד הוא עמר עטשאן, ששוחרר מכלא הנגב בפעימה השלישית של העסקה לחילופי שבויים בין ישראל לחמאס.
"אבו עסב נהרג בתא," סיפר עטשאן לאחר שחרורו. "הזעקנו את הסוהרים וביקשנו מהם להביא רופא בדחיפות אך הם באו רק אחרי שעה וחצי".
לטענת עטשאן: "הם תקפו את אבו עסב בגלל סיבה פשוטה, הרגו אותו בגלל ששאל שאלה, האם יש הודנה. אחד הסוהרים השיב לו: 'לא', ובאותו הלילה הם נכנסו אליו והיכו אותו עד שהרגו אותו".
בארגוני האסירים הפלשתיניים האשימו כי "מה שקורה לאסירים בבתי הכלא אחרי 7 באוקטובר משקף את החלטת הכיבוש לבצע פעולות התנקשות שיטתיות וזאת באמצעות עינויים והתעללות".
בריאיון לכלי תקשורת פלשתיניים לאחר מותו אמרה אימו של אבו עסב כי "במשך 19 שנה במהלך ביקוריי אצלו הוא לא התלונן על שום מחלה". היא סיפרה כי בשיחותיו עימה היה אומר לה בהתבדחות, "אני אצא מהכלא בעסקת אסירים, ויום אחד את תראי אותי נכנס בדלת הבית".
בצד הפלשתיני טוענים כי ששה אסירים פלשתינים נהרגו בכלא הישראלי מאז 7 באוקטובר. בעקבות האירוע, ארגונים פלשתיניים הודיעו כי הם דורשים הקמת ועדת חקירה בינלאומית עצמאית לבדיקת נסיבות החזקתם של העצורים ומותם. כמו כן, דרשו לאפשר לארגון הצלב האדום הבינלאומי לחדש את ביקוריו אצל עצורים פלשתינים בבתי כלא בישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו