אחרי חודשים של טלטלות בין מועמדים לרכישה, הודיעה אתמול גוגל, כי רכשה את Waze הישראלית. בתמורה יועברו 1.03 מיליארד דולרים למשקיעים ולבעלי המניות ועוד 100 מיליון יועברו כתוכנית תגמולים למנהלי החברה ולבעלי אופציות בה.
צפו בברכת ראש הממשלה לבכירי וייז
צילום: לע"מ
המרוויחות הגדולות הן הקרנות הישראליות מאגמה וורטקס, שהיו הראשונות להשקיע בחברה עוד בראשית דרכה, וקרן בלו ראן האמריקאית, המשקיעה הגדולה בחברה. המייסדים אהוד שבתאי מחזיק 6% ממניות החברה ויקבל 78 מיליון דולרים. אמיר וגילי שנער מחזיקים 2.6% ממניות החברה ויקבלו 65 מיליון דולר. אורי לוין מחזיק 3% ויקבל 38 מיליון דולר. אריה גילון יקבל 4 מיליון דולר והמנכ"ל נועם ברדין יקבל כמה מיליוני דולרים.
זהו הישג נדיר עבור אהוד שבתאי, אמיר שנער ואורי לוין, צוות המייסדים של החברה הקטנה מרעננה, ושל המנכ"ל נועם ברדין, אשר השיגו סכום בלתי נתפס עבור אפליקציה סלולארית, לאחר שהצליחו להפוך את Waze תוך ארבע שנים לאחת מאפליקציות הניווט הפופולאריות בעולם.
ראש הממשלה בנימין נתניהו דיבר עם ברדין ובירך אותו על מכירת החברה. "מזל טוב, הגעתם ליעד. העלתם את הטכנולוגיה הישראלית על המפה העולמית, וחוץ מזה אתם גם תורמים לקופת המדינה בעת הזאת. זה דבר מבורך", אמר. " עשיתם עבודה יוצאת מן הכלל. אני מחכה לסטארט אפ הבא שלכם".
בריאן מקלנדון, סגן נשיא בכיר לענייני GEO בגוגל כתב אתמול בפוסט הרשמי של החברה, כי צוות הפיתוח של וייז יישאר בישראל ולעת עתה יפעל בנפרד. "אנו נלהבים מהאפשרות לשפר את המפות של גוגל עם תכונות של עידכוני תנועה שתספק וייז ומהאפשרות לשפר את וייז עם יכולות החיפוש של גוגל", כתב.
"כולנו היינו שם: תקועים בפקק, מתוסכלים שבחרנו דרך לא נכונה לנסוע לעבודה. אבל דמיינו מצב שבו יכולנו לראות עדכוני תנועה בזמן אמת חברים ומנוסעים לפנינו באותה דרך, המזהירים מפני פקק של פגוש אל פגוש. כדי לעזור לכם להתגבר על קשיי התנועה, אנו שמחים להודיע שסגרנו עיסקה לרכישת וייז. קהילייה זו הגדלה במהירות של נהגים בפקקים עובדת יד כדי למצוא את הדרכים הטובות ביותר מהבית לעבודה, בכל יום".
בהמשך מגלה מקלנדון את הכיוון שאליו מובילה גוגל: "אנו עובדים בצמוד עם הקהילה התוססת של וויז, שהם ה-DNA של האפליקציה, כדי לוודא שיש להם כל מה שצריך כדי לגדול ולהצליח. קהיליית ווייז והצוות יצרו מקור נפלא של תיקוני מסלולים ועידכונים. אנו מקדמים אותם בברכה לתוך גוגל וממתינים לרגע שנעבוד איתם על המאמצים המתמשכים שלנו ליצור מפות מקיפות, מדויקות ומועילות של העולם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו