שלושה תושבי ירושלים נעצרו הבוקר (ראשון) בחשד שהיו מעורבים בהיעדרות הנער ניסים שטרית בשנת 1986 וברצח אברהם דרעי ב-1990.
לאחר מעצר שלושת החשודים, שני גברים ואישה בשנות ה-60 לחייהם, הם הועברו לחקירה ביחידה המרכזית במחוז ירושלים. שניים מהחשודים הם חברים בקהילת "שובו בנים" של הרב אליעזר ברלנד.
בהמשך היום, יובאו השלושה לבית משפט השלום בירושלים לטובת דיון בנושא הארכת מעצרם, אותה המשטרה מתכוונת לבקש. מהמשטרה נמסר כי בהתאם להתפתחויות החקירה, צפויים בהמשך מעצרים נוספים בפרשה.
אחד מחסידי הרב ברלנד הודה ברצח
כמה חודשים לפני היעלמותו של שטרית, שהיה בן 17 בעת המקרה ושגופתו לא נמצאה מעולם, הוא נחטף מהישיבה באשדוד שבה נלמד, והוכה על ידי משמרת הצניעות, שאיימה עליו שלא ייצא עם בנות שהכיר באזור מגוריו בבירה.
בהמשך הוא פגש אדם בשם מייק, עמו הוא הסתובב במשך כשבוע, עד שנעלמו עקבותיו לאחר פגישה שהשניים קיימו במרכז ירושלים. במשטרה חשדו כי אותו אדם היה שליח של משמרת הצניעות, שהחליטו להרוג אותו ולהעלים את גופתו, אך הוא נמלט להולנד בשנה שבה שטרית נעלם.
בשנה שעברה, ב"כאן" שידרו את הסרט התיעודי "רב הנסתר", שייתכן שהיה זה שגרם להתקדמות חקירת המקרה. בסרט, אחד מחסידיו של ברלנד הודה כי אנשי משמרת הצניעו רצחו את שטרית, ביתרו את גופתו וטמנו את חלקיה ביער אשתאול הסמוך לירושלים. ב"רב הנסתר" מוזכר גם מקרה הרצח של דרעי.