שזיפים עם לאבנה וסומאק. הפטרוזיליה מוסיפה צבע וטעם | צילום: אסף קרלה

טעמי הנעורים: מתכונים של יוסי שטרית ללאבנה עם פירות

בחדר החזרות של הלהקה שהיתה לי בתיכון אכלנו הרבה לאבנה עם פירות • קבלו שני מתכונים לזכר הימים היפים ההם

כשהייתי בתיכון היתה לי להקת רוק. אני הייתי המתופף, חגי ניגן על הבס, וצחי ואלדד ניגנו בגיטרות החשמליות. אלתרנו חדר חזרות במקלט השכונתי ליד הבית של צחי במושב. אהבנו מאוד לנגן, והמקלט הפך עם הזמן למקום המפגש שלנו.

להורים של צחי היו מטע אפרסקים ועצי פרי נוספים. בעונה היינו קוטפים פירות ולוקחים אותם איתנו לחדר החזרות. עם הזמן השתדרגנו: היינו מגוונים ומביאים פיתות עם חומוס ולאבנה. וכשהיו פירות טריים, שילבנו את הלאבנה, סתם בשביל העניין, השעשוע וההתנסות. היינו ילדים מאוד יצירתיים במוזיקה, בעיצוב ובמיוחד בהכנת יש מאין.

שטרית בהכנות. זיכרונות מהמטע, צילום: אסף קרלה

אז לחגי, לצחי, לאלדד ולכל החברים שעטפו אותנו, שעודדו אותנו, ובעיקר להורים של צחי שאירחו אותנו והיו סבלניים לשיגעונות שלנו - המדור הזה הוא לכבודכם, וכמובן - לכבוד הטעם הבלתי נשכח של לאבנה עם פירות. 

שזיפים עם לאבנה וסומאק

צילום: אסף קרלה,

המצרכים:

√ 200 גרם לאבנה

√ 4 שזיפים פרוסים דק (אפשר להחליף באפרסק או בנקטרינה)

√ חופן עלי נענע מופרדים

√ 1 פלפל חריף ירוק קצוץ

√ 1 בצל ירוק פרוס דק

√ חופן פטרוזיליה, רק העלים

√ 30 גרם פיסטוקים קלויים

√ 1/4 כוס שמן זית

√ 1 כף סומאק

√ מלח, פלפל שחור גרוס

√ מיץ סחוט טרי מ־1 לימון

√ אפשר להוסיף לסלט גם נתחי דג נא

צילום: אסף קרלה,

אופן ההכנה:

1. מורחים את הלאבנה בצלחת עגולה, כמו חומוס.

2. מערבבים את כל שאר המרכיבים עם התבלינים.

3. מניחים את התערובת במרכז הצלחת מעל הלאבנה.

4. מזלפים מעט שמן זית מעל.

סלט דובדבנים, לאבנה ורוקט

צילום: אסף קרלה,

המצרכים:

√ 200 גרם לאבנה

√ חופן עלי רוקט

√ עלי אורגנו מ־3 גבעולים

√ 1/2 פלפל חריף פרוס דק

√ 1/4 כוס שמן זית

√ חופן דובדבנים מגולענים וחצויים

√ מלח, פלפל שחור

√ 1 בצל סגול פרוס דק

√ חופן פקאנים קלויים

צילום: אסף קרלה,

אופן ההכנה:

1. מפזרים תלוליות לאבנה בצלחת הגשה. 

2. מפזרים מעל את כל הירקות והפירות.

3. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים.

לאבנה ביתית 

הכנת הלאבנה, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 1 ליטר יוגורט (עדיף כבשים)

אופן ההכנה:

1. יוצקים את היוגורט לבד סינון או לחיתול.

2. תולים מעל הכיור או מניחים במסננת מעל קערה, למשך 12 שעות.

3. מעבירים את הלאבנה לקערה ומוסיפים מלח. 

4. למרקם קרמי יותר אפשר להוסיף 1 גביע שמנת חמוצה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר