מחקר שפורסם בכתב העת Social Sciences קבע כי אלה שמתאימים באפליקציות היכרויות יכולים לפתח מערכות יחסים חזקות באותה מידה כמו אלה שנפגשים פנים אל פנים.
החוקרים סקרו 233 סטודנטים לגבי חוויות הזוגיות שלהם כדי לקבוע אם האופן שבו זוגות נפגשים משפיע על איכות הקשר שלהם. בסופו של דבר, הם גילו שאין הבדלים משמעותיים בין מערכות יחסים שהחלו באופן מקוון לבין אלה שהחלו פנים אל פנים.
"תוצאות המחקר מראות שלא היו הבדלים סטטיסטיים בשביעות הרצון מהקשר בהתבסס על האופן שבו אנשים הכירו", אמר מחבר המחקר מיקי לנגלה, פרופ' במחלקה למדעי האדם ועיצוב באוניברסיטת ביילור, לניו יורק פוסט. "אלה שפגשו את בן או בת הזוג הנוכחיים (והקודמים) שלהם פנים אל פנים חוו רמות דומות של שביעות רצון בהשוואה לאלה שפגשו את בן או בת זוגם באפליקציות היכרויות".
בעידן הדיגיטלי של היום, רוב הזוגות נפגשים באופן מקוון, ומחקר מצא שרוב המשתמשים (כ-63 אחוזים) יצרו פרופיל באפליקציות ההיכרויות השונות במטרה להתחיל מערכת יחסים רצינית.
ובכל זאת, חלק מהאנשים עדיין מתביישים באופן שבו הם נפגשו - וישנם זוגות שאפילו משקרים לגבי האופן שבו הכירו. "אני חושבת שאנשים מתביישים בכך שהם חיפשו אהבה", אמרה מומחית ההיכרויות טליה קורן בעבר לניו יורק פוסט, גם אם להתלבש ולצאת לחיפוש בן זוג במציאות היא פעולה מכוונת באותה מידה.
אך כיום, כשגלילה באפליקציות היכרויות הפכה לנורמה עבור רוב הרווקים, נראה שהמבוכה דועכת. "במהלך תהליך העריכה של מאמר זה, נראה שהסטיגמה השלילית סביב אפליקציות היכרויות פחתה, ותוצאות המחקר הזה תורמות להבנה כי אנשים פחות נוטים לראות באפליקציות היכרויות דבר מביך", אמר לנגלה.
עם זאת, החוקרים ציינו שנסקרה רק קבוצה מסוימת באוכלוסייה, וייתכן שלסטודנטים יש דעות שונות על אפליקציות היכרויות בהשוואה לציבור הרחב - היכרויות מקוונות תמיד היו נפוצות יותר בקרב הדורות הצעירים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו