חג שמח: אימון לשריפת סופגניות

חוששים שהמאכלים רוויי השמן שאכלתם במהלך החג ישפיעו על הגזרה? בעזרת חיסול ממוקד של אימון אינטרוולים, תשרפו קלוריות גם 24 שעות אחרי

בעודנו מתקרבים לנר השמיני, רבים מאתנו מוצאים את עצמנו עדיין נאבקים בשאלה השנתית - האם לאכול או לא לאכול סופגנייה.

צילום: NEXT FITNESS

מה יש בה, בסופגנייה, שכל-כך מפחיד את כולם? התשובה די פשוטה, כ-500 קלוריות ואחוזי שומן גבוהים. אבל, ויש פה אבל גדול, ניהול הארוחות הנכון באותו היום, אימון מדויק ובחירת סוג הסופגנייה עושים את האכילה לאפשרית גם לשומרים על הגזרה.

אם אתם יודעים שבערב יהיו סופגניות על השולחן התחילו בצימצומים, ונהלו את התזונה באופן חכם מארוחת הבוקר. בארוחת הצהריים והערב ותרו על תוספת הפחמימות שמגיעות אלינו מהסופגנייה והקפידו על מזונות דלים בשומן. שימו דגש על אכילת חלבונים כגון ביצים, חזה עוף או יוגורט עשיר בחלבון ודל בשומן, כל אלה יגבירו את תחושת השובע במהלך היום ולקראת הדלקת הנרות.

האימון היומי שלנו יהיה "החיסול הממוקד" של הסופגנייה. אם בסופגנייה יש גם ערך גבוה של קלוריות ושומן, אנחנו נלך על אימון שורף עם אפקט מתמשך, הלו הוא אימון האינטרוולים העצים ששורף בקלות 400 קלוריות וממשיך בשריפה גם 24 שעות לאחר שנגמר. 

את האימון נבנה מ-10 סיבובים שאותם נבצע שלוש פעמים, סך הכל, 30 דקות עבודה. משך כל סיבוב 45 שניות ו-15 שניות הפסקה להתאוששות דינמית עם קפיצות קלות.

מתחילים לפי הסדר:

1.    קפיצות ג'אמפ אנד ג'ק במקום.

2.    סקוואט עם פתיחה סגירה של הרגליים.

3.    ריצה עם בירכיים לחזה.

4.    הליכה לפלאנק וחזרה לעמידה.

5.    צעדי רדיפה וזריקה לסל.

6.    כפיפות מרפק לאחור עם הליכת סרטן.

7.    קפיצות כוכב.

8.    לאנג' לאחור ועליה לבעיטה ישרה.

9.    התקדמות בשתי בירכיים וקפיצה לפנים.

10.    ברפיס.

שורפים את הסופגניות, גם האפויות // צילום: איתיאל ציון
שורפים את הסופגניות, גם האפויות // צילום: איתיאל ציון

בונוס: סופגניות אפויות

לבסוף, ולא פחות חשוב, יש גם סופגניות בריאות. בחרו את הסופגנייה שלכם לפני שאתם אוכלים אותה ואם תבחרו נכון תוכלו להתפנק אפילו בשתי סופגניות. שירלי וייס, נטורופתית ND עם מתכון לסופגנייה עם 60 קלוריות בלבד.

החומרים ל-25-20 סופגניות קטנות

לסירופ:

• 1 כוס סוכר קנים

• 1 כוס מים

• 2 רצועות של קליפת לימון (קולפים בקולפן ירקות את החלק הצהוב בלבד)

לבצק:

• 1 כפית שמרים יבשים

• 2 כפות גדושות סוכר

• ¼1 כוסות קמח כוסמין או שיפון

• 1/3 כוס מים פושרים

• 2 כפות שמן

• 1 חלמון

• קמצוץ מלח

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר קטן את חומרי הסירופ. מבשלים על אש בינונית ברתיחה עדינה במשך חמש דקות ומניחים לקירור.

2. מערבבים בכלי קטן את השמרים, מעט מהסוכר, כף מהקמח ואת המים הפושרים. מניחים ל-10 דקות להתעוררות השמרים. התערובת צריכה להיראות תפוחה ומלאת אוויר.

3. מערבבים את שאר חומרי הבצק בוו לישה במיקסר. מוסיפים את תערובת השמרים ולשים במשך שש דקות במהירות גבוהה. אם הבצק נראה דביק מאוד, מוסיפים מעט קמח. אם הבצק נראה יבש, מוסיפים מעט מאוד מים. בסופו של דבר הבצק צריך להיות רך, גמיש ומעט דביק.

4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר לחמם את התנור ל-50 מעלות, לכבות ולהתפיח בתנור המכובה).

5. לשים את הבצק כדקה. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 8-7 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 2.5 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-2 ס"מ. מכסים את התבנית במגבת נקייה ומניחים ל-20 דקות להתפחה.

6. אופים את הסופגניות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-5 דקות. בודקים את אחת הסופגניות – התחתית צריכה להיות זהובה וכשבוצעים אותה, הבצק אינו אמור להימתח אלא להישאר אפוי. אם צריך אופים עוד דקה או שתיים. יש להיזהר מאפיית יתר.

7. כשהסופגניות יוצאות מהתנור טובלים אותן בסירופ הקר. הקפידו להפוך אותן כך שייטבלו בכל הצדדים. מוציאים את הסופגניות מהסירופ בכף מחוררת אל צלחת הגשה ומגישים מיד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר