שחר ישראל בוטבול -שחר ביס. צילום: זיו שרוני

עשרות אלפי עוקבים לא טועים: שחר ביס יודע להמליץ היכן הכי שווה לאכול בישראל

הקולינריה בישראל נמצאת בשיאה. כיצד נוכל לדעת מה הם המקומות שהכי שווה לאכול בהם? שחר ישראל בוטבול - בלוגר נערץ עושה את עבודת המחקר בשטח עבור מאות אלפי סקרנים

בשיתוף שחר ביס

וירג'יניה וולף אחת הסופרות המודרניות החשובות של המאה ה- 20, אמרה פעם כי אדם לא יכול לחשוב טוב, לאהוב טוב ולישון טוב אלא אם כן סעד טוב. אנחנו מסכימים עמה לחלוטין, אולם מאחר ובישראל יש כיום מעל ל- 22 אלף מסעדות ובתי קפה, קשה מאוד להחליט להיכן כדאי לצאת. מה גם שאף אחד לא אוהב להמר על מסעדה כזו או אחרת רק כדי להתאכזב מהשירות, המחיר ובעיקר מאיכות הטעמים של האוכל.
אבל יש מי שלא חושש לצאת ולטעום, והוא משקיע במשימה הזו שעות ארוכות והון תועפות. מדובר בשחר ישראל בוטבול, הבעלים של בלוג טיקטוק ואינסטגרם פופולריים במיוחד עם עשרות אלפי עוקבים מאחוריו בשם 'שחר ביס'.

"אל תשאל מה אתה יכול לעשות למען המדינה שלך. שאל מה יש לארוחת צהריים"

שחר, בן 37 הוא איש רב פעלים. הוא הבעלים של משרד הדיגיטל שחר בי המתמחה בפיתוח ומיתוג של עסקים קטנים וגדולים, הוא מוביל תהליכי פרסום במספר מדיות, אך מעל לכל הוא פשוט "מכור" לאוכל. בכל יום שחר קופץ לפחות בין שתי מסעדות, הוא דואג לתעד כל מנה וביס, ולא שוכח לדרג את החוויה על פי מספר פרמטרים שונים. בין היתר נראות המקום, הנוחות, שירות הלקוחות, גודל המנה והטעמים.

"מאז ומתמיד הייתי סקרן, ובבית שגדלתי הכל נע סביב המטבח והאוכל המרוקאי. כך שלא משנה באיזו שעה ביום, תמיד היו תבשילים כאלה ואחרים על הגז ואני לא יכולתי שלא לטעום ולנסות כל דבר. אני אוהב את ההרגל הזה כי בזכותו אני מגיע אל מקומות נהדרים לאכול, ומכיר אנשים מיוחדים שגם הם מונעים מתשוקה לריחות ולטעמים", שחר ישראל בוטבול מספר.

בזכות הרעב לגלות עוד ועוד מתכונים וטעמים, לפני מספר שנים רכש שחר את פורטל האוכל מתכונים בצבעים, שהפך להיות לסוג של תנ"ך עבור מאות אלפי אנשים בישראל ואנחנו לא צוחקים. מעל ל- 300 אלף דפים נצפים באתר בכל חודש, ובכל יום נוספים אליו עוד ועוד מתכונים של טבחים ושפים חובבנים ומקצועיים כאחד.

כל זאת בנוסף לקבוצות פייסבוק, כאשר מאחורי כל קבוצה יש קהל נאמן וגדול שעוקב אחר כל מתכון וכל סרטון ששחר מעלה בעצמו.
זאת הסיבה שבשנה האחרונה מסעדות וטבחים נחשבים פונים אל שחר ישירות ומבקשים ממנו לבוא לסקר את המסעדה שלהם, מתוך הבנה כי החשיפה שהוא מייצר מטורפת. מה שעולה בטיקטוק של 'שחר ביס' מגיע למאות אלפי לקוחות פוטנציאלים שלהם.

בשלב הזה אתם בוודאי סקרנים לדעת, מה קורה אם שחר לא אהב מנה כזו או אחרת שטעם? "יש סיבה מדוע עוקבים אחריי עשרות אלפי אנשים שרוצים לשמוע את דעתי על מסעדות ומנות של אוכל בכל הצבעים והטעמים, והיא שאני לא מתבייש להגיד את דעתי הכנה. אני מפרגן מכל הלב אם טעמתי מנה מהסרטים והשירות שקיבלתי היה נעים ומזמין, ואני לא חושש להביע ביקורת אם רואה זאת לנכון. זו תמיד תהיה ביקורת עניינית ואת זה אוהבים גם בעלי המסעדות.

הם מעריכים את הידע שצברתי על אוכל, לכן הם לא רואים בי סוג של מבקר אלא כקולגה לכל דבר ונעזרים בכל פידבק שאני נותן", הסביר שחר.

"אוכל הוא לא רציונלי. אוכל הוא תרבות, הרגל, תשוקה וזהות"

הסרטונים של שחר ממכרים בדיוק כמו האוכל שהוא ממליץ עליו. הם אותנטיים, מהנים, ומעבירים בצורה מושלמת את הריחות, הטעמים והאווירה מסביב, תוך כדי דברי הסבר על כל מנה ומנה.

בלוג הטיקטוק שחר ביס - מאות אלפי צופים בתוכן, צילום: מתוך פרופיל בטיקטוק של שחר ביס

לבסוף אי אפשר שלא לשאול, איזה אוכל שחר הכי הרבה אוהב ומה המסעדה הראשונה שהוא יבחר להגיע אליה שוב ושוב?

"זו השאלה שאני נשאל עליה הכי הרבה פעמים והתשובה היא שפשוט אי אפשר לבחור.

יש יום שהגוף שלי חושק בנתחי בשר מובחרים שצולים אותם על האש בצורה מושלמת. ביום אחר הקיבה מתגעגעת לטעמם של דגים על הגריל מהים. לפעמים יש לי חשק לאווירה ומטבחים שונים, החל מאיטלקי, דרך אסייתי, ואחרים, כך שאין לי מטבח או מנה שהם פייבוריטים יותר מאחרים, אלא פשוט אוהב לטעום ולגלות עוד ועוד מכל דבר", שחר ישראל בוטבול סיכם את הדברים.

אתם עדיין לא עוקבים אחר שחר ביס? אל תבזבזו עוד זמן. בפעם הבאה שתבקשו ללכת למסעדה שאי אפשר ליפול בה, אתם תדעו להיכן בדיוק כדאי לכם להגיע.

צילום מסך, צילום: מתוך אינסטגרם

לחצו כאן ותתחילו לעקוב בטיקטוק או כאן ותעקבו אחריו גם באינסטגרם!

בשיתוף שחר ביס