עבודתה של המעצבת הישראלית, תמר אלון, בוגרת המחלקה לצורפות ואופנה ב"בצלאל" שהוצגה בתערוכת הבוגרים במהלך חודש אוגוסט האחרון, מופיעה על שער גיליון נובמבר של מגזין האופנה "ווג" פורטוגל. בתמונה מרינה אברמוביץ’, אמנית מיצג מוערכת ונחשבת בתחום זה בעולם עונדת פריט בעיצובה.
עבודתה "מחשב זהות מחדש - קרבה מבעד למסך”, עוסקת בעולם העכשווי, בו ניתן לאמץ זהות וירטואלית ולבחור כיצד להשתקף כלפי חוץ בצורה ייעודית וייחודית.
העיסוק הנרחב של אלון בחידושים טכנולוגיים השנה הוביל אותה לתחושת הבדידות, לצורך במגע קרוב שניתן להאמין בו, ולהכרה בחשיבות ההישענות וההזדהות האמתית. במהלך לימודיה עסקה אלון באופן שבו עבודת היד הפיזית מתרגמת למלאכת ״מחשב״ ומתוך כך יצרה משקפיים שניתן לניתן לענוד על היד כתכשיט. היד מסמלת את דרכו של אמן להביע את עצמו, והיא בעצם הכלי האישי הכי חזק של האמן להתבונן דרכו במציאות. המשקפיים עשויים מהדפסת תלת מימד בחומר שנקרא resin (שרף) ומצופים כסף בטכניקה של אלקטרופורמינג.
אלון בת 25, מירושלים משתפת כי הופתעה לחלוטין מהפניה, "העליתי לרשתות תמונות מפרויקט הגמר שלי במחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל. אחד הדימויים עלה לעמוד האינסטגרם הנחשב Gasst fashion שהביא לפניות רבות מכל העולם.
"בשבוע הראשון של המלחמה קיבלתי מייל מאחת הסטייליסטיות של 'ווג' בפורטוגל אשר שאלה אם אני מעוניינת לשלוח את המשקפיים לצילומים. כמובן שמיד הסכמתי ושלחתי את המשקפיים. זה מאוד לא ברור מאליו להציג את האמנות שלי בימים אלה, בטח לאור האנטישמיות והקריאות להחרים את ישראל בעולם. יש לזה חשיבות בהצגת ערכיה הליברליים של המדינה, וקידום האמנות והתרבות. הצילומים נערכו בלונדון שם האווירה מאוד אנטי ישראלית וזה היה מאוד מורגש בשיח.
"החשיפה הייתה מרגשת אך גם מפחידה. נחשפתי לביטויים של שנאה ברשתות. איבדתי כמות גדולה של עוקבים מרחבי העולם, זה קרה בכל תעשיית האופנה, נטישה של מעצבי אופנה שאינם מוכנים לשמוע ממעצבים ישראלים, לצד זה, השער ב'ווג' גרף התעניינות גדולה ואני מקווה שנצליח להתגבר על הקולות שמנסים להשתיק את האמנות בישראל ולשמור על יציבות של המוניטין של תחום זה בעולם על ידי חיזוק התעשייה בארץ וחיזוק הקשר עם תעשיית האופנה ברחבי העולם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו