המשטרה חקרה בשבועות האחרונים חשד לעבירות התעללות ואלימות כלפי פעוטות כבני שנה במעון יום במועצה המקומית ירוחם ועצרה מטפלת, תושבת ירוחם בשנות ה-50 לחייה החשודה במעשים. מחר (חמישי) היא תובא בפני בית משפט השלום בבאר שבע לדיון בהארכת מעצרה.
בעקבות דיווח שהתקבל במשטרת דימונה החלה המשטרה בחקירת המקרה תוך איסוף ראיות וממצאים נוספים שחיזקו את החשד כלפי המטפלת החשודה במעשים והיא הובאה לחקירה בחשד לעבירות של תקיפת קטין חסר ישע ע"י אחראי.
בשבוע שעבר נחשף מקרה התעללות נוסף בגן פרטי בחדרה. המשטרה עצרה בעלת גן פרטי, "הגן של חגית", ושתי סייעות בחשד להתעללות בפעוטון לאחר שנחשפו תיעודים של התעללות קשה לכאורה במצלמות האבטחה. בית המשפט הוציא צו סגירה לגן למשך 60 ימים. בגן שוהים ילדים בני שלוש שנים ובצהרון שפועל במקום שוהים ילדים מגיל 3 עד גיל 5.
החקירה נגד בעלת הגן ושתי הסייעות נפתחה בעקבות הורים שחשדו כי ילדיהם עוברים התעללות בגן, הגישו תלונה במשטרה. חוקרי תחנת משטרת חדרה הגיעו לגן ובדקו את מצלמות הגן.
החוקרים צפו בסרטונים וראו לכאורה מעשים קשים. לפי החשד, נצפו עשרות מקרים של אלימות כלפי הילדים הרכים. בסרטונים ניתן לראות כיצד הילדים מוטחים אל המזרנים בזמן ההשכבה לישון, ילד שמנסה לקום מורם ומוטח בחוזקה למזרן, וכשילד מרים את ראשו מהמזרן אחת מחברות הצוות הגן לוקחת מזרן, שמה על ראשו ודוחפת את הראש באמצעות רגלה.
היום שיתף הזמר בר צברי כי הבן שלו הוא אחד מהילדים מאותו גן בחדרה. "בחודש האחרון אני, המשפחה שלי, החברים שלי, שכנים שלי, אחים שלי עוברים סיוט. עוד מקרה התעללות בגן ילדים. והפעם בגן הפרטי של הילדים הפרטיים שלנו. תאמינו לי, זה לא הסיפור רק של הילד שלי או של החברים שלי זה הסיפור של הילדים של כולנו. אנחנו כבר חודש לא ישנים בלילה, הבטן כואבת פיזית והראש עומד להתפוצץ".
השתתפו בהכנת הידיעה: ירון דורון וליהיא גלמן רם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו