זאת המדינה עם איכות השינה הגבוהה ביותר - מה הטריקים שלהם?

אנשים רבים מנסים לישון טוב יותר בלילה, ומנסים מגוון רחב של טריקים שאמורים לעזור • יש מדינות כמו שבדיה - שזה בא להן באופן טבעי • איזה טיפים הם יכולים לתת לנו? ומה הם עושים שונה מאיתנו?

טיפים לשינה טובה יותר. צילום: GettyImages

שינה טובה בלילה הופכת יותר ויותר למותרות בעולם המודרני שלנו, שלא מפסיק לדקה - אבל השבדים מבינים את חשיבות המנוחה. הם בדרך כלל ישנים יותר זמן ויצרו טיפים לשיפור השינה שלהם, תוך לקיחת השראה מהסביבה כדי להירגע ולקדם שינה איכותית.

שבדיה היא יעד מוביל לתיירות שינה, כאשר סקר של Mattress Next Day מראה שהמדינה נמצאת בין חמש המדינות האירופאיות המובילות לריטריט שינה. שיטת השינה הסקנדינבית (בה בני זוג משתמשים בשמיכה נפרדת באותה מיטה) הפכה לוויראלית, ושבדיה מדורגת במקום הראשון באיכות השינה בסקרים רבים. מחקרים נוספים מראים שיותר אנשים בשבדיה מקבלים את המינימום המומלץ של 7 שעות שינה, או יותר, בהשוואה לבריטניה וארה"ב למשל. 

כריסטיאן בנדיקט, סופר וחוקר השינה כריסטיאן בנדיקט התראיין לאתר "Tom's Guide" והסביר מה בדיוק הופך את שבדיה ל"מעצמת שינה" ואילו טיפים כדאי לנו לקחת מהשבדים.

בירת שבדיה סטוקהולם - כאן ישנים טוב יותר, צילום: GettyImages

תבלו זמן בחיק הטבע

כדאי לבלות בטבע להפחתת מתח, דחיפה קוגניטיבית והזדמנות לשלב תנועה פיזית ביום שלכם - בילוי זמן בחוץ יכול לשפר את השינה.

בנדיקט מסביר: "בילוי זמן בטבע יכול לעזור לשפר שינה כיוון שיש לו לרוב אפקט מרגיע. זה כמו לפתוח שסתום לשחרור לחץ שהצטבר - כשאתם מרגישים פחות לחוצים, סביר יותר שתישנו טוב. גם חשיפה לאור יום טבעי עוזרת לשמור על השעון הפנימי של הגוף. בנוסף, בילוי זמן בחוץ בדרך כלל קשור לפעילות פיזית, מה שיכול לקדם שינה טובה יותר".

כדאי לבלות יותר זמן בטבע, צילום: GettyImages

תלכו לישון מוקדם

ללכת לישון מוקדם יותר ולהתעורר כשהשמש זורחת מוקדם בבוקר יכול לעזור לגוף שלכם להתיישר עם המקצבים הטבעיים של כדור הארץ. הגוף שלנו מייצר את הורמון השינה מלטונין בתגובה לחושך, מה שגורם לנו להרגיש עייפים, וקורטיזול בתגובה לאור, מה שגורם לנו להרגיש יותר ערניים.

כתוצאה מכך, קימה מוקדמת והליכה לישון לפני שמאוחר מדי (התיישרות קרובה יותר עם מחזורי האור והחושך הטבעיים), יכולה לעזור לכם לבסס מחזור שינה-ערות קבוע.

מומלץ לישון מוקדם יותר, צילום: Leszek Glasner, שאטרסטוק

תקררו את טמפרטורת החדר

שינה בסביבה קרירה היא גורם מפתח במקצב הצירקדי שלנו, כיוון שהיא משפיעה על מתי הגוף שלנו מרגיש עייף ומתי הוא מרגיש אנרגטי. כשאנחנו נרגעים לקראת שינה, טמפרטורת הליבה של הגוף שלנו יורדת באופן טבעי ובאותו זמן, מלטונין (הורמון השינה) משתחרר.

הבטחה שסביבת השינה שלכם קרירה יותר סביב זמן השינה אומרת לשעון הפנימי של הגוף שלכם שהגיע זמן לנוח. הטמפרטורה המושלמת לשינה היא בין 15 ל-19 מעלות צלזיוס.

תקררו את טמפרטורת החדר לפני השינה, צילום: המחשה - מידג'רני

תנו עדיפות להרפיה

מדינות נורדיות, כולל שוודיה, מדורגות באופן קבוע גבוה בדו"ח האושר העולמי, ונחשבות למדינות המאושרות ביותר בעולם.

אנחנו יודעים ששינה איכותית היא יסוד האושר והבריאות, ובנדיקט מייחס את האושר בשבדיה לאיכות השינה של המדינה. הוא אומר שיש "מודעות נרחבת בקרב שבדים לחשיבות של שמירה על איזון בריא בין עבודה לחיים", מה שעוזר לאנשים לנהל "לחצים יומיומיים וליהנות מלילה טוב יותר של שינה".

סאונה יכולה לעזור לנו לישון טוב יותר, צילום: Ron Lach / Pexels

השתמשו בסאונה

אמנם לרובנו אין סאונה בקרבת הבית, אבל מדובר באחד הטיפים החשובים - לפי בנדיקט. תהליך הזיעה והקירור המהיר, כמו בסאונה, יכול לעשות פלאים לשינה שלכם.

בנדיקט מסביר: "סאונות לא רק מספקות הפסקה מלחצים יומיומיים, אלא החום מחמם את פני השטח של הגוף. כשמשתמשים בהן כראוי לפני זמן השינה, זה יכול לעזור לכם להירדם, כיוון שהגוף מתקרר באופן טבעי אחר כך". תהליך הקירור הטבעי הזה מאותת למוח שלכם שהגיע זמן לישון, מה שעוזר לקדם לילה רגוע של שינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר