חתונה וקצונה. דניאל ורננה // צילום: דו"צ

אהבה במדים: הזוג הצעיר מסיים ביחד קורס קצינים

לפני שבועיים התחתנו רננה ודניאל, והיום הם מסיימים במקביל קורס קצינים • "באזרחות ראינו זה את זה בכל יום, ופתאום זה קורה פעם בחודש", אומר דניאל

רננה גבאי תקבל היום בתום קורס ההכשרה שלה את דרגות הסג"ם ותהפוך באופן רשמי לקצינת תותחנים. באותו הזמן יסיים את קורס הקצינים שלו בבה"ד 1 גם בעלה הטרי, דניאל, איש מג"ב, שאיתו התחתנה רק לפני שבועיים.

השניים למדו יחד בבית הספר היסודי באפרת, מקום מגוריהם, אולם הקשר הרומנטי ניצת כשנפגשו מחדש בתנועת הנוער בני עקיבא. לאחר הגיוס המשיכו לשמור על הקשר אף על פי שבשלב מסוים שירתה רננה בגבול עזה ואילו דניאל שירת בבית לחם וברמאללה. ההגעה המשותפת לבה"ד 1 היתה טריגר גם למיסוד הקשר מתחת לחופה. 

"נסענו ב'רגילה' שלנו לכנרת, עלינו לעין שוקו ושם הוא הציע לי נישואים", מספרת רננה". לאורך קורס הקצינים התובעני היו השניים קרובים זה לזה בבסיס, אולם לא הצליחו להתראות בתדירות שהיו רוצים באמת. לפני שבועיים נישאו ועברו להתגורר יחד בדירה באפרת. "סידרנו הכל מראש כדי שזה לא יפריע בהכשרה", מספר דניאל.

השניים מודעים לעובדה שיש סיכוי מסוים שלא יראו זה את זה, אולם מבחינתם לא היתה סיבה לדחות את החתונה. "בטירונות לא התראינו הרבה, אבל יש תקופות יותר טובות וכנראה נתראה פעם בשבועיים", אומר דניאל. "מיצינו את שלב החברות והפגישות אצל ההורים ואנחנו מסתכלים לטווח רחוק". 

רננה ודניאל משתייכים לאחוז האחד של הצוערים הנשואים בקורס קצינים, והאתגר אינו פשוט. "בהתחלה היה קשה", מודה דניאל, "באזרחות ראינו זה את זה בכל יום ופתאום זה קורה פעם בחודש". עם זאת, השניים מציינים כי דווקא המרחק חיזק את הקשר ביניהם: "פתאום להיות ביחד זה לא מובן מאליו ושיחה בשעת ת"ש ב־23:30 בלילה הופכת למשהו חשוב". 

כעת השניים חוגגים שבועיים של נישואים ואת קבלת דרגות הקצונה. הם מודים כי אינם חוגגים את הוולנטיינס, המצוין היום ברחבי העולם, ומסתפקים בט"ו באב.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...