4.5 שנים במסווה: כך "ג'ק ספארו" הפיל עשרות יבואנים ועובד מכס אחד

הסוכן הסמוי עבר הכשרה מקיפה כבודק מכס והוחדר לנמל אשדוד בשנת 2020 • לאורך השנים הצליח לרקום קשרים ולבנות אמון עם יבואנים ועמילי מכס מרחבי הארץ ומיהודה ושומרון • הוא תיעד בקפידה את כל הפעילות הבלתי חוקית שנחשף אליה, אסף ראיות מוצקות על עבירות שוחד, הברחות, והעלמות מס

חיפוש בביתו של אחד החשודים בפרשת השחיתות בנמל אשדוד. צילום: דוברות המשטרה

במבצע מורכב וחסר תקדים שנמשך ארבע וחצי שנים, הצליח סוכן סמוי של משטרת ישראל, המכונה "ג'ק ספארו", לחשוף ולהפיל רשת הברחות מתוחכמת שפעלה בנמל אשדוד. המבצע, שהגיע לשיאו הבוקר(שלישי) עם גל מעצרים נרחב, חשף עבירות של הברחת סחורות, מתן ועקיפת שוחד, עבירות מס והלבנת הון בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.

פשיטת ענק על נמל אשדוד: סוכן סמוי הפליל עשרות עובדים במכס | דוברות המשטרה

הסוכן הסמוי, שגויס במיוחד למשימה זו, עבר הכשרה מקיפה כבודק מכס והוחדר לנמל אשדוד בשנת 2020. במשך תקופת פעילותו, עבד "ג'ק ספארו" במשרה מלאה כבודק מכס ביטחוני, מה שאפשר לו גישה נרחבת לפעילות בנמל ויכולת לבנות קשרים עם הגורמים המעורבים בפעילות הבלתי חוקית.

נחשף לשיטות הברחה מתוחכמות

לאורך השנים, הצליח הסוכן לרקום קשרים ולבנות אמון עם יבואנים ועמילי מכס מרחבי הארץ ומיהודה ושומרון, כולל גורמים שנחשדו במעורבות בהברחות ובעלי קשרים לארגוני פשיעה. באמצעות קשרים אלה, נחשף "ג'ק ספארו" למגוון רחב של שיטות הברחה מתוחכמות, כגון הסתרת מוצרי טבק בתוך חלקי בובות ראווה, הברחת ביגוד והנעלה של מותגי יוקרה במכולות של בגדים זולים, והכנסת חלקי חילוף לרכבי יוקרה ללא האישורים הנדרשים.

ציוד שאותר והוחרם על ידי המשטרה בפרשת השחיתות בנמל אשדוד, צילום: דוברות המשטרה

במהלך פעילותו, תיעד הסוכן בקפידה את כל הפעילות הבלתי חוקית שנחשף אליה, אוסף ראיות מוצקות על עבירות שוחד, הברחות, והעלמות מס. בנוסף לתיעוד, היה "ג'ק ספארו" שותף לעשרות תפיסות משמעותיות של מינהל המכס, שכללו איתור וחשיפה של אמצעי לחימה, סמים מסוכנים, טבק, ומוצרים מזויפים שהוסתרו בדרכים יצירתיות במטרה להימנע מגילוי.

רגע השיא של המבצע

הבוקר הגיע המבצע לשיאו כאשר מאות שוטרים, בשיתוף עם כוחות נוספים, פשטו על בתיהם של עשרות חשודים בארץ וביהודה ושומרון. במהלך המעצרים והחיפושים, נתפסו למעלה ממיליון שקלים במזומן, מטבע זר והמחאות, שמונה רכבי יוקרה, מסמכים, מחשבים ניידים, ורכוש נוסף שלפי החשד מקורו בעבירות כלכליות. החשודים, הכוללים יבואנים, עמילי מכס, ואף עובדי ציבור, נחקרים כעת בחשד לעבירות של הלבנת הון, מתן שוחד לעובד ציבור, הברחת טובין ועבירות נוספות.

מעצר אחד החשודים, צילום: דוברות המשטרה

מפקד מחוז הדרום, ניצב אמיר כהן, ומפקד מרחב לכיש, ניצב משנה רועי ולדמן, עמדו מקרוב על פעילותו של הסוכן לאורך התקופה, מתוך הבנה של החשיבות העליונה בחשיפת והפללת היעדים המרכזיים שפעלו באופן שיטתי כארגוני פשיעה כלכליים. פעילותם של ארגונים אלה לא רק פגעה בביטחון האישי והכלכלי של אזרחי ישראל, אלא גם גרמה להעלמות מס בהיקפים מצטברים של מאות מיליונים ואף מיליארדי שקלים מקופת המדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר