שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

קרקעות להשקעה הן הדבר הבא – הנה הסיבה

מה עומד מאחורי המהפך המסתמן בגישתם של הישראלים לשוק ההשקעות?

חתימה על הסכם שיתוף במקרקעין לרכישת קרקע  ,
חתימה על הסכם שיתוף במקרקעין לרכישת קרקע 

בשיתוף מיישבים ישראל

אם עד לשנים האחרונות היה ניתן להתעלם מהמגמה הזו ולפטור אותה כטרנד, הרי שזה כבר לא המצב: עם ישראל נוטש את שוק הדירות בהמוניו ותר אחר השקעות נדל”ן מסוגים אחרים. אחד מענפי הנדל”ן שנהנה מתשומת לב מוגברת בשנים האחרונות הוא שוק הקרקעות. מדוע זה מפתיע את השמות הגדולים בשוק הנדל”ן? ומה עומד מאחורי העניין הציבורי הגובר ברכישת קרקעות להשקעה? יצאנו לבדוק.

כדי לענות על השאלות הללו, הבה נתחיל מבראשית: מה משך את הישראלים לשוק הדירות מלכתחילה? התשובה לכך די פשוטה: שוק הדירות מוכר לרובנו, שכן רבים מאיתנו מכירים לפחות אדם אחד שיש לו דירה להשקעה. ואכן, זהו גם שוק יחסית פשוט ללמידה. אך היום, שוק הדירות כבר אינו נגיש למשקיע הפשוט כפי שהיה בעבר: מחירי הדירות מרקיעי שחקים, והריביות והמיסוי בשמיים. כיצד יכול כעת המשקיע הפשוט לאחוז בקיר החלקלק הזה שנקרא ‘הכנסה פסיבית בשוק הנדל”ן? ובכן, זו שאלה שלא רק משקיעים פרטיים שאלו את עצמם, אלא גם יזמי נדל”ן מהשורה הראשונה בישראל – והם מצאו לה תשובה שהובילה לכך שמשקיעים פרטיים רבים החלו להתעניין ברכישת קרקעות להשקעה.

חתימה על הסכם שיתוף במקרקעין לרכישת קרקע

לא עניין של מה בכך

הנגשת שוק הקרקעות למשקיע הפרטי לא הייתה עניין של מה בכך – ישנן סיבות טובות מאוד לכך שעד לשנים האחרונות, העניין של המשקיעים הפרטיים בשוק זה היה מצומצם. שהרי, שוק הקרקעות פועל בצורה שונה בתכלית משוק הדירות, ומי שמעוניין להיכנס אליו נדרש להעמיק את הידע ולהכיר את המורכבויות שבו. מציאת קרקעות להשקעה עם פוטנציאל השבחה גבוה אינה עסק פשוט, ולכן משקיעים רבים נעזרים במומחים שיכולים לסייע בזיהוי הזדמנויות רווחיות – אך שירותים אלה כרוכים בעלויות נוספות. מעבר לכך, השקעה בקרקע דורשת סבלנות והתנהלות נכונה מול תהליכים מנהליים, שכן הפיכת קרקע לנכס מניב היא הליך ממושך הכולל התמודדות עם אתגרים רגולטוריים לא מעטים.

בשנים האחרונות חל שינוי משמעותי, כאשר יזמים חדשניים בתחום הקרקעות פעלו להפיכת שוק זה לנגיש יותר עבור הציבור. הם הבחינו בעלייה בביקוש להשקעות וגילו כי קרקעות להשקעה עשויות להיות פתרון אידיאלי. עם זאת, הם היו מודעים לכך שהתחום רצוף במכשולים וחסמים בירוקרטיים, ולכן פיתחו שיטות חדשות ושוברות מוסכמות שסייעו להפוך את ההשקעה בקרקעות לאפשרית ורווחית יותר עבור משקיעים פרטיים.

לא מתמודדים לבד

אחת השיטות החדשניות הללו מבוססת על עיקרון פשוט: להפוך את הלקוח לשותף אמיתי בתהליך ההשקעה. החברה היזמית מאתרת קרקעות להשקעה בעלות פוטנציאל רווח משמעותי, רוכשת אותן, ולאחר מכן מאפשרת למשקיעים פרטיים לרכוש חלק מהקרקע במסגרת הסכם שיתוף במקרקעין. הסכם זה מחבר בין משקיעים שונים, והופך אותם לשותפים פעילים באותה ההשקעה.

באמצעות שיטה זו, המשקיעים אינם צריכים לצבור ניסיון מוקדם בשוק הקרקעות או להתמודד לבד עם האתגרים הכרוכים בו. אין צורך לחפש קרקע מתאימה, להיעזר ביועצי נדל”ן או לעסוק בניהול ההשקעה – כל התהליך מנוהל על ידי החברה היזמית, שמרכזת את כל שלבי ההשקעה ומאתרת קרקעות להשקעה עם פוטנציאל השבחה גבוה. מעבר לכך, ההסכם מעניק למשקיעים כוח קולקטיבי, המאפשר להם להשפיע על החלטות הנוגעות לקרקע וליצור עמדת מיקוח משמעותית מול יזמים וקבלנים.

יתרון נוסף של שיטה זו הוא שיתוף האינטרסים בין המשקיעים לבין החברה היזמית. מאחר ששני הצדדים מושקעים באותו נכס, ישנו תמריץ הדדי לפעול יחד כדי להבטיח את הצלחת ההשקעה ולהפיק ממנה את התשואה המרבית.

רוחות השינוי

השנים האחרונות, בהן יוקר המחיה בארץ הולך ומשתולל, מביאות איתן נקודת אור קטנה: רבים מאיתנו למדו (וחלקנו עוד למדים) כי אין אנחנו יכולים להסתמך עוד על הנחות עבר בהחלטות פיננסיות: עלינו לשנות את אופן הפעולה שלנו בהתאם למצב הנוכחי, המשתנה תדירות. הנדידה משוק הדירות לשוק הקרקעות מהווה ראיה לכך שהשינוי מתרחש לנו מול העיניים. ועם זאת, לא יאוחר היום בו גם שוק הקרקעות יהיה רווי משקיעים וקשה לחדירה כמו שוק הדירות הנוכחי. מי יהיו אלה שיתפסו מקום בשוק הקרקעות לפני שיהיה מאוחר מדי? נדע זאת בשנים הקרובות מאוד.

האמור בכתבה זו כולל תוכן ומידע מסחרי / שיווקי באחריות המפרסם ומערכת ישראל היום אינה אחראית למהימנותו

 

בשיתוף מיישבים ישראל

כדאי להכיר