נתניהו ולפיד // צילום: מרק ישראל סלם // יצליחו לגשר? נתניהו ולפיד

ישראל בדרך לבחירות

ראש הממשלה דרש משר האוצר להקפיא את חוק מע"מ אפס, לתמוך בחוק הלאום ולשחרר את התקציבים שנועדו לביטחון - מעל לכל הפציר רה"מ: "הפסק את ההשתלחות בממשלה" • לפיד סירב: "הכול תרגיל, הולכים לבחירות"

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הערב בלשכת רה"מ בירושלים עם שר האוצר יאיר לפיד. 

בפגישה אמר נתניהו לשר לפיד כי לא ניתן להמשיך לקיים את הממשלה במציאות שבה הוא וחברי מפלגתו תוקפים ללא הרף את הממשלה שהם בעצמם חברים. 

רה"מ נתניהו הציג בפגישה חמישה תנאים להמשך קיום הממשלה הנוכחית:

• להפסיק את ההשתלחות והחתרנות נגד הממשלה שהוא חבר בה, לרבות הביקורת על הבניה בירושלים והיחסים עם ארה"ב.

• להעביר כפי שסוכם 6 מיליארד שקלים לתקציב הביטחון המיועדים לאימונים ולהצטיידות, בין השאר בכיפות ברזל ונגמ״שים ממוגנים. 

• לשחרר את התקציב עבור הירידה של בסיסי צה"ל דרומה כפי שתוכנן מראש. 

לתמוך בחוק הלאום שמנוסח על בסיס העקרונות שהציג ראש הממשלה בממשלה.

•  להקפיא את תכנית מע"מ אפס, וב-3 מיליארד שקלים שההקפאה תחסוך בשנה, להביא פתרונות דיור אמיתיים שיורידו את מחירי הדיור ולא יעלו אותם, וחלופות להורדת יוקר המחיה כמו הורדת המע"מ על מוצרי מזון בסיסיים.

נתניהו מסר הערב: "אזרחי ישראל הטילו עליי אחריות, ועם הממשלה הזאת אי אפשר לנהל את המדינה באופן שבו אזרחי ישראל מצפים מאיתנו. אם ההתנהלות חסרת התקדים של חלק משרי הממשלה תימשך לא יהיה מנוס לבקש שוב את אמונו של הבוחר".

"זאת לא החלופה שאני מעוניין בה, אך אפשרות גרועה יותר היא קיום ממשלה שבה שרים בממשלה מכשילים את פעולותיה ומדיניותה של הממשלה בניגוד לאינטרסים של הציבור. גרירת המדינה בתוך המציאות הזאת שבה שרים בממשלה מכשילים את פעולותיה היא חלופה גרועה יותר", הוסיף ראש הממשלה.

מקורבי השר לפיד מסרו בשמו עם סיום הפגישה: "נתניהו עשה תרגיל מסריח, הולכים לבחירות".

נתניהו ויו"ר יש עתיד השר יאיר לפיד נועדו הערב בפגישה דרמטית, זאת לאחר אחרי נתק של כחודש ימים בין השניים. 

נתניהו העביר היום מסר ברור בישיבת סיעת הליכוד: "אני מאמין שממשלה צריכה לפעול מתוך הרמוניה. בניסיון להשיג את ההרמוניה נתתי גיבוי לדברים שלא תמיד הייתי שלם איתם, כמו חוק מע"מ אפס, אבל לצערי לא זכיתי לגיבוי הדדי, ולא זכיתי לקיום המחויבות הבסיסית ביותר – נאמנות ואחריות של שרים לממשלה שהם יושבים בה".

נתניהו הבהיר כי "אני דורש מהשרים הללו להפסיק את החתרנות, להפסיק את ההתקפות. אני דורש מהם להתייצב מאחורי המדיניות הנכונה להובלת המדינה, בביטחון, בכלכלה, בהורדת יוקר המחיה, בכל תחום. אם יסכימו לכך נוכל להמשיך יחד, אם יסרבו נסיק את המסקנות ונלך אל הבוחר".

ראש הממשלה הדגיש כי "אני חושב שברור לכם שכראש ממשלה שנותרו לו עוד מספר שנים בקדנציה אני לא שש אלי בחירות. השיקול היחיד שמנחה אותי הוא טובת המדינה ואזרחיה וטובת המדינה דורשת ממשלה נאמנה ואחראית. ממשלה אינה יכולה לתפקד כששרים בתוכה פועלים כל הזמן נגד מדיניותה ותוקפים את הממשלה שבה הם יושבים כמעט מכל כיוון ובכל נושא. על זה לא נוכל להתפשר".

הכתבה הכי נקראת באתר ישראל היום: חדשות טובות לנהגים! מחיר הדלק בשפל

נתניהו הוסיף: "שרים מסוימים תוקפים חדשות לבקרים את המדיניות שאני מוביל ושלשמה נבחרתי. אפילו בנייה בירושלים הופכת לנושא שנוי במחלוקת, ובכך הם מחזקים את הביקורת על ישראל בזירה הבינלאומית. השרים הללו משתלחים בממשלה ובעומד בראש, הם מנסים להחליף ממשלה וראש ממשלה מתוך הממשלה שהם יושבים בתוכה, והם מפרים הסכמים מפורשים שהושגו כמו למשל מתן תוספת תקציבית אמיתית לתקציב הביטחון והעברת בסיסי צה"ל דרומה".

לפיד: "עדיין אפשר לעבוד יחדיו"

עוד לפני הפגישה המדוברת סיפקו יאיר לפיד, ציפי לבני ויצחק בוז'י הרצוג הצהרות בישיבות סיעתם.

יו"ר יש עתיד פתח את דבריו ואמר: "אנחנו כאן כדי לעבוד, ועדיין אפשר לעבוד יחדיו. ראש הממשלה, והממשלה הצביעו בעד מע"מ 0 והתקציב. נתניהו הצביע בעד שניהם והתחייב בפניי לסייע להעביר את שניהם. אני לא מעלה בדעתי ששיקולים פוליטיים ישנו את דעתו".

עוד הדגיש לפיד: "אי אפשר לתקוע הכל מסיבות פוליטיות, בחירות ישתקו את המשק, יכפו עלויות כבדות על הכלכלה ויעכבו הליכים שהתחלנו בהם לטובת הציבור".

לפיד בישיבת הסיעה היום // צילום: דודי ועקנין

גם ציפי לבני כינסה היום את סיעתה. שרת המשפטים אמרה בפתח הישיבה כי: "ממשלת ישראל הגיעה לצומת דרכים. יש או לעצור את האלימות, הגזענות, ההסתה ולהילחם בהצעות חוק קשות או ללכת לבוחר ולתת לו לבחור בין שתי דרכים, בין שתי השקפות עולם. אי אפשר להמשיך ככה. זה מנוגד להשקפות עולמנו, יש צורך בממשלה אחראית, ציונית ולא קיצונית".

מנגד גם יו"ר האופוזיציה, יצחק בוז'י הרצוג סיפק הצהרה חריפה: "הממשלה של נתניהו לא מתפקדת. צריך ללכת לבחירות עכשיו. הגיע הזמן להחלפת השלטון והיא תעשה בבחירות כפי שראוי וצריך להיות בדמוקרטיה. אני פונה לביבי ואומר: פעם אחת תעשה ואל תאיים".

צרות אצל בנט. חברי הכנסת מטעם האיחוד הלאומי מקיימים בשעה זו ישיבה דחופה בסוגיית הריצה המשותפת לאור סירוב מפלגת המפד"ל החדשה לדון במצע הערכי המשותף לשתי המפלגות

"לא ניתן לבסס שלום על צביעות"

מוקדם יותר היום אמר נתניהו כי לא ייכון שלום כל עוד אבו מאזן מסלף עובדות היסטוריות. את הדברים הללו אמר בפתח ישיבה עם ראש ממשלת סרביה: "העם היהודי הגיע להגדרה עצמית במדינה דמוקרטית שמבטיחה זכויות שוות לכל אזרחיה, ללא הבדל גזע, דת או מין. זו טרגדיה שרבים כל כך בקרב שכנינו הפלשתינים עדיין מתכחשים לעובדות ההיסטוריות הבסיסיות. הם מכחישים את הקשר בן למעלה מ- 3,000 השנים של עם ישראל לארץ ישראל. הם דוחים את זכותו של העם היהודי להגדרה עצמית לאומית, בו בזמן שהם דורשים את אותה זכות לעצמם. רק בסוף השבוע האחרון, הנשיא הפלסטיני עבאס שב והדגיש כי לעולם לא יכיר בלגיטימיות של זכות העם היהודי למדינת לאום. מה שמעניין הוא שהוא אמר את הדברים בכ"ט בנובמבר, היום בו לפני 67 שנים קרא האו"ם להקמת מדינה יהודית"

עוד אמר ראש הממשלה כי "לא ניתן לבסס שלום על צביעות שכזאת. שלום לעולם לא ייבנה על עיוות של עובדות היסטוריות. השלום מחייב שההנהגה הפלסטינית תכיר סוף סוף במדינת הלאום של העם היהודי ושהם יחדלו מכל הסתה כנגד ישראל והעם היהודי. רק הבוקר, אדוני ראש הממשלה, ראינו בגוש עציון כיצד הסתה מובילה למעשים נפשעים ואלימות רצחנית."

ניצחונו של השר כץ: יישב ליד נתניהו בשולחן הממשלה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...