הערכת מצב לסיכום יום הפגנות המחאה של בני העדה האתיופית, התקיימה הלילה (שלישי) במשטרה בהשתתפות השר לביטחון פנים, גלעד ארדן; מ"מ מפכ"ל המשטרה, ניצב מוטי כהן, וצמרת הפיקוד של המשטרה. בהרכת המצב תחת הכותרת "עד כאן", הדגיש השר ארדן כי המשטרה לא תכיל יותר הפרות סדר כמו אלה שהיו הערב, בעקבות מותו של סלומון טקה (18) מירי שוטר שלא היה בתפקיד.
ארדן: "לצערי בקרב המפגינים היו ועדיין ישנם כאלה בשעות אלה שפועלים באלימות רבה ומשולחת רסן גם כנגד השוטרים שעושים את תפקידם וגם כנגד אזרחים תמימים. ראינו היום פורעי חוק אלימים מאוד בקרב המפגינים, שהשליכו בקבוקי תבערה רימוני הלם, השחיתו כלי רכב ותשתיות מדינה ואפילו ניסו להצית תחנות משטרה, האלימות הזו גרמה לפציעתם של עשרות שוטרים".
"מפגינים שמיידים אבנים על אמבולנס, מפגינים שפוגעים בכוחות הצלה שמגיעים לסייע, מפגינים שמציתים תחנות משטרה – מאבדים לגיטימציה. אי אפשר לקחת רבבות אזרחים בכבישים כבני ערובה ולסכן את חייהם. אנחנו נמשיך להאבק על זכותם של המפגינים למחות, אבל לא נסבול אנרכיה ולא נסבול פגיעה קשה בסדר הציבורי, וכמובן לא נאפשר מחאה שפוגעת בגוף או ברכוש פגיעה חמורה".
ארדן הוסיף: "אני קורא מכאן הלילה לכל המפגינים שנמצאים עדיין ברחבי המדינה בכבישים וברחובות – אנא כבדו את החוק, כבדו את הנושא עליו את מפגינים, אי אפשר למחות כנגד האלימות ולעשות זאת באלימות חמורה וונדליזם, תוך פגיעה בשוטרים ובאזרחים. אנחנו לא נוכל לאפשר זאת, אסור שמשטרת ישראל תאפשר זאת"
שוטרים בצומת עזריאלי // צילום: אבי כהן
מ"מ המפכ"ל, ניצב מוטי כהן אמר: "אמר אפשרנו את המחאה והכלנו, שוטרים פעלו באיפוק. במספר זירות הערב היו הפרות סדר ממשיות: פגיעה בשוטרים, השלכת בקבוקי תבערה. הם פעלו להפר את הסדר בכל מקום אפשרי ולפגוע בשגרת החיים של המדינה. לאור האמור הנחיתי את המפקדים בשטח לא לאפשר כל גילויי אלימות ולהשתמש בכל האמצעים כדי לעצור את מפרי הסדר והפורעים, שלא מאפשרים קיום שגרת חיים במדינת ישראל. אני קורא לגלות איפוק וסובלנות ולהישמע להוראות המשטרה".
שוטר ירה באוויר
בתוך כך באירוע חמור שאירע לאחר חצות בעפולה סמוך לצומת הקאנטרי, נפגע שוטר מאבנים שהשליכו מפגינים אתיופים ונפל לקרקע. או אז, החלו המפגינים לרוץ לעברו. השוטר שחשש לחייו, ביצע ירי באוויר - וחולץ על ידי שוטרים מהמקום. השוטר פונה לבי"ח. כוח משטרה פיזר את המתפרעים תוך שימוש באמצעים, טרם נעצרו חשודים.