מה שטוב לתינוק טוב גם למבוגרים? בעולם ההורות המודרני, הנקה וחלב אם הם נושאים שמעוררים עניין רב וכנראה שהם מאוד מעניינים את דנית גרינברג שבחרה ללגום מחלב האם של חברתה הטובה מאיה ורטהיימר שרק ילדה לאחרונה.
אתמול (שלישי) נפגשו השתיים עם חברתן עדי כרמלי. "החלטתי לטעום ממנת הבית", הכריזה גרינברג והחלה ללגום מכוס שהכילה את חלב האם של ורטהיימר, תוך שכרמלי מעודדת אותה כי "זה החלב הכי בריא שיש".

צילום מסך אינסטגרם
גרינברג ניסתה לשכנע את ורטהיימר לטעום את החלב בעצמה, אך ורטהיימר החליטה לוותר על התענוג. "לא, זה מוזר. אני לא בנויה לטעום את החלב של עצמי, אני לא מסוגלת".
"ראיתם שף שלא טועם את האוכל של עצמו?", תהתה גרינברג.

צילום מסך אינסטגרם
בעוד שטעימת חלב אם של חברה היא לא בדיוק דבר שגרתי, ובהחלט מוזר, אין ספק שכאשר מדובר בתינוקות, חלב אם מומלץ במשך ששת החודשים הראשונים לחיי התינוק, לפי ארגון הבריאות העולמי. ומה באשר למבוגרים?
חלב אם, שנחשב מאז ומתמיד כמזון האידיאלי לתינוקות, מתגלה כבעל פוטנציאל רפואי מרשים גם עבור מבוגרים, כך לפי מחקרים אחרונים בתחום. מחקר משותף של אוניברסיטאות לאנד וגטבורג הוביל לפיתוח תרופה המבוססת על מרכיבים בחלב אם. בנוסף נמצא כי רכיב ה-CD14 בחלב אם עשוי לסייע למבוגרים הסובלים מסינדרום קרון, מחלה הפוגעת במערכת העיכול. החלבון לקטופרין, העשיר בברזל, נמצא יעיל במאבק נגד חיידקים כמו סלמונלה ואי-קולי. מחקרים מצביעים על אפשרות להקלה בסימפטומים של דלקת פרקים, שלשול כרוני ואפילו פצעי בגרות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו