כשהייתי בתיכון היתה לי להקת רוק. אני הייתי המתופף, חגי ניגן על הבס, וצחי ואלדד ניגנו בגיטרות החשמליות. אלתרנו חדר חזרות במקלט השכונתי ליד הבית של צחי במושב. אהבנו מאוד לנגן, והמקלט הפך עם הזמן למקום המפגש שלנו.
להורים של צחי היו מטע אפרסקים ועצי פרי נוספים. בעונה היינו קוטפים פירות ולוקחים אותם איתנו לחדר החזרות. עם הזמן השתדרגנו: היינו מגוונים ומביאים פיתות עם חומוס ולאבנה. וכשהיו פירות טריים, שילבנו את הלאבנה, סתם בשביל העניין, השעשוע וההתנסות. היינו ילדים מאוד יצירתיים במוזיקה, בעיצוב ובמיוחד בהכנת יש מאין.
אז לחגי, לצחי, לאלדד ולכל החברים שעטפו אותנו, שעודדו אותנו, ובעיקר להורים של צחי שאירחו אותנו והיו סבלניים לשיגעונות שלנו - המדור הזה הוא לכבודכם, וכמובן - לכבוד הטעם הבלתי נשכח של לאבנה עם פירות.
שזיפים עם לאבנה וסומאק
המצרכים:
√ 200 גרם לאבנה
√ 4 שזיפים פרוסים דק (אפשר להחליף באפרסק או בנקטרינה)
√ חופן עלי נענע מופרדים
√ 1 פלפל חריף ירוק קצוץ
√ 1 בצל ירוק פרוס דק
√ חופן פטרוזיליה, רק העלים
√ 30 גרם פיסטוקים קלויים
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 1 כף סומאק
√ מלח, פלפל שחור גרוס
√ מיץ סחוט טרי מ־1 לימון
√ אפשר להוסיף לסלט גם נתחי דג נא
אופן ההכנה:
1. מורחים את הלאבנה בצלחת עגולה, כמו חומוס.
2. מערבבים את כל שאר המרכיבים עם התבלינים.
3. מניחים את התערובת במרכז הצלחת מעל הלאבנה.
4. מזלפים מעט שמן זית מעל.
סלט דובדבנים, לאבנה ורוקט
המצרכים:
√ 200 גרם לאבנה
√ חופן עלי רוקט
√ עלי אורגנו מ־3 גבעולים
√ 1/2 פלפל חריף פרוס דק
√ 1/4 כוס שמן זית
√ חופן דובדבנים מגולענים וחצויים
√ מלח, פלפל שחור
√ 1 בצל סגול פרוס דק
√ חופן פקאנים קלויים
אופן ההכנה:
1. מפזרים תלוליות לאבנה בצלחת הגשה.
2. מפזרים מעל את כל הירקות והפירות.
3. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים.
לאבנה ביתית
המצרכים:
√ 1 ליטר יוגורט (עדיף כבשים)
אופן ההכנה:
1. יוצקים את היוגורט לבד סינון או לחיתול.
2. תולים מעל הכיור או מניחים במסננת מעל קערה, למשך 12 שעות.
3. מעבירים את הלאבנה לקערה ומוסיפים מלח.
4. למרקם קרמי יותר אפשר להוסיף 1 גביע שמנת חמוצה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו