"רגב לא מתאימה למשרד החוץ - הרעיון כולו נשמע כמו הזיה"

תגובות קשות במערכת הפוליטית לפרסום בחדשות 12, שלפיו מירי רגב עשויה להתמנות לשרת החוץ במחצית השנייה של כהונת הממשלה • בכיר בליכוד: "עד שלא אשמע מנתניהו שזה אמיתי - לא אאמין" • גורם דיפלומטי: "את רגב ממנים למשרדים כדי להרוס, לא כדי לבנות"

ח"כ מירי רגב, צילום: אורן בן חקון

סערה בעקבות הפרסום בחדשות 12 הערב (רביעי) כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הציע למירי רגב את תיק החוץ עם ביצוע הרוטציה. על פי הפרסום, במסגרת ההצעה רגב תשמש בממשלה הקרובה בתפקיד שרת התחבורה ולאחר החילופים בין נתניהו לבני גנץ בראשות הממשלה, היא תקבל לידיה את תיק החוץ שאותו יעזוב גבי אשכנזי המיועד להחליף את יו"ר כחול לבן בתפקיד שר הביטחון.

אחד מבכירי הליכוד אמר ל"ישראל היום" בתגובה לפרסום: "עד שלא אשמע מנתניהו שזו הצעה אמיתית - לא אאמין. הרעיון כולו נשמע כמו הזיה. מירי לא מתאימה למקום שצריך בו דיפלומטיות וממלכתיות".

הדיווח בא לאחר ששמה של רגב עלה כמועמדת לתיק ביטחון הפנים, אך בסופו של דבר קיבל אותו שר המשפטים היוצא אמיר אוחנה. מצד נתניהו הגיעה הצעה נוספת לרגב - תיק התחבורה עם סמכויות רחבות - שאותה לא מיהרה רגב לקבל.

עוד בנושא:

• "מירי רגב פשוט לא מתאימה להיות השרה לביטחון הפנים"

• "רכב ממשלתי בי לייק": הבת של מירי רגב מסתבכת

• "שרת התרבות מפיחה תקוות שווא"

בעקבות הפרסום, גורמים במשרד החוץ ובקהילה הדיפלומטית הגיבו בתדהמה מוחלטת להצעת רה"מ נתניהו למנות את מירי רגב לתפקיד שרת החוץ לאחר הרוטציה. מקור במשרד החוץ סיפר על שורה של תגובות בקרב עמיתיו לאותה ההצעה.

לדברי אותו מקור, נאמר, בין היתר: "זה מסר ציבורי בעייתי ביותר שלפיו אם מתחנפים לרעיית רה"מ - אפשר לקבל בתמורה את תיק החוץ". אחרים אמרו כי הצעת נתניהו לרגב "מעידה על הבוז שרה"מ רוחש למשרד החוץ".

היו שטענו כי "את מירי רגב ממנים למשרדים כדי להרוס, לא כדי לבנות. משרד החוץ רוקן כבר מתקציביו ומסמכויותיו, מירי תסיים את המלאכה".

לצד זאת, הדיפלומטים האופטימיים מקווים שדווקא רגב תצליח לרפא את שירות החוץ כי רק היא, בשל קרבתה לצלחת, תצליח להביא תקציבים גדולים למשרד ולמלא את התהום התקציבית. 

לדברי המקור במשרד החוץ, נאמר עוד כי "מינוי רגב לתפקיד שרת החוץ מעמיד בצל את מינויו של גלעד ארדן לתפקיד השגריר באו"ם ובוושינגטון". אחרים הוסיפו: "מירי רגב לא תהיה שרת החוץ כי ביבי לא יעמוד בהסכם הרוטציה וגנץ לא יהיה ראש הממשלה. זו תהיה עוד הבטחה כתובה על קרח". 

לדברי אותם גורמים, אם נתניהו אכן יעמוד בהסכם ותהיה רוטציה, "שרת חוץ בדמותה של רגב תביך את ראש הממשלה שלה, את בני גנץ, והרי הוא, על פי אותו הסכם רוטציה, לא יוכל לפטר אותה". 

גורם אחר אמר: "לא צריך לדאוג מזה שמירי רגב תהיה שרת החוץ כי בשורה תחתונה מי שבאמת יהיה שר החוץ זה בנימין נתניהו עצמו". תגובה נוספת שהתייחסה לחלוקת התיקים על ידי נתניהו הייתה: "ביבי עוד ייצא לטאטא רחובות בשביל הממשלה הבעייתית שלו".  

עוד אמרו גורמים ששוחחו עם "ישראל היום": "אולי זה טוב שרה"מ מתנהל כפי שהוא מתנהל, כי כמו שהוא שומר על עצמו - כך הוא גם ישמור על המדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר