תקיפת צה"ל ברצועת עזה | צילום: אי.פי

קצין בכיר: "צה"ל תקף עשר מנהרות שחמאס תכנן לחדור דרכן לישראל"

בשיחה עם כתבים צבאיים, חשף קצין באוגדת עזה כי בשתי תקיפות סוכלה פשיטה של לוחמי היחידה המובחרת של חמאס שהתקדמו לעבר הגבול דרך מנהרות מחאן יונס • "אנחנו לא רק מחכים במארב לאויב, אלא פועלים לחשוף אותו לפני שיפעל", הבהיר

"תקפנו כבר עשר מנהרות התקרבות לגדר הגבול שחמאס תכנן לפשוט דרכן לשטח ישראל, לאחר שיעלה אל הקרקע בצד העזתי של גדר הגבול, בסמוך לו", כך אמר היום (רביעי) קצין בכיר באוגדת עזה בשיחה עם כתבים צבאיים.

לדברי הקצין, בשתיים מהתקיפות הללו סוכלה פשיטה של כמה לוחמי נוח'בא מובחרים של חמאס, שנכנסו לשתי מנהרות מחאן יונס והחלו לנוע בתוכן לקרבת הגבול.

לאורך גבול רצועת עזה פועלים מזה כעשרה ימים עשרות צוותים מיחידות עילית ומחטיבת הקומנדו, שמפעילים חימושים מיוחדים. בגבול הרצועה יש לוחמי מגלן ואגוז, כמו גם לוחמים מיחידת שלדג של חיל האוויר ומיחידות אחרות, המפעילים, בין היתר, אמצעים שחושפים את חוליות הנ"ט של חמאס וג'יהאד, מזהים ומשמידים מחבלים שיורים רקטות ופצמ"רים.

"אנחנו לא רק עושים בלימה ולא רק מחכים במארב לאויב, אלא פועלים לחשוף ולזהות אותו לפני שיפעל, לחסלו עוד בשטח ההיערכות שלו", אמר הקצין הבכיר באוגדת עזה.

עדיין לא נמצאו סימנים בשטח לשימוש בפצצות מרגמה מסוג "רעם" עתירות המשקל. בכל פצצת מרגמה כזו יש עשרות קילוגרמים של חומר נפץ והיא משוגרת לטווחים קצרים.

מתחקיר תקרית הנ"ט בימים הראשונים של הלחימה במושב נתיב העשרה, שבה נהרג לוחם חטיבת הנח"ל עומר טביב ז"ל, עולה כי כוח בפיקוד סגן מפקד הפלוגה הגיע לחממות הסמוכות למושב. במקביל, היישוב ספג פצצות מרגמה וכוח מיחידת מגלן זיהה רחפן שהתקרב מהרצועה - וירה לעברו. הכוח מהנח"ל חתר למגע כדי למנוע חדירת מחבלים אך נכנס לאזור חשוף לנ"ט בתוך היישוב כאשר חש בטוח משום מה, וספג פגיעת נ"ט מטווח של ארבעה קילומטרים מבית חאנון. מאותו מרחב שוגרו עיקר הרקטות גם לעיר אשקלון, שספגה בתחילת המבצע, במטח אחד מרוכז, שיא קטלני של 167 רקטות במקביל.

בתוך כך, בצה"ל המשיכו גם הלילה בהריסה מהאוויר של מנהרות ה"מטרו" הפנימיות של חמאס ולפי קצין בכיר בפיקוד דרום, לחמאס ייקח לפחות חמש שנים וכסף רב לחפור אותן מחדש.

לאחר תקיפות חוליות הנ"ט הרבות, בצבא מעריכים כי נותרו לחמאס ולג'יהאד האיסאלמי עשרות משגרי נ"ט, בנוסף לטילים עצמם. "אנו מזהים חשש ממשי של פעילי טרור וגם מפקדים להיכנס למנהרות לאחר שהן נהפכו למלכודת מוות", הוסיף הקצין. יחד עם זאת, באוגדת עזה מעריכים כי חמאס וג'יהאד יסלימו את הירי לקראת הפסקת האש, גם בפצצות המרגמה לטווח הקרוב כדי למקסם נפגעים ישראלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...