חקירת ברוורמן: החשד המרכזי - שינוי פרוטוקול של שיחה מבוקר 7 באוקטובר

ראש הסגל של רה"מ נחקר במשך חמש שעות בלהב 433 בחשד למעורבותו בפרשה • החשש שהעלה אבי גיל, ששימש כמזכיר הצבאי של רה"מ, לפיו ברוורמן החזיק בתיעוד רגיש ואינטימי על קצין בכיר במזכירות הצבאית - נשלל • החקירה התמקדה בשינוי תמלילי שיחות מ-7 באוקטובר ובבקשת ברוורמן לקבל תמלילים מתקופת בנט-לפיד • במשטרה מדגישים: "לא נמצא בדל ראיה לסחיטה באיומים"

צחי ברוורמן ונתניהו. צילום: אורן בן חקון

ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה צחי ברוורמן נחקר באזהרה היום (חמישי) בלהב 433 בחשד לעבירה של זיוף בידי עובד ציבור במשך כחמש שעות. במשטרה מבהירים כי חקירתו לא עסקה בחשד לסחיטה באיומים בלשכת ראש הממשלה "משום שלא נמצא בדל של ראיה לכך".

 

תיעוד חדש: מחבלי חמאס בתוך שדרות

ל"ישראל היום" נודע כי החקירה בעניינו עסקה בשלש טענות אותן הציג מזכירו הצבאי לשעבר של נתניהו, האלוף אבי גיל, בפני היועצת המשפטית לממשלה, ובגינם הורתה היועצת למשטרה לפתוח בחקירה פלילית.

הטענה הראשונה של האלוף גיל שנבדקה לעומק ולא עלה ממנה דבר העלתה חשד לסחיטה במשרד ראש הממשלה. לטענת האלוף, קצין שעובד בלשכת המזכירות הצבאית קיים רומן עם עובדת בלשכת נתניהו.

כתוצאה מכך, טען גיל, הקצין נסחט על ידי בכיר בלשכה, להעביר לידיו מסמכים הקשורים למלחמה בתמורה לאי פרסום הרומן על ידו. על פי גורמים המעורים בחקירה הטענה נבדקה מכל כיוון אפשרי טרם התייצבותו של ברוורמן לחקירה כולל תשאול של הקצין שנטען כי נסחט.

נתניהו וצחי ברוורמן, צילום: אורן בן חקון

״איש לא סחט אותי״ אמר לחוקרים. לאור זאת חקירתו של ברוורמן לא עסקה בכך, שכן, לטענת גורמים המעורים בחקירה ״לא נמצא בדל של ראיה לעבירת סחיטה באיומים״.

חקירתו של ברוורמן עסקה בשתי טענות נוספות שהעלה האלוף גיל בפני היועצת המשפטית לממשלה שעניינן חשד לזיוף תמלילי שיחות שעסקו במלחמת חרבות הברזל ושיחות שקדמו למתקפת 7 באוקטובר. על פי אחת הטענות, בתחילת השנה ביקש ברוורמן לקבל לידיו תמלילי שיחות שהתקיימו בתקופת ממשלת בנט-לפיד ותמלילי שיחות מתקופת ממשלת נתניהו.

בחקירה הסתבר כי ברוורמן קיבל לידיו את תמלילי השיחות מתקופת כהונת נתניהו, אולם, את תמלילי שיחות מתקופתם בנט-לפיד התמהמה לקחת למרות שהודפסו עבורו. בד בבד לאור החשש שתמלילי שיחות מסווגות נמסרו ללשכת ראש הממשלה, העבירה היועצת המשפטית לממשלה לראש המל"ל מכתב בו ביקשה כי במידה וחומרים רגישים נאספו על ידי לשכת נתניהו שלא כדין, עליהם להיות מוחזרים לאלתר.

עו"ד אפרים דמרי, צילום: יוסי זליגר

מהחקירה עולה כי בעקבות פנייתה זו, מיהר ברוורמן והחזיר את תמלילי השיחות שהחזיק בידיו. בחקירה נדרש ברוורמן להסביר את פשר הזמנת התמלילים ולמה הדבר נדרש על ידו.

הטענה השלישית של האלוף גיל, העלתה חשד לזיוף תמלילי שיחה שקיים עם ראש הממשלה ב-7 באוקטובר. יודגש כי שיחות אלו מוקלטות ולאחר מכן מתומללות. מהחקירה עולה, כי באחד מתמלילי השיחות שהועברו אליו, הבחין ברוורמן כי צוין בה ששעת השיחה שקיימו ראש הממשלה ומזכירו הצבאי ב-7 באוקטובר הייתה 06:40 בבוקר.

ברוורמן, כך עולה מהחקירה, סבר שהשיחה התקיימה מוקדם יותר ב-06:29 ודרש ממי שתימללה את השיחה לשנות את השעה. משסרבה בטענה שהדבר נוגד את החוק, מחק ברוורמן בעצמו את שעת השיחה והעמידה בכתב ידו על 06:29.

צחי ברוורמן, צילום: אורן בן חקון

ברוורמן נחרץ בזכרונו שהשיחה בין השניים התקיימה ב- 06:29. לדברי גורמים המעורים בחקירה ישנן אינדיקציות לכך שבין המזכיר הצבאי לראש הממשלה התקיימה שיחה נוספת, מוקדם יותר - יתכן מטלפון אחר ולא מזה שממנו תומללה השיחה. לטענת גורם המעורה בחקירה "למרות שהחוק אוסר לשנות פרוטוקול, בפן הפלילי קיים ספקטרום רחב של התנהגויות וזה נבדק" הוסיף, "עם זאת, עצם המעשה מקיים חשד לעבירה של לזיוף בידי עובד ציבור".

כזכור, הפרשה החלה מפנייה של המזכיר הצבאי אבי גיל ליועמ״שית בטענה כי יש חשש לניסיון של ברוורמן לקבל רישומי שיחות ופרטוקולים מליל השישי באוקטובר ועד אחרי מתקפת חמאס.

לפי החשש שהעלה אבי גיל בתלונה שהגיע לרמטכ״ל ולפרקליטות הצבאית, יש חשש כי ברוורמן החזיק תיעוד רגיש ואינטימי על קצין בכיר במזכירות הצבאית בזמן שהוא ביקש ממנו את אותם פרוטוקולים.

התנועה לאיכות השלטון הגיבה לדברים: "לאורך השנה האחרונה התרענו על הניסיון חסר התקדים למנוע תיעוד של דיוני הקבינט, וביולי דרשנו מהיועצת המשפטית לממשלה ומהמפכ"ל לפתוח בחקירה פלילית. החשדות החמורים הללו מחייבים העמקה והרחבה מיידית של החקירה לכל המעורבים, כולל שאלת ידיעתם ומעורבותם של הדרגים הבכירים ביותר. זהו מקרה חמור של פגיעה באמון הציבור ובזכותו לדעת את האמת על המחדל הביטחוני הגדול בתולדות המדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר