פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום (חמישי) כתב אישום לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד נגד אמיר פלקה (43), בגין רצח בת זוגו בתלחם אלנה פרדה (25) בדירתם בקרית עקרון. על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד שגיא שגב, הנאשם רצח את בת זוגו בדקירות סכין בערב ה-16 בינואר.
לפי המתואר בכתב האישום, טרגדיה קשה התרחשה בדירת המשפחה בקרית עקרון, כאשר על רקע ויכוח שהתפתח בין בני הזוג, נטל פלקה סכין מטבח באורך 23 ס"מ והתקרב לבת זוגו במסדרון הדירה. באכזריות רבה, שיסף את גרונה ובהמשך דקר אותה חמש פעמים בצוואר, בחזה ובבטן. כל זאת התרחש בעוד שני ילדיהם הקטנים נמצאים בחדריהם הסמוכים, כשהם עלולים להיחשף בכל רגע למראות הקשים.
מיד לאחר המעשה, בעוד בת זוגו שוכבת על הרצפה ומתבוססת בדמה, התקשר פלקה למשטרה והודיע בקור רוח: "דקרתי את אשתי". כוחות המשטרה שהגיעו למקום מצאו את המנוחה ללא רוח חיים ועצרו את פלקה.
בחקירותיו במשטרה, ניסה פלקה להרחיק עצמו מהמעשה. הוא טען כי המנוחה היא זו שהחלה להכותו במהלך הוויכוח, ומאותו רגע, לטענתו, "ראה שחור" ואינו זוכר דבר עד ש"התעורר" במסדרון כשהמנוחה שוכבת לצדו והסכין לידה. בגרסתו המפוקפקת, הכחיש כי ידע כיצד הגיעה הסכין למקום וכיצד נדקרה המנוחה.
בבקשת המעצר שהוגשה לבית המשפט, הדגישה הפרקליטות את חומרת המעשים ואת המסוכנות הגבוהה הנשקפת מהנאשם. "נסיבות ביצוע העבירה מלמדות על מסוכנותו הגבוהה של המשיב לשלום הציבור", נכתב בבקשה. "גם העובדה כי ילדיהם שהו בחדרים הסמוכים בדירה, כך שהיו עלולים להיחשף למעשיו המזעזעים של המשיב, לא מנעה ממנו לבצע את זממו".
הפרקליטות ביקשה את הארכת מעצרו של פלקה עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, נוכח המסוכנות הגבוהה הנשקפת ממנו והחשש כי ישבש הליכי משפט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו